Vatan Bilgisayar'dan alınan monitörde ölü piksel nereye şikayet edilir?

semercim

Hectopat
Daha fazla  
Vatan Bilgisayar internet sitesinden almış olduğum MSI Optix MAG322CQR monitör de 1 tane ölü piksel çıktı ve bulunduğum şehirde Vatan Bilgisayar'a götürerek iade ettim. Aynı şubeden aynı monitörün 27 inc olanını satın aldım. Maalesef 2. aldığım monitördede 1 tane ölü piksel çıktı. İade için şubeye gittiğimde iade alamadıklarını 4 tane ölü piksel olması gerektiğini söyledi. İlk aldığım monitörü neden iade aldınız dediğimde, 14 günlük kosulsuz iadeden aldığını ve o monitörü kimseye satamayacağını söyledi ve şubeden aldığım 2. monitörü iade alamayacağını söyledi. Ölü pikselli mönüterleri satan bazı firmalar satan var ve daha ucuz. Neden daha fazla para verip ölü pikselli monitör alayım? Konuyu çok uzatmak istemiyorum tüketici hakem heyetine başvuracağım firma olarak Vatan bilgisayara mı yoksa MSI marka için başvuruda bulunmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: T21
İnternetten alınan ürünler için koşulsuz iade hakkın var. Perakende de ise servise gitmesi gerekiyor muhtemelen yenisi gelir.

Senin yerinde olsam vatan mağazasında monitörü denemeden almazdım.

Öncelikle dedikleri doğru, ölü piksel artık yaygın bir durum. 1 tane ölü piksel için monitör iade etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Firmalar ve servisler de genelde 5 adetin altındaki ölü piksellere müdahale etmezler. Günümüz panellerinde sıklıkla yaşanabilen bir durum.

İfadeler: T21
İnternetten alınan ürünler için koşulsuz iade hakkın var. Perakende de ise servise gitmesi gerekiyor muhtemelen yenisi gelir.

Senin yerinde olsam Vatan mağazasında monitörü denemeden almazdım.

Kapalı kutu olduğu için gerek duymadım ama baksam iyi olurdu. 27 inçlik monitörü iyadeye götürdüğümde almadılar bile.

Bir şey soracağım ama tamamen cahillikten, ekranda bir pikselin ölü olmasını dikkatlice bakmadığınız sürece fark edebiliyor ve sizi rahatsız ediyor mu?

1 Adet ölü piksel için malesef garantiye göndersen de değişim ya da iade alamazsın. İlk ürünü muhtemelen internet üzerinden aldığın için 14 gün iade hakkın kapsamında almışlardır. Deneyerek alsaydın keşke.

Şu an piyasada ölü pikselli monitöleri sıfır ve 2. elde daha ucuza satan var. Direk oradan almam daha mantıklı.
Bir şey soracağım ama tamamen cahillikten, ekranda bir pikselin ölü olmasını dikkatlice bakmadığınız sürece fark edebiliyor ve sizi rahatsız ediyor mu?

Hocam benim için hiç problem değil. Maalesef Türkiye de teknolojiye az para vermiyoruz. Daha ucuza bilerek de alabilirdim. İleride ölü piksel sayısı artacak mı onu da bilmiyorum. 2 sene sonra satmak istesem para bile vermiyorlar. İlanlara bakabilirsin. Bunların hepsisni geçtim keşke 2. el alıp hem bakmış olurdum hem de uçuza almiş olurdum.

Normalde sistemim 1080P'di o monitörü satıp yeni 2K monitöre geçmek istedim. 1080p monitöru iyi fiyata kolayca satabildim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…