Elektronik Vatan Bilgisayar'da 12400F/RTX 4060 Ti sistem 22980 TL!

Sistem montaj yapılarak mı gönderiliyor hocam?
Evet bugün ilçedeki Vatan Bilgisayar'a gidip sorduğumda internete özel bir kampanya olduğunu ve mağazadan fiziksel olarak satın alamayacağımı ve montajı yapılıp kargo ile kapınıza getirdiklerini öğrendim. Doğal olarak ekran kartı demontedir diye düşünüyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim, sistemi özelleştirerek arkadaşıma bir adet sipariş verdik.

Konuyu açan arkadaşa da ayrıca teşekkür ederiz.

Halı hazırda ki sisteminde SSD vs olduğu için o konuda özelleştirme yapmadık. Eski sisteminde ki SSD vs alacak.

Dosya Ekleri

• dcac690e-85e9-49f3-8dcb-f95e24d6bab4.jpeg
    82,1 KB · Görüntüleme: 92
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Sizce bu anakart, psu ve kasa 1400F 4070 Super için yeterli mi ? Fiyata bakıldığında 35.5k ya gelmiş oluyor. Bu fiyatta hazır sistemde işlemci ve ekran kartı ikilisi alınamıyor zaten. 42-50bin civarında satıldığını düşündüğümüzde istenirse aradaki fiyat farkına daha iyi PSU ve/veya kasa sonradan da alınabilir. Gayet mantıklı. Ek olarak galiba çoğu internet sitesinde vade farksız taksit yok gibi en azından İtopya'da yok Vatan bu açıdan da avantajlı.

Bu sistem de alınabilirmiş sonradan fark ettim. Bu sistemde SSD'de 1tb olarak geliyor.
24000TL-->25000TL
Asrock
-->MSI markalı Anakart
Zotac-->ASUS marka ekran kartı(En iyisi)
RAMPAGE REDSKY 700W-->MSI MAG FORGE M100A 600W mATX kasa
Açıkçası daha kaliteli 600W PSU, Rampage 700w PSU yerine tercih edilebilir. Zaten DDR4 olarak alınabilecek en iyi 4060ti f/p kasası sanırım bu. Bu sistemi tercih etmek daha akıllıca olabilirmiş. Yine de iade etmeyeceğim çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum anakart ve psu olarak.

Ayrıca Asus ekran kartları 3 yıl garanti veriyorken Zotac 2 yıl garanti veriyor. Ayrıca 2-3 derece daha düşük sıcaklıkta 1-2fps daha iyi performans veriyor. Sadece garantiyi düşünüp bile bu sistem tercih edilebilir.

Son düzenleme:
Evet MSI, ASUS, +2 CL, -DRAM, ve kasa 1K fazladan ödemek için kesinlikle bir sebep. Ama 1080p için hem 25k hem de 8 GB VRAM soru işareti. Bari DDR5 olsaydı. Bence 1080p için genel olarak 25k verilmemeli. Kasım'da 15 16kya 4060 sistem görmek ümidiyle hoşça kal trigger xd

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim, tespitleriniz çok doğru ancak anakart, PSU ve kasada herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Daha önce ASRock anakart yıllarca kullandım herhangi bir sorun yaşamadım. 1400F ve 4070 Super kategorisinde ki tüm sitemleri araştırdığımız da aşağıda ekte bıraktığım fiyatlar ile karşılaşıyoruz bu nedenle F/P açısından oldukça yeterli olduğu düşüncesindeyim. Ancak ileri ki zamanlarda tabii ki de bu parçalar değiştirilebilir.

Zotac ekran kartları dayanıklılık açısından oldukça iyidir, daha önce Zotac marka ekran kartı da kullanmıştım o yüzden sistem tamamen içime sindi. Sadece keşke işlemci Ryzen olsaydı dedik.

Dosya Ekleri

• scrnli_15-09-2024 12-59-40.png
    306,4 KB · Görüntüleme: 81
R5 5600 - 32 GB RAM - 12 GB 3060 olan sistemimi satıp buna geçmek çok çok mantıklı olur mu? Hani yapmazsan çok şey kaybedersin der misiniz?

R5 5600 - 32 GB RAM - 12 GB 3060 olan sistemimi satıp buna geçmek çok çok mantıklı olur mu? Hani yapmazsan çok şey kaybedersin der misiniz?

Hayır, neredeyse hiç mantıklı olmaz. DDR4'ten DDR4 sisteme, aynı seviye bir işlemciye ve daha düşük RAM'e geçmiş olursunuz, sadece normalden pahalıya bir 4060 Ti almış olursunuz. Şu anki sisteminize daha ucuza 4060 Ti, 7700 XT veya 4070 eklemek sizin için çok daha iyi olur. Eğer sistemi satıp geçme planınız varsa DDR5 ve AM5 bir sisteme geçmek sizin için daha mantıklı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…