Herkese merhabalar. Vatanbilgisayar internet sitesi üzerinden anakart siparişi verdim ürün bozuk çıktı. Normalde bozuk veya ayıplı olan ürünlerin iade, değişim gibi sebepler için talep oluşturmak gerekir. Ama Vatanbilgisayar benden ürünün kutusunun içine sorunları detaylı bir şekilde ve hangi sistem parçalarını kullanacağımı yazmamı istedi. Bende detaylı bir şekilde not ettikten sonra kargo ile Vatanbilgisayar'a tekrar gönderimini sağladım. Almış olduğum ürünün iade veya değişimini istedim. Ürün kontrol edildikten sonra tekrar size dönüş yapacağız dediler. Fakat ürün 4 gündür ellerinde olmasına rağmen dönüş yapmadılar ve bugün aradığım da aynen şu ifadeyi kullandılar: "Eğer ürün çalışmıyor, yani ayıplı ürün ise bizim kontrollerimiz sonrasında, ürün üretici firmaya gönderilir ve ayıplı ürün ise onlarında onayı sonrasında iade veya değişim yapılır." denildi.
Böyle bir rezalet nerede görüldü? Hepsiburada, N11 gibi siteleri çoğu kişi yerden yere vurur ama ben onlardan aldığım bozuk veya hoşuma gitmeyen bir ürünü anında iade edebiliyorum. Fakat Vatanbilgisayar yüzünden resmen paramla rezil oluyorum. Bu rezaletin bir çıkar yolu yok mu? Tüketici haklarına şikayet etsem sorunun düzeleceğini düşünmüyorum çünkü elimde ürün yok. Ne yapmam gerekiyor şu an?