Vantilatör dönmüyor veya yavaş dönüyor

v3rtecc

Hectopat
Makaleler
3
1724600130577.png

Şuna benzer bir masaüstü vantilatörüm var. Bugün oyun oynarken vantilatörün açık ve yakınımda olmasına rağmen az serinlettiğini fark ettim. Pervanesi yavaş dönüyordu bende kapatıp aç yaptım fakat hiç çalışmadı, pervanesine üfleyince yavaş ta olsa çalışmaya başladı. Neyse bir daha kapatıp aç yaptım yine yavaş dönüyor. Herhangi bir şey yapmadım, 1 saat önce sorunsuz çalışıyordu birden yavaşladı, çözümü nedir? Yağlamam gerekiyor ise nasıl ve neresini yağlayacağım?

Eki Görüntüle 2293960

Şuna benzer bir masaüstü vantilatörüm var. Bugün oyun oynarken vantilatörün açık ve yakınımda olmasına rağmen az serinlettiğini fark ettim. Pervanesi yavaş dönüyordu bende kapatıp aç yaptım fakat hiç çalışmadı, pervanesine üfleyince yavaş ta olsa çalışmaya başladı. Neyse bir daha kapatıp aç yaptım yine yavaş dönüyor. Herhangi bir şey yapmadım, 1 saat önce sorunsuz çalışıyordu birden yavaşladı, çözümü nedir? Yağlamam gerekiyor ise nasıl ve neresini yağlayacağım?
Bende de benzeri var priz veya başlık değiştirmeyi deneyin bende öyle olmuştu.

Eki Görüntüle 2293960

Aynısı bende de var. İçindeki motor bir nedenden ötürü sıkışıyor. O telleri biraz elinle aralayın parmağınla döndürmeye çalış. Bende de aynısı oluyordu bu şekilde düzelttim.

Hangi telleri hocam? İçini açtığımda 4 kablo 1 de küçük motor var.

Pervanin dış kasa tellerini kastetmiştim. Elinle biraz yamultup parmağın girceği kadar oynattırmaya çalış pervaneyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı