Varikosel asker olmaya engel mi?

Plainexe

Hectopat
Daha fazla  
2 senedir varikosel var sol da doktor o zaman için ameliyatlık bir durum yok dedi.

Bir de epididim kisti varmıs sağda ona da iyi huylu vs sıkıntı olmaz falan dedi tam hatırlamıyorum.

Bu sene jsga veya JAMYO'ya gitmeyi düşünüyorum sizce sıkınıtı olur mu?
Bu da 1 sene önceki rapor;

Her iki testis skrotum içinde yerleşimli olup boyutları olağandır. Bilateral testis parankimi homojen olup kitlesel lezyon izlenmedi. Her iki epididim olağan görünümdedir. Peritestiküler sıvı artışı izlenmedi. Bilateral testsis ve epididim kanlanması olağandır. Sağ panpiniform pleksus olağandır. Sol pampiniform pleksus içinde valsalva manevrası sonrası en geniş venöz çap 3,1 mmdir ve manevra sonrası devamlı reflü akım izlendi. Sağ epididim başında 8 mm epididim kisti izlendi.

Bu da sağlık yönetmeliği;

Madde 53:
İç salgı bozukluğu yapmamış ve kişinin erkeklik niteliklerini bozmamış bir ya da iki testisin arıza ve hastalıkları, sekeli ve ameliyatlıları (inmemiş testis, hidrosel, grade III varikosel)

AÇIKLAMA: Testiste atrofiye neden olmamış hidrosel, varikosel ve ameliyatlıları ile inmemiş testis ameliyatlıları, askeri okullara girmeye engel teşkil etmez, sağlam kabul edilir."

Son düzenleme:
@Plainexe hastalığına bakan doktordan durum hakkında hekim bildirir raporu al. Sonra bu raporu hem doktora hem başhekime kaşe mühür ve ıslak imza ile imzalat. Sağlık ocağından tam teşekküllü heyetin olduğu hastaneye sevk iste sonra heyet poliklinikleri için randevu verdiklerinde veya gün içinde doktorlara gözüktüğünde elindeki hekim bildirir raporu ile muaf olmak istemediğini belirt.

Doktorlar muaf veya erteleme verebilir veya erteleme verip ameliyat olmanı ve iyileşmeni bekleyebilirler.

Son düzenleme:
Ameliyat olursak sıkıntı olmuyor yani?

@Plainexe onu o heyetteki doktorlar tam olarak söyleyebilir. Bir de ameliyat sonrası iyileşme süreni katıp tam iyileşme potansiyelini de hesaplaman lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…