Vatan Bilgisayar İade Rezaleti

Bence sen haklısın. Hem para veriyorsun hemde servis ile mi uğraşacaksin. Sen ürünü kullansan da bir kaç ay sonra arıza olsa o zaman derim tamam servise götür ama ürün arızalı gelmiş senin paranı kullanıyor sende elinde olmayan paranın sıkıntısını çekiyorsun olacak şey değil. Vatan kusurlu burada. Müşteri memnuniyeti açısından arızalı giden ürünün yerine telafi etmesi gelen ürünü de kendisi değiştirmesi lazım bence.Oldu canım paramı al arızalı ürünü yolla sonra da eee sen bizimle değil servisle muhatap ol. Hadi oradan uyanıklar sizi.
Birde cayma hakkı sağlam ürüne uygulanır, arızalı ürünü caydim diyerek gönderdiğin de arızalı olduğu anlaşılırsa haklı iken haksız olursun birde yalancı damgası yersin.

Son düzenleme:
Arkadaşa yüklenmiş herkes ama burda problem vatan ve vatan gibi ürün satıcıları. Ürünü satıyorlar sadece tamam ama kullanıcı açısından bu kullanıcıyı ilgilendiren bir şey değil. Ben gidip ürünü vatan vb. gibi mağazalardan alıyorum. Ürün fabrikasyon hatalı çıkıyor firma da diyor ki servise gidecek 20 iş günü süresi var. Param nerde firmada, ürün nerde firmada. Bahse konu olan anakart serviste olduğu için bu kullanıcı bilgisayarını kullanmayacak 20 gün boyunca neden çünkü fabrikasyon hatalı ürün satılmış kendisine. Bu firmaların yapması gereken test elemanları bulundurup bu tür şikayetlerle gelen ürünleri test etmek olmalı. Test etti baktı ki problem yok geri size verecek yok problem varsa koşulsuz iade veya değişim yapacaklar. E size bozuk ürün sattık ama 20 gün bekleyelim anlayalım bozuk mu değil mi demek müşteriyi mağdur ediyor.

Niye veryansın ediyorsunuz anlamadım. Bir süreç var ve o işliyor belli ki. İadeyi reddedip ürünü size bozuk halde yollamışlar gibi bir şikayet içindesiniz.
veryansın ettiğim yok hocam. Ürün bozuk, çalışmayan ürünün kontrolünü sağlayıp bana yenisini veya iadesini yapmak durumundalar. Diğer firmalar benim söylediğim işlemi yapıyorken kendileri neden bunu yapmıyor? Neden beni günlerce, haftalarca bekletiyorlar? Benim de işlerim var.
Bunu deyip yapmamışsınız. Her şeye rezalet demeye yer arıyorsunuz.
Vatanbilgisayar müşteri temsilcisi ile konuştum ve onlar bana talep oluşturma gibi bir işlemin olmadığı, sorun neyse küçük bir kağıda yazıp kutunun içine koyup yollayın denildi. Bilmeden, konu hakkında fikriniz olmadan yorum yapıp beni suçluyorsunuz.

Tüketici hakları kanununda yasal süreler ve limitler belli. Bu süreler aşılmadıysa ne denilmesini istiyorsunuz. N11 gibi yerlerde de süreç aynı şekilde işler. Boşuna gerilmeyin eninde sonunda yasal süre bitmeden olumlu sonuç alırsınız. Aksi takdirde tüketici heyetine başvurursunuz. İşin oraya kalacağını sanmam. Ben anında çözüm isterim diyorsunuz ama öyle bir hız yok maalesef. Şu anda ne desenşz boşuna veryansın etmiş oluyorsunuz.

Ürünün bozuk olmasının olası nedenlerinden bir tanesi de kullanıcı hatasıdır. Servisin kontrol etmesi gerekir ki ürün fabrikasyon hatalı mı yoksa kullanıcı hatası mı diye. Yoksa direk iade alınsa idi bir sürü kullanıcı hatası olan ürünlerin de ödenmemesi gereken ücreti geri ödenmiş olurdu. Eğer sizin hatanız değilse bu ancak servis incelemesi ile ortaya çıkacak, o yüzden gereksiz yere heyecan yapmışsınız.

Dostum “14 gün koşulsuz şartsız iade” bu söz çoğu firma tarafından karşılanmaz. Amazon.com.tr’den yaptığım alışverişlerde iade süresi geçmesine rağmen 2-3 ay sonra ürün yolladığımda 3-4 gün içinde para iade ediliyor. “14 gün koşulsuz iade” bunu hiç saymıyorum bile. Yani menşei türk olan bir firmadan ne bekleyebilirsin ki. Amazon’da bilgisayar bileşenleri daha geniş kapsamlı satılıyor olsaydı keşfedildikten sonra sen bu Türk menşeili firmaların yaptığı indirimleri görür görür gülerdin. Neyse yine firma yandaşları gelmeden kaçayım ben. Bol şanslar sana.

14 gün koşulsuz iade, paketi açılmamış ürünlerde ya da açılsa bile hiç kullanılmamış ürünlerde geçerlidir. 14 gün içinde ya da sonrasında ise kusurlu ayıplı ürününüzü teknik servis ve teknik eleman incelemesi ile garanti kapsamında tamir, değişim, ücret iadesi bazı koşullarda bir üst model temini gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz.
Şimdi birşey yazıyorsunuz reel olanı paylaşım bari, havada kalıyor sözleriniz. 2-3 ay sonra hangi markanın hangi ürününü geri yolladınız? Keyfi yolladınız ve tamam geri alıp ücretinizi iade edeceğiz mi dediler? Ürün bozulduğu için mi gönderdiniz? Ne dediğiniz pek anlaşılmıyor.

Daha bugün Vatan Bilgisayar'a Coil Whine'lı ekran kartı götürüp iade istemiş ve servis sürecine ikinci defa giden biri olarak söylüyorum, Vatan Bilgisayar'ın burada bir suçu yok.

Şöyle ki, Vatan Bilgisayar da sonuçta burada aracı firma. Oradaki herhangi bir görevli sizi haklı bulsa da kafasına göre ürünü iade alıp size yeni ürün verme hakkına kanunen sahip değil. Ben de benzer durumdan, ekran kartından muzdaribim lakin beklemekten başka yapacak bir şey yok şuan. Yasal süreç işliyor, 20 gün. Bekleyin. İlla ki geri dönüş olacaktır. Sorun çözülmediğinde THH yolu açık illa ki. Biraz erken veryansın etmişsiniz.

Temmuz sen kafanı pek yorma, Vatan’dan devam

Dosya Ekleri

• B7144348-8156-4AF4-8350-D82150F2ACAD.jpeg
    31 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleyen: Moderatör:
Temmuz sen kafanı pek yorma, Vatan’dan devam
Demagoji yapmayın, hikaye uydurmaya gerek yok. Görelim nasıl bir ürünmüş süreci belgeleri paylaşın, iade süresi geçmiş bozuk değil 2-3 ay sonra para iadesi yapılmış. Biz de bilelim de iade edelim alırsak

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…