"Var olmayan bir aygıt belirlendi" hatası

Sapactra

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
ST1000LM035-1RK172 & WDC WD250G2B0C-00PXH0
Anakart
Monster Abra A5 V15.5
Akşam düzgün sekilde kapattığım laptopumu sabah atçım ve HDD'nin çalışmadığını fark ettim. Aygıt Yöneticisi'nden cihazı kaldırıp geri ekledim, takıp çıkarttım ama HDD'yi açamadım.
Not: Laptop, HDD'yi çıkartıp çalıştırdığım zaman gayet hızlı ama HDD ile çalıştırınca aşırı yavaş çalışıyor
Not2: Direkt sıfırlamak istemiyorum çünkü içinde önemli dosyalarım var.
*Laptopumun modeli: Monster Abra A5 V15.5

1666253300905.png

Diski takılı ilen HardDiskSentinel programı ile değerlere bakın. Eğer %100'den aşağı inmişse ve uyarı veriyorsa HD Tune programı ile bad sektör testi yapın ve durum netleşir. Muhtemelen diskiniz ömrünü tamamlıyor ve size sorun çıkartmaya başladı.

Diski takılı ilen HardDiskSentinel programı ile değerlere bakın. Eğer %100'den aşağı inmişse ve uyarı veriyorsa HD Tune programı ile bad sektör testi yapın ve durum netleşir. Muhtemelen diskiniz ömrünü tamamlıyor ve size sorun çıkartmaya başladı.
1666254337335.png

1666254636787.png

HDD galiba ölmüş....

HDD yi tekrar takıp çıkarttım ve sağlığı %3 e düştü. Galiba ömrünü tamamladı Hard Disk

Son düzenleme:
Evet resimler diskin sorunlu olduğunu gösteriyor. Zaten diski sökünce makine düzeliyor demişsiniz. Bu da aslında sorunun diskten olduğunu gösteriyordu ama test ederek kesinleştirmiş olduk. İçindeki verileri alabilirseniz bir şekilde alın ve diski emekliye ayırın :)

Bütün sektörlerin kırmızı olduğu bir HDD görmemiştim. Sanki testte sorun varmış gibi. Zaten 02 saniye sürmüş. Diskte sorun olduğu belli. Fakat sorunun adını koyamadım.
Screenshot_1.png

O testi yaptığımda HDD tamamen okunamaz haldeydi o yüzden olabilir tekrar test yaptım ve bu sonucu aldım.

Evet resimler diskin sorunlu olduğunu gösteriyor. Zaten diski sökünce makine düzeliyor demişsiniz. Bu da aslında sorunun diskten olduğunu gösteriyordu ama test ederek kesinleştirmiş olduk. İçindeki verileri alabilirseniz bir şekilde alın ve diski emekliye ayırın :)
Kısa bi düzgün çalıştığı aralık bulup her şeyimi içinden kurtardım. Disk'e gelirsek de dediğiniz gibi emekliye ayrıldı kendisi biraz önce :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı