Vatan Bilgisayar Alış-Veriş

Arkadaşımın bilgisayarından benim bilgisayra nasıl atıcam ek harici diskmi alıcam
Sizin internet hızınız kaç mb
benimki 24mbps ttnet fibernet

Kesinlikle katılıyorum overclock çok da önemli birşey değil

@Adion Hocam Far Cry 4 e girince CPU kullanımım %80 ile %98 arası değişiyor bu normal birşey mi yoksa darboğaz filan mı oluyor, ne düşünüyorsunuz ? Sizde de böyle mi ?

@Adion

Hocam hiç Far Cry 4 oynamadım. Ancak CPU kullanımı yükselip GPU kullanımı düşüp düşmediğini söylerseniz yardım edebilirim. Yani CPU kullanımı %90'ın üstüne çıkıyor ve GPU kullanımı %99-98'den düşüyor derseniz o zaman darboğaz oluyor diyebilirim. Fakat sanmıyorum. i5 4460 bile darboğaz yapmazken i5 4590 hiçbir şekilde yapmaması gerekiyor. Sizde böyle bir sorun varsa bana bildirin ben de denerim.

Yani ne zaman oynarken baksam en az %90 ın üzerinde bir seyir var CPU kullanımında . Bu da şüphelendiriyor açıkçası.Sürekli %90 ın üzerinde yani.

Hocam sıkıntı yok o zaman. İçiniz rahat olsun. Zaten darboğaz yapmayacağını tahmin edebiliyorum. Çünkü bende de aynı sistem var GTA 4 dışında tüm oyunlarda CPU ve GPU kullanımı gayet normal. GTA 4'de de optimizasyon yüzünden oluyor. Her neyse dediğim gibi kafanıza takmayın. Şuan GTX 970 hiçbir 4. nesil i5 işlemciyle darboğaz yapmıyor zaten. Ayrıca i5 4590 gayet güçlü bir işlemci. Son olarak darboğaz CPU kullanımının %90 üzerinde olup, GPU kullanımının çok düşük olmasıyla meydana geliyor. Fakat böyle dedim diye bazı oyunalarda darboğaz var sanmayın. Mesela Lol, CS GO gibi oyunlarda ekran kartı yeterli FPS'yi verdiğini düşününce GPU kullanımını %30'lara kadar düşürür. Keyifli oyunlar.

Çok teşekkür ederim. İçim rahat etti sayenizde Sizede iyi oyunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…