Vatan Bilgisayar'da Black Friday'den önce KDV indirimi olur mu?

Vatan konusunda haklısınız. Ben Haziran ayında topladım. Piyasa fiyatlarına göre pahalı ve o günden beri 3 kez PSU, 1 kez ekran kartı ve 1 kez UPS değişti. Şu an yine PSU ve ekran kartı sorunu var. Servis kaydı açıp yolluyorlar. Bunun dışında avantajı var mı bilemiyorum.

Aldığınız ürünlerde sorun yaşamanızın suçlusu Vatan bilgisayar değil üretici firmadır Vatan bilgisayar sadece satışını yapıyor aldığınız ekran kartını PSU vs. Vatan bilgisayar üretmiyor ben sayısız alışveriş yaptım ve genelinde sorun yaşamadım yaşadığım sorunlar olduğunda ise ellerinden geldiğince yardımcı oldular.

Olursa bu hafta sonu olur diye tahmin ediyorum. O notebook indirimi sürekli var zaten. Kimse almıyor ondan sanırım.😀 Ek olarak örneğin sistem topluyorum farklı bir yerden satın aldığımda. 7600 TL tutuyor. VATAN dan topladığımda KDV düştüğümde 7250 civarı tutuyor. Tabi birde buna KDV indirimi yapıyoruz diye fiyatları sisirirlerse. Aynı hesaba geliyor.

Böyle bir konu bulmuşken KDV indirimini yanlış hesaplayıp da önce bindirim sonra indirim uygulanıyor diyen arkadaşları biraz aydınlatmak istedim. Bu bazı ürünlerde dediğiniz gibi olabilir ancak bir kısmı da KDV hesabının yanlış yapılması ile ilgili. Katma Değer Vergisi (KDV) dediğimiz şey ürünlerin Ara Fiyatları üzerinde uygulanan %18 miktarında bir vergi. İndirim durumunda çoğu kişi bu indirimi ürünün KDV uygulanmış fiyatı üzerinden %18 düşerek uygulamaya kalkıyor ki bu yanlış bir hesap. Hesabı ise aşağıdaki gibi yapılır.

KDV dahil 100 liralık bir ürün düşünelim. Bu ürüne yanlış bir hesap olan %18 KDV indirimini %18 olarak uyguladığımızda ürünün indirimli fiyatının 82 TL olmasını bekleriz ama öyle olmaz. Vergisiz 82 TL olan ürüne KDV eklediğimizde 100 TL olması gerekir ancak sonuç 96.76 gibi bir değer çıkar. O halde soru şu şekilde değişir, hangi fiyata %18 eklersek 100 TL olur? Bunun cevabı ise yuvarladığımızda 84.75 çıkmaktadır.

Yani %18 KDV indirimi, gerçek indirim olarak bakıldığında %15.25'lik bir indirime tekabül eder. Önceki fiyatı 4000 TL olan bir ürünün 3280 TL olmasını bekleyen bir vatandaş ürünün indirim zamanı 3389 TL olduğunu görecektir ve hesabı yanlış yaptığı için "önce bindirim, sonra indirim" diyecektir.

Bu hesabı kolayca yapmak isteyen arkadaşlar ürünlerin şu anki fiyatını 1.18'e bölerek yapabilir.

Olursa bu hafta sonu olur diye tahmin ediyorum. O notebook indirimi sürekli var zaten. Kimse almıyor ondan sanırım.😀 Ek olarak örneğin sistem topluyorum farklı bir yerden satın aldığımda. 7600 TL tutuyor. VATAN dan topladığımda KDV düştüğümde 7250 civarı tutuyor. Tabi birde buna KDV indirimi yapıyoruz diye fiyatları sisirirlerse. Aynı hesaba geliyor.

Siz de bu hesabı bu şekilde yapıyorsanız muhtemelen ürünün o gün 7500 TL bir fiyata sahip olduğunu göreceksiniz ve fiyatları şişirdiklerini düşünebilirsiniz. Öyle yapıyorsunuz demiyorum ancak bu ihtimale karşı hatırlatma yapmak istedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı