"VATAN-12400F-RTX 4060" sistem alınır mı?

Hocam çok arada kaldım bunlardan başka bir seçeneğim var mıdır acaba sizin de dediğiniz gibi en uygunu 6700XT sanırım, 4060'da da darboğaz sorunu yaşanıyormuş galiba.

Anakartta ekstra bir PCI-X1 slotu var oraya dönüştürücü ile takar np.
En fazla ne kadar hiz alabilecegini de biliyorsunuz degil mi hocam? Bu kadar basite indirgemeyin olayı. Anakartlara M2 slotu koymasinlar o zaman fazladan. Herkes donusturuculu kullansin. Nasi fikir? Tek fark M2 slotu da değil.

Hocam çok arada kaldım bunlardan başka bir seçeneğim var mıdır acaba sizin de dediğiniz gibi en uygunu 6700XT sanırım, 4060'da da darboğaz sorunu yaşanıyormuş galiba.
Ne alakası var hocam darboğazla? Darboğaz olmaz ama 6700XT'li sistemi seçmeniz daha iyi olacak.

En fazla ne kadar hiz alabilecegini de biliyorsunuz degil mi hocam? Bu kadar basite indirgemeyin olayı. Anakartlara M2 slotu koymasinlar o zaman fazladan. Herkes donusturuculu kullansin. Nasi fikir? Tek fark M2 slotu da değil.

Ne alakası var hocam darboğazla? Darboğaz olmaz ama 6700XT'li sistemi seçmeniz daha iyi olacak.
1000-1000 hız alabilir her türlü sata bir ssd'den hızlı olacak. Anakart'a şimdi 2500TL verirse ilerde 2500TL ssd 1500TL'de ram parası vermek zorunda kalır. Dediğim şekilde yaparsa ilerde depolama lazım olursa sadece 1 tane ssd ve 200TL dönüştürücü alır kullanır. Aradaki 1500-2000TL fark cebine kalır. 700-600 hız farkı ssd için şuan okadar önemli değil.

Aynı konuda farklı kişilerin yorumlarını da okudum öyle bir şeyin olduğunu düşündüm.
Hangi konuya baktıysanız artık Nvidia fanboyu doluymuş herhalde.
AMD kartlardaki artık wattman hataları falan filan çözüldü. Isınma sorunu zaten yok, varsa da bu AMD'nin değil, Asus'un, MSI'ın suçu olurdu çünkü soğutmayı onlar tasarlıyorlar. Darboğaz dediğimiz olay işlemcinin ekran kartını besleyememesi, eğer darboğaz olacaksa zaten neden 4060'da olsun? Kas gücü olarak çok güçlü bir kart değil ve darboğazı azaltan teknolojileri mevcut. Kimden duyduysanız bunları onlardan bir daha öneri almamanızı tavsiye ederim.

Alınabilir. Ama ben ikinci el temiz bir 3070 sistem önerebilirim. Ben de yakında satışa koyacağım sistemimi. 4060'dan ve 4060 Ti'dan daha iyi bir ekran kartı 3070 serisi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı