Vatan Bilgisayar'a Giden Kasamda Sorun Çıkmamış

• Konuyu başlatan CihanUnlu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 2.527
C

CihanUnlu

Ziyaretçi
Arkadaşlar kasamda çok sorun yaşıyordum oyun oynarken ekran kapanıyordu ama kasa çalışıyordu vs. vatan teknik servise gönderdim 1 hafta geçti adamları aradım. Kasada sorun çıkmadı 12 saat oyun oynadım hiçbir şey olmadı felan dedi adam bende dedim mavi ekran sorunu felan aldım siz kasayı prime95 testine felan soktunuz mu dedim adam hepsini yaptık dedi ama pek inanmadım. Ekran kartı bence sorunlu dedim adam sorun görünmüyor dedi. Ama isterseniz şüphelendiğinizi ürünleri kendi firmaların teknik servisine göndereyim dedi ben de kabul ettim ekran kartı ve harddiski göndermelerini istedim.. Sonuç olarak doğru bir seçim mi yaptım yoksa gidip kasayı servisten alsa mıydım kararsızım.

Vatan Bilgisayar teknik servisi, sistemi test etmek için 12 saat boyunca oyun oynayacak. Hiç inandırıcı değil Muhtemelen ekran kartı ve sabit sürücüde de sorun çıkmayacaktır.

Bende pek inanmadım ne ara oynadı acaba Sizce ne yapayım gidip alayım mı sistemi? Adam sorun monitorde diyor ama monitorde sorun olmadığına eminim.

Sistemi alıp, kendinizin test etmesi daha mantıklı.

Bilgisayarlardaki sorunlar piramit şeklindedir. Tepede sorun bulunur. Çözümler ise genişleyerek büyür. Resetleme ve mavi ekran genellikle bellek yada sıcaklık sorunundan kaynaklanır.

Klasik Vatan Bilgisayar. Ben eskiden bilgisayardan anlamıyorken, babam bilgisayarımı bana oradan almışlardı. Toplamaydı. İçinde ekran kartı yoktu. İşlemcinin birleşik ekran kartını kullanıyordum. Neyse o zamanlarda Call of Duty 4 çıkmıştı yükleyeyim dedim oyuna girdiğimde ekran kartı yetersiz diyordu ama tabi o zamanlar bilmiyordum. Neyse götürdüm Vatan'a adam ben giriyorum oyuna diyor. Allah Allah dedim demek ki düzelttiler dedim eve götürdüm gene aynı hata. Dedim acaba monitörde mi problem var oda yeniydi. Yani anlayacağınız bu vatan biraz da yalan konuşuyor. Yeni aldığım için bana harici ekran kartı al demiyor da bilgisayarda problem yok diyor. O günden itibaren son 2-3 seneye kadar o külüstürle idare ettim ve Call of Duty serisini kuzenimde bitirebildim. Ve o gün bu gündür de donanımlara karşı hiçbir oyunu çalıştıramadığımdan dolayı ilgim oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten adam bana bilgisayarda bi kaç oyun vardı onları denedim dedi ama benim D: klasöründe 83 tane oyun vardı Bende pek inanmadım adama. Adamı tekrar arayıp ekran kartı harddisk ve ramlerin firmaların teknik servisine göndermesini istedim. Bakalım bu kezde sorun çıkmazsa monitoru değiştiricem

En son yaşadığımı anlatayım;

Geçen hafta tanıdığım biri (oyun sistemi için) Vatan'dan sistem toplamış, daha doğrusu görevliler ona liste vermişler. İşlemci i5-3570K, ekran kartı HD 6570. Arkadaş telefonla yardım istedi, hiç üşenmedim atlayıp gittim. Listeyi tekrar oluşturdum ve tavsiye ettikleri toplam fiyattan daha ucuza güzel bir oyun sistemi kurdum. Montajı iki gün sonra yaptılar ve arkadaş montaj sırasında tekrar telefon etti. Teknik servisteki görevli arkadaşlar, anakartın kuzey köprüsünün çok ısınacağını söyleyerek farklı bir modelle değiştirelim demişler.

Telefona görevli arkadaşı isteyip sordum: H87 anakartta kuzey köprüsü nerede bulunur? Arkadaş, MOSFET soğutucusunu tarif ederek, buranın çok ısınacağını ve daha pahalı bir anakart kullanılması gerektiğini ısrarla anlatmaya çalıştı. Telefonda gerekli bilgiyi verdikten sonra montajı bu haliyle bitirmelerini istedim. Çünkü Intel 7 ve 8 serisi yongasetlerinde kuzey köprüsü bulunmaz.

Vatan Bilgisayar gibi teknoloji marketlerinde çalışan arkadaşlar; bilgisayar nedir, ne işe yarar, nasıl çalışır konularında bilgi sahibi değildir. Bu yüzden, onlardan tavsiye almanızı hiç önermem.

Yorumunuz için teşekkürler hocam. Bundan sonra vatandan donanım bilgisi almayacağım. Benimde donanım bilgim iyidir ama yinede aklımda bulunsun. Ram ekran kartı ve harddiskleri firma servislerine göndermelerini istedim bakalım oradan bir sonuç alabilecekmiyim.

Benimde eski sistem belli bir süre sonra mavi ekrana atıyordu. Teknik ekibine götürdüm dedi ki ; Crysis 2'yi bitirdim dedi hiç bi sorun çıkmadı dedi. Tekrar benim eve kurdum bir süre sonra mavi ekrana attı. Sorunu farklı bir prize takarak çözmüştüm.

Sonuç olarak sorun gözükmüyor derseler parçalarını al ve aynı monitörde oyna. Aynı sorunlar devam ederse monitörünü değiştir öyle dene. (mavi ekran gibi sorunların monitörle alakası yok bildiğim kadarıyla)

CihanUnlu, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…