Vatan Bilgisayar ücret iadesi yapmıyor

yağmuriletişim

Centipat
13.04.2020 tarihinde 4900 TL hazır sistem siparişi verdim. Her yerde 3 günde teslim edilecek yazdığı halde ürünüm ancak 2 gün sonra kargoya verildi. 15.04.2020 tarihin de kargoya verildiği için almaktan vazgeçtim. Site üzerinden mesaj atarak iade edeceğimi belirttim. Gelen kargoyu almadan direkt iade edin ücretinizi alacaksınız dediler. Eyvallah dedim gelen UPS görevlisine iade edeceğimi söyledim ertesi hafta kargoyu yine getidiler önüme, yine iade edileceğini söyledim zar zor gönderdim. Ürünü teslim almamışım kutusunu açmamışım kullanmamışım ancak bunlar iade etmemek için direniyor. Telefona bakmıyorlar zaten hep sırada 50 kişi 40 kişi var deniliyor. Bekleyincede açan hanımefendi dediğim zaman ana menüye yönlendiriyor yine bekle işin yoksa 40 kişiyi. Şikayetvar üzerinden kendi e-postaları üzerinden mesaj yazdım ancak nafile. THH başvuru yaptım bekliyorum farklı yapılacak bir adım var ise lütfen belirtin. 200 TL fazla verip sağlam yerden alalım dedik bin pişman ettiler. Ürün alacak arkadaşlar dikkat etsin bu firmadan. Saygılarımla.

Hocam açıkçası Vatan'dan bir sürü ürün aldım ve sorun yaşamadım, doğrudur siz yaşamış olabilirsiniz, sonraki dediklerinizde haksız değilsiniz ama bana 2 günde kargoya verdiler diye iptal ettim demeniz saçma geldi, kusra bakmayın. 2 günden erken kargoya verilen hazır sistem de hayatımda görmedim, duymadım. Dediğiniz 3 gün vaatini vermekle hata etmişler ama süre kabul edilebilir bence. Neyse umarım alırsınız bir an önce ücret iadesini.

10 günde teslimat yazsa anlayacağım hocam 3 günde teslimat yazıyor her yerde. Ben 2 günde değilim her ne olursa olsun ürünü almadım etmedim iade istiyorum hakkımı istiyorum. Zaten çalıştıkları kargo firması rezalet bunu saymıyorum bile.

Her yerde söylüyorum. Vatan rezil bir firma. Akakce'den, n11'den gittigidiyor'dan oradan buradan almak varken neden illa buradan alıyorsunuz. Şimdi kaymakamlığa gidip e-faturayı göstermeniz ve dilekçe tutturmanız gerekiyor. Size verilecek belgeyi dinlemezlerse savcılığa verebilirsiniz. Bir de piyasa üstü alıyorsunuz vatan olsun diye.

Hocam e-devlet üzerinden THH başvurusu yaptım. Yine de kaymakamlığa gitmemiz gerekiyor mu?

Bu sorunun kargo firması kaynaklı olduğunu düşünüyorum. UPS kargo firmasının diğer kargo firmalarından aşağı kalır yanı yok. Kaldı ki ürünü montajlanmış şekilde aldıysanız iade hakkınız bulunmuyor (mesafeli satış sözleşmesi kapsamında iade alınabilmesi için ürünün satış özelliğinin kaybetmemesi gerekiyor). Yinede UPS müşteri hizmetlerini arayın ve durumu anlatın. Vatan Bilgisayar'ın ürünü iade alabilmek için bu yöntemi söylediğini ama kargonun tekrar size geldiğini söyleyin. Dediğim gibi bu sorunun UPS kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yok ben UPS ile uğraşamam diyorsanız Vatan Bilgisayar 1 Haziran günü açılıyor. Yakında varsa oraya götürün iade işlemlerinizi başlatsınlar. Yalnız ürünleri teslim aldığınız tarihten itibaren 14 günü geçmemeli yoksa iade hakkınızı kaybedersiniz. Ürünün iade işlemi yapıldığında banka kaynaklı 14 gün bekleyebilirsiniz. Yaşadığınız sorun için belli bir firmayı suçlamak yerine kaynağını öğrenmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…