Varsayılan program kurulum dizini nasıl değiştirilir?

Fruko Gazoz

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Bayburt
SSD veya HDD modeli
1 TB samsung m2 ssd
Merhaba, bunun için önceden açılmış konular var evet ancak benim isteğim biraz farklı.
Burada denilen şeyi yaptım, evet varsayılan program dizini D oluyor. Ancak benim istediğim hem C'de hem D'de bu şekilde çalışması.
Bilmem sorunumu anlatabildim mi?
Örnek veriyorum benim C diskine -Steam'den farklı yolla- yüklediğim bir oyun sadece program dosyaları X86 klasöründe çalışıyor. Varsayılan program kurulum dizini bu olduğu için sanırsam.
D diskine program dosyaları X86 klasörü oluştursam da oyun bu klasördeyken çalışmıyor. Eğer ben varsayılan program kurulum dizinini D diskindeki program dosyaları X86 klasörü seçersem bu sefer C'deki oyun çalışmayacak.
İkisinde de çalışması için, yani ikisinin de program kurulum dizini olması için ne yapmam gerek. Diskleri birleştirmek istemiyorum.
Bu ekrana bir tane daha programfilesdir değeri oluşturup bunu da D:\program files X86 klasörü seçsem istediğim şekilde olur mu acaba? Ama bu sefer iki tane "varsayılan" olur ve bu mantıksız bir şey olur herhalde. Umarım sorunumu anlamışsınızdır :)

Screenshot_2025-01-05-13-27-19-148_com.miui.gallery.jpg

@FehmiDogru.js

Son düzenleme:
Steam'den bahsediyoruz değil mi?

Haaa şimdi anladım. Bilgisayara geçip oradan cevap vereyim hocam 😀
Malum siteden indirdiğimiz oyunlar sadece program dosyaları x86 klasöründeyken çalışıyor. Bannerlord'u kullanıcılar-.....-kaydedilen oyunlar klasörüne indirmiştim. Oyunu bir türlü açamadım ve sitedeki yorumlarda çözümün program dosyaları x86 klasöründe çalıştırmak olduğunu gördüm. Denedim ve işe yaradı.
Dün forza horizon 5 indirdim ancak c'de yer kalmadı. D'ye yükledim. Kendim program dosyaları x86 klasörünü oluştursam da çalışmadı. Ben de varsayılan program kurulum dizini olmadığı için çalışmadığını düşündüm, sorunu özetlersem. Oynayamıyorum maalesef.
Konuda tam açıklayamamış olabilirim başlıkta da biraz sapmış konudan. Varsayılan dizini değiştirmeyi biliyorum yoksa.
Hem c'deki hem d'deki dizini varsayılan nasıl yaparım acaba?
Ya da c'deki program dosyaları x86 klasöründe çalışıp D'deki klasörde çalışmamasının nedeni farklı mıdır? Oyun sadece program dosyaları x86 klasöründe çalışıyor, bunu biliyorum ancak D'deki kendi oluşturduğum klasörde aynı adda. Buna rağmen D'deki program dosyaları x86 klasöründe çalışmamasının nedeni varsayılan program kurulum dizini olmaması mı, yoksa C ve D'deki klasörler arasında başka bir fark mı var?

Hocam vallahi ben ne yalan söyleyeyim pek anlamam program files işlerinden 😀. Başkası yardımcı olacaktır.

Hocam vallahi ben ne yalan söyleyeyim pek anlamam program files işlerinden 😀. Başkası yardımcı olacaktır.
Anladım hocam yine de teşekkür ederim.
Hem aktif olunca hem de Windows kategorisinde 100'den fazla mesajınız olunca sizi etiketleyeyim dedim :)

Konu canlansın diye yazıyorum, hala çözüm bulamadım maalesef.

@Fruko Gazoz Program dizini işletim sistemi için bir tanedir istersen explorer'a %ProgramFiles% yaz regedit'teki değer açılacaktır, ve bu diskten bağımsızdır. Oyun neden kendini Program Files'ta bulunmaya zorlasın bilmiyorum ancak geliştiricilerin her zaman %ProgramFiles% yada doğrudan işletim sisteminin API'si gibi kısayolları kullanmadığını da bilmekte fayda var. Doğrudan işletim sisteminin diski + "\Program Files" şeklinde açabilirler. Tabii oyun AAA bir oyunsa böyle amatörce bir hamle yapacaklarını pek sanmam belki dediğiniz şeyi tam anlamamışımdır.

@Fruko Gazoz Program dizini işletim sistemi için bir tanedir istersen explorer'a %ProgramFiles% yaz regedit'teki değer açılacaktır, ve bu diskten bağımsızdır. Oyun neden kendini Program Files'ta bulunmaya zorlasın bilmiyorum ancak geliştiricilerin her zaman %ProgramFiles% yada doğrudan işletim sisteminin API'si gibi kısayolları kullanmadığını da bilmekte fayda var. Doğrudan işletim sisteminin diski + "\Program Files" şeklinde açabilirler. Tabii oyun AAA bir oyunsa böyle amatörce bir hamle yapacaklarını pek sanmam belki dediğiniz şeyi tam anlamamışımdır.
Hocam benim de hiçbir fikrim yok, malum siteden indirdiğim oyunların %90'ı böyle maalesef.
Rdr 2 indirdim, forza horizon 5 indirdim, Detroit indirdim. Üçü de yalnızca program files x86 klasöründe çalışıyor. Diğer klasörlerde genellikle oyunu açmaya çalışınca hiçbir tepki vermiyor, fan çalışsa da, güç kullanıyor ve normalde açık herhalde. Bazılarında direkt hata veriyor. Program dosyaları x86 klasöründe bu sıkıntı olmuyor. -not rdr 2'de aktivasyon hatası aldığım için sildim- Sadece bf1'de bu sıkıntı olmadı, kendi games klasörünü oluşturup buraya kuruldu oyun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı