Vatan Bilgisayar'dan alınan bozuk SSD iade alınmıyor

HugoReyes

Kilopat
Daha fazla  
10.07.2019 tarihinde aldığım SSD'yi 11.07.2019 tarihinde montajını yapıp Windows 10 kurmaya çalıştığım zaman SSD'nin düzgün çalışmadığını fark ettim. 11.07.2019 tarihinde ürünü aldığım Vatan mağazasına geri götürdüm. Orada çalışan müşteri hizmetleri personeli cihazı bırakmam gerektiğini cihazı kendileri inceledikten sonra bana yenisini verebileceklerini söylediler. Ama cihazı inceleyip evet arıza var denip Toshiba servisine yollanmış. 5 gündür ses soluk yok, sorguladıgım zaman servis yolunda görünüyor. Sitelerinde 14 gün iade hakkımız olduğunu söyleyip iade etmek istediğim zaman bana o web sitesindeki alışverişler için geçerli dedi, var mı böyle bir şey? Bozuk çıkan ayıplı ürününü servise gidip gelmesini beklemek zorunda mıyım?

Vatan bilgisayar politikası gereği yapılanlar doğrudur.
Bana göre bu politika dibine kadar yanlıştır. Bazı iade değişimler mağaza insiyatifindedir.

Hata sizden mi kaynaklandı yoksa SSD fabrika çıkısı mı arızalı diye kontrolleri yapıcaklardır. İlerliyen zamanda nasıl bir yol izlediklerinide yazarsanız sevinirim.

Evet beklemek zorundasın. 14 Gün içinde iade etmen için paketini açmayıp almaktan vazgeçme politikası gereği %100 iade ediyorlar.
Senin paketini açtığın malzemeyi kimseye tekrar satamazlar. Bu sebepten dolayı ürünü servise gönderirler. Çıkan sonuç sonrası eğer malzemeyi sen düşürüp bozmadıysan ya da extra voltaj verip bozmadıysan veya buna benzer bir şekilde bozulmadıysa, üretim hatalı çıkarsa sana yeni ürünü verirler.
Ürünün bozulmasının sebebi olarak seni gösterirlerse senden ürünün tamir edilmesi için onay alırlar ve ürünü tamir ederler. Eğer ürün tamir edilemeyecek durumda ve problem olarak sen gösterilirsen ürünü sana geri tamir etmeden verme gibi bir sonuçta olabilir. Ya da tamir eder ve tamir ücreti isteyebilirler de bu unutulmamalı.
Bunun en sinir bozucu şeylerden birisi olduğunu biliyorum beni eleştirme lütfen ama olaylar bu şekilde yürüyor maalesef.
Vatan, Teknosa, MediaMarkt, vb Türkiye' den alınan malzemelerin temelinde bu şekilde bir garanti anlayışı var. Ürün sürüm sürüm süründürülüyor maalesef.
Ben artık aldığım ürünün garantisini boşverdim. Ürünü en ucuz yolla Aliexpress üzerinden getirtiyorum. Bozuk çıkarsa da yenisini alıyorum. Sonuç olarak 2 adet ürün alıyorum en azından 1 adet alıp garantilerde sürünmesindense. Başıma böyle çok olay geldi. İllallah ettim artık.

Evet beklemek zorundasın. 14 Gün içinde iade etmen için paketini açmayıp almaktan vazgeçme politikası gereği %100 iade ediyorlar.
Senin paketini açtığın malzemeyi kimseye tekrar satamazlar. Bu sebepten dolayı ürünü servise gönderirler. Çıkan sonuç sonrası eğer malzemeyi sen düşürüp bozmadıysan ya da extra voltaj verip bozmadıysan veya buna benzer bir şekilde bozulmadıysa, üretim hatalı çıkarsa sana yeni ürünü verirler.
Ürünün bozulmasının sebebi olarak seni gösterirlerse senden ürünün tamir edilmesi için onay alırlar ve ürünü tamir ederler. Eğer ürün tamir edilemeyecek durumda ve problem olarak sen gösterilirsen ürünü sana geri tamir etmeden verme gibi bir sonuçta olabilir. Ya da tamir eder ve tamir ücreti isteyebilirler de bu unutulmamalı.
Bunun en sinir bozucu şeylerden birisi olduğunu biliyorum beni eleştirme lütfen ama olaylar bu şekilde yürüyor maalesef.
Vatan, Teknosa, MediaMarkt, vb Türkiye' den alınan malzemelerin temelinde bu şekilde bir garanti anlayışı var. Ürün sürüm sürüm süründürülüyor maalesef.
Ben artık aldığım ürünün garantisini boşverdim. Ürünü en ucuz yolla Aliexpress üzerinden getirtiyorum. Bozuk çıkarsa da yenisini alıyorum. Sonuç olarak 2 adet ürün alıyorum en azından 1 adet alıp garantilerde sürünmesindense. Başıma böyle çok olay geldi. İllallah ettim artık.
Aldığıma pişman oldum. Hepsiburada'da 50 tl daha ucuzdu oradan almadık Vatandan alalım uğraşmayalım dedik daha çok uğraştıracaklar gibi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı