Vatan Bilgisayar vs Gaming.gen

Little Doge

Hectopat
Daha fazla  
ASUS ROG bir monitörü elden almak için bu iki firmadan birinden alışveriş yapacağım. Hangisinin başımı ağrıtma ve cebimi yakma ihtimali daha yüksekse o firmayı elemek istiyorum. Marmara Forum AVM'deki Vatan Bilgisayar olacak.

Bu arada her iki firmadan da alışveriş yaptım ama asıl sorum, satış sonrası hizmeti ve müşteriyle ilgileri. İki firmanın da satış sonrası hizmet konusunda kayda değer şikayetleri mevcut.

Ölü piksel gibi sorunlar olunca veya 14 günlük cayma hakkı konusunda hangisi sorunsuz iade alır veya servis konusunda yardımcı olur sizce? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Gaming.gen.tr daha mantıklı fakat ölü piksel gibi sorunlarda böyle firmalar zaten direk iade alıyorlar.

Gaming.gen den al geç. vatan bilgisayar hem pahalı hemde çok berbat servisi var. ssd'mi garantiye gönderdiğimden bana sormadan iade kararı çıkarttırıp ssdnin yarı fiyatını ödediler.

@Smmmhunter Belli bir piksel sayısı olmadan yetkili servis işlem yapmıyor diye biliyorum.

Bu arada birkaç yıl önce Vatan Bilgisayar'dan ASUS ROG laptop satın almıştım, 1 ay sonra bir problem için servise gönderilmişti. Servis kararıyla 1 hafta içinde sorunsuz para iadesi yaptılar.

480 Hz OLED mi alacaksınız?
Hayır, XG27ACS modeli. Neden sordunuz?

@quarest Gaming.gen.tr'de de forumlarda olumsuz konular mevcut. Her iki firmanın da saçma sapan sorunları var, belirsiz olduğunun farkındayım ama bir seçim yapmam gerekiyor. Ölü piksel mereti olmasa hiç takmam, ucuz olandan alırım da işte.

Son düzenleme:
Ben Vatan Bilgisayar'a mağazasına gidip orada test ettirip alıyorum 2 monitör aldım açtık test ettik aldım.

Bir de klavyem 1.5 ayda arıza yaptı 7449 TL'ye almıştım servise gitti para iadesi çıktı. Zorluk sıkıntı çekmedim. Benim tavsiyem monitörü gidip mağazadan almanız.

Ucuz olandan al. Hepsinin prosedürü aynı. Elden alacaksan daha iyi hatta. Direk orada açtırıp bakabilirsin.

Vatan Bilgisayar dolar kuru üzerinden satış yapıyor, yani her gün fiyatları değişkenlik gösterebilir. Ayrıca teknik destek olarak pek iyi kadrosu yok bir sorun olsa insanı çileden çıkarıyorlar.

Elden alacağımı belirtmiştim. Ayrıca fiyatı da pek rekabetçi değil zaten.

Yakın olması dolayısıyla tercihimi Vatan Bilgisayar'dan yana yaptım ve iyi ki öyle yapmışım. Oradaki personel, koca AVM'nin -3. katındaki depodan 2 adet sıfır monitör getirdi. Eğer ilk monitörde ölü piksel testi olursa hemen diğeriyle değişim yapmak için imiş. Şansıma da hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…