Vanilla JavaScript kullanmak yerine kütüphaneler kullanılmalı mı?

Amelelik degil dogrudan diger kutuphanelere gecmeden iyi bir JS temeli icin guzel olabilir sadece cok takilip kalmamak lazim React - Angular - vue gibi diger kutuphanelere gecis yapmak daha mantikli.

Yok zaten JS ve az da olsa TS biliyirum. Sizce son olarak ılk JS ile mi ogrenmeliyim kutuphaneyi yoksa direk TS ile dalayim mi?

Yok zaten JS ve az da olsa TS biliyirum. Sizce son olarak ılk JS ile mi ogrenmeliyim kutuphaneyi yoksa direk TS ile dalayim mi?

Bu tarz durumlarda zaten JS ogrendim ben illa oradan gidecegim diye bir sey yok. JS ogrenirsin bir proje yaparsin TS kullanirsin birbirlerine uzak kavramlar degiller. Ben senin yerinde olsam JS'den devam edip sonrasinda bir kutuphane secerim React vb. gibi, sonra da bir Node.js eklersin backend tarafi icin bir de database tarafini halledersen al sana full-stack developer. Tabi bunlar zamanla ve yavas yavas olacak seyler.

Teşekkür ederim.

Yeri gelir kullanır, yeri gelir kullanmazsın. Herhangi bir js library kullanmak zorunda değilsin. Sadece tekerleği yeniden icat edeceksin. Projenin isterlerine göre Vue, React vs kullanabilirsin, farketmez.

Sorunun ucu gerçekten çok fazla açık. Bazı projelerde kullanmamak daha mantıklı, boyutu vs yükseltmeye gerek yok. Mesela basit bir video player yapacaksın. Gerek yok. Ama diyelim otomasyon yapıyorsun, o zaman Vue, Angular, React kullanılabilir.
Soruyu birkaç örnek proje ile sormak daha mantıklı. İşte ben şunu şunu yapmak istiyorum, ne kullanayım? Gibisinden.
Js biliyosan, direkt TypeScript den başla. Zorlanacağını sanmıyorum.

Proje olarak mesela bir forum sitesi diyelim, onune icin mevn stack dusundum hafif olur diye ya da arka ucta PHP.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…