En son yaşadığımı anlatayım;
Geçen hafta tanıdığım biri (oyun sistemi için) Vatan'dan sistem toplamış, daha doğrusu görevliler ona liste vermişler. İşlemci i5-3570K, ekran kartı HD 6570. Arkadaş telefonla yardım istedi, hiç üşenmedim atlayıp gittim. Listeyi tekrar oluşturdum ve tavsiye ettikleri toplam fiyattan daha ucuza güzel bir oyun sistemi kurdum. Montajı iki gün sonra yaptılar ve arkadaş montaj sırasında tekrar telefon etti. Teknik servisteki görevli arkadaşlar, anakartın kuzey köprüsünün çok ısınacağını söyleyerek farklı bir modelle değiştirelim demişler.
Telefona görevli arkadaşı isteyip sordum: H87 anakartta kuzey köprüsü nerede bulunur? Arkadaş, MOSFET soğutucusunu tarif ederek, buranın çok ısınacağını ve daha pahalı bir anakart kullanılması gerektiğini ısrarla anlatmaya çalıştı. Telefonda gerekli bilgiyi verdikten sonra montajı bu haliyle bitirmelerini istedim. Çünkü Intel 7 ve 8 serisi yongasetlerinde kuzey köprüsü bulunmaz.
Vatan Bilgisayar gibi teknoloji marketlerinde çalışan arkadaşlar; bilgisayar nedir, ne işe yarar, nasıl çalışır konularında bilgi sahibi değildir. Bu yüzden, onlardan tavsiye almanızı hiç önermem.