Evet mesajından yeni haberdar oldum, anlık bildirimler bende açık değil. Kontrol ediyorum.
text.config(liste_yüzük) Error atan yer burası. TEXT= eklemen gerek.
Evet mesajından yeni haberdar oldum, anlık bildirimler bende açık değil. Kontrol ediyorum.
Tam da bahsettiğim gibi yapmışsın Timuçin, eyvallah. Lakin tek tıkla döndürebilmem mümkün mü tamamını? 1 kere baştan sona dönse kafi.
While true yaparak sonsuz döngüye alabiliriz fakat bir kere dönüp durmasını istiyorsan for kullanmamız gerekiyor i variable 0'dan 1 olduğu zaman duracak şekilde ya da farklı bir algoritma ile ayarlayabiliriz.
Tam da bahsettiğim gibi yapmışsın Timuçin, eyvallah. Lakin tek tıkla döndürebilmem mümkün mü tamamını? Tek tek tıkladıkça geliyor liste elemanları.
Elemanları da 1 kere turlasak kafi. Şimdiden teşekkürler.
Bakıyorum.
text.config(liste_yüzük) Error atan yer burası. TEXT= eklemen gerek.
While true yaparak sonsuz döngüye alabiliriz fakat bir kere dönüp durmasını istiyorsan for kullanmamız gerekiyor i variable 0'dan 1 olduğu zaman duracak şekilde ya da farklı bir algoritma ile ayarlayabiliriz.
Bakıyorum.
Aynı mantık ile yaptım fakat for kullanmadım kanka len(Lenght) ile uzunluğu kadar yazdırdım diziyi indexi her seferinde 1 arttırıp kendine atadım ve her döndüğünde bir sonraki indisi yazdırıyor en sonunda büyükse else ile indexi sıfırlayıp tekrar butona basılmasını bekliyoruz.
from tkinter import *
fonttxt = ("Comic Sans MS", 30, "bold")
interface = Tk()
interface.attributes("-fullscreen", True)
x = ["Doğum", "günün", "kutlu", "olsun.", "Su"]
index = 0
def calistir():
global index
if index < len(x):
text.config(text=x[index])
index += 1
interface.after(1000, calistir)
else:
index = 0
l = Label(interface, text="
")
l.configure(font=fonttxt)
l.pack(side=TOP, pady=5)
text = Label(interface, text=".")
text.configure(font="Verdana 20 bold")
text.pack(side=TOP, padx=300)
b = Button(interface, text="Çalıştır", command=calistir)
b.configure(font="Monospace 30 bold")
b.pack(side=BOTTOM)
interface.mainloop()
Tam da bahsettiğim gibi yapmışsın Timuçin, eyvallah. Lakin tek tıkla döndürebilmem mümkün mü tamamını?, Tek tek tıkladıkça geliyor liste elemanları.
Elemanları da 1 kere turlasak kafi. Şimdiden teşekkürler.
interface.after(1000, calistir) Bu kısımdan delay verebilirsin dögüye.