Vatan Bilgisayar'dan aldığım bilgisayarı iade edebilir miyim?

Sercan Sezen

Decapat
23.12.2018 tarihinde Vatan Bilgisayar'dan 1700₺'ye Hometech Alfa 150p marka notebook aldım. Aldığım ilk gün normal çalışıyordu. 2. Gün bilgisayar Wi-Fi'a bağlanmadı. Birkaç şey denedim ama olmadı. İnternetten araştırdım, yine olmadı. En son Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım, geldiler yine bağlanmadı. Sıkıntı sadece bilgisayarda, telefona veya diğer bilgisayarlara bağlarken hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Cayma hakkı vs olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
23.12.2018 tarihinde Vatan Bilgisayar'dan 1700₺'ye Hometech Alfa 150p marka notebook aldım. Aldığım ilk gün normal çalışıyordu. 2. Gün bilgisayar Wi-Fi'a bağlanmadı. Birkaç şey denedim ama olmadı. İnternetten araştırdım, yine olmadı. En son Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım, geldiler yine bağlanmadı. Sıkıntı sadece bilgisayarda, telefona veya diğer bilgisayarlara bağlarken hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Cayma hakkı vs olur mu?
Cayma 30 gün içerisinde mevcut ancak bazı yerlerde 15 hatta bazen 10 belki 5 bilemem şansını dene. Hometech güvenilir bir marka değil bence. Umarım iade edebilirsin.

Eğer elinde vatan bilgisayarın verdiği bir fatura varsa teknik servise gönderilip sorun halledilebilir fakat cayma hakkı, iade gibi durumlar karşısında nasıl bir cevap alırsın pek bilgim yok

"Tüketici, yalnızca mesafeli satışlarda (Telefon ve internet üzerinden yapılan satışlar) 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik gereği, hiçbir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satın almış olduğu ürünü, teslim aldığı tarihten itibaren 14 gün içerisinde, ön bilgilendirme formunda ve sözleşme metninde yazılı olan usule uyarak iade edebilir veya değiştirebilir."

Alıntıdır.

Keşke sorun başladığında direkt götürseydinız. Teknik servise yollayabilirsiniz garanti kapsamında, eğer kusurlu bulunursa yenisini yollayabilirler ama Vatan böyle bir şey yapar mı orası muamma :D

Vatan iade konusunda çok katı bir firma eğer garanti sorunu çözemez ve iadesine karar verirse ve ellerinde aynı üründen varsa size 0 olarak aynı üründen veriyorlar eğer ürün yoksa ürünü aldığınız fiyat kadar hediye çeki veriyorlar fakat paranızı iade etmiyorlar.

Bazı laptoplarda WiFi tuşu oluyor laptopun kasasında veya herhangi bir yerinde. Benimkinde de var, bir kere ben fark etmeden kapanmış. 1 haftasonra çözdüm.
Sizde de var mı?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı