Var olan RAM'i Söküp Yerine Başka RAM Takmak

Daha fazla  
Evde kullanmadığımız ve bozulan laptopumuzdaki işimize yarayabilecek parçaları sökerken, söktüğüm RAM'in ailemin şu an kullanmakta oldukları laptoptakinden yüksek olduğunu gördüm.

Kullandıkları laptopta tek bir RAM slotu var ve şu RAM'e sahip:

https://www.amazon.com/Hynix-PC3-12800-DDR3-1600MHz-Non-ECC-HMT425S6AFR6A-PB/dp/B00TCZQT6I

Benim söktüğümden çıkan ise şu:

https://www.amazon.com/Samsung-PC3-10600U-1333MHz-Memory-M378B5273DH0-CH9/dp/B019DWIDHC

Çalışma frekansları, voltaj değerleri ve gecikme süreleri birbirlerinden farklı gördüğünüz gibi. Acaba halihazırda takılı olanı söküp, diğer bilgisayardan çıkardığımı takıp kullanabilir miyim? Herhangi bir probleme sebep olur mu?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır biri bilgisayar rami diğeri laptop rami, slotları farklı.

Evet ilk ram laptop ram i fakat ikincisinden şüpeliyim bunların laptoptan çıktığına eminmisiniz?

Hayır biri bilgisayar rami diğeri laptop rami, slotları farklı.
Evet ilk ram laptop ram i fakat ikincisinden şüpeliyim bunların laptoptan çıktığına eminmisiniz?
Pinler farklı takılamaz.
Samsung olan linkteki ürünse uymaz. Farklı ürünse gerçek olanın linkini koymadıkça kesin bir şey diyemeyiz. Her ikisini yan yana koyup resmini çekip buraya yollayabilirsin de.

Aslında ürün buydu arkadaşlar, kodları çok uzun olduğundan dikkat etmemişim eklediğime

Takıp denedim, laptopun ekranı gelmedi. Muhtemelen uymadı cihaza. Belki ileride işime yarar diye kenara ayırdım şimdilik.

Eğer eski laptoptan kalan RAM şuan ki laptopa düzgün takılıyorsa ve RAM de sorun yoksa çalışması lazım.

Eğer eski laptoptan kalan RAM şuan ki laptopa düzgün takılıyorsa ve RAM de sorun yoksa çalışması lazım.

Allah Allah, 2 kere denedim ikisinde de ekran gelmedi. (Kendi RAM'ini geri taktığımda problemsiz olarak açıldı.) Ben tamamen uyumsuzluğuna bağlamıştım durumu.

O zaman bir de kendi laptopuma takıp memtest ile sınama yapayım.

Belkide anakartın desteklediği GB'dan daha fazla GB RAM takmaya çalıştığınız için olabilir. Ayrıca yeni donanım taktığınız için anakartın bu bileşeni tanıması için ek bir süreye ihtiyacı olur bi süre bilgisayaraçılırlen beklemeniz lazım. Benim bildiğim böyle.

Yok malesef durum öyle değil. Diğerinin anakartını bilmiyorum ancak benimki 64 GB'a kadar destekliyor, kendi RAM'lerimi söküp onun üzerinde de denedim yine aynısı oldu. Ekran hiç bir şekilde gelmiyor.

Kontak noktalarını silgiyle sildim, ısıl işlem uyguladım yine olmadı.

RAM malesef sizlere ömür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…