Vatan Bilgisayar'dan hangi RTX 4060 sistem alınmalı?

vectorflix

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Hazır bir sistem almaya karar verdim ve aşağıda linklerini verdiğim sistemler arasında kararsız kaldım. Vatan Bilgisayar'dan alma sebebim, 12 ay taksitle alacağım için diğer sitelere göre daha az anaparanın üstüne ekleyip taksit yapabiliyor olmam. Özellikle Kuveyt Türk kartına baktığınızda bunu göreceksiniz.

Bu sistemlerden hangisinin daha mantıklı olduğunu tam olarak bilemiyorum. Hazır sistem olduğu için kasa seçiminde fazla değişiklik yapamıyoruz. İnternette forumlarda yaptığım araştırmalara göre her bir kasanın kendine has dezavantajları var. Kendim gidip PSU almak istediğimde de ekstra masraf çıkıyor. En azından bu sistemlerde özelleştirme yapsam bile, beni 4-5 yıl götürmesini istiyorum.

Monitörüm yok, yeni bir monitör almayı düşünüyorum, bu yüzden maksimum bütçem, monitör dahil, 30.000 TL olacak. Monitörü de Full HD almayı planlıyorum. Dolayısıyla 4060'lı bir sistem alırsam, beni üzmeyeceğini düşünüyorum. AMD ekran kartı almama sebebim, bazı iş ile alakalı programlarda NVIDIA ekran kartının bazı özelliklerinin daha ağır basması. Hem işimi yapıp hem de oyun oynayabilmeyi amaçlıyorum.

Herkese yardımları için şimdiden teşekkür ederim!

1.sistem-) INTEL I5 12400F - RTX 4060 8GB - H610M - 500GB SSD - 16GBRAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
2.sistem-) INTEL I5 12400F - RTX 4060 WHITE OC 8GB - H610M - 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
3.sistem-) INTEL I5 12400F-RTX 4060-H610M H V2-500GB M.2 SSD-16GB DDR5 RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
4.sistem-) INTEL I5 12400F-RTX 4060-H610M H V2-1TB M.2 SSD-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
5.sistem-) INTEL I5 12400F - RTX 4060 TI 8GB - H610M - 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
6.sistem-) INTEL I5 12400F - RTX 4060 TI OC 8GB - H610M - 500GB SSD - 16GBRAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Bildiğim kadarıyla DDR5 sistemlerde DDR4 sistemlerdeki gibi 2x slot kullanma zorunluluğu yok. Yani tek kanal RAM kullansanız da aynı performansı alıyorsunuz, ama yine de araştırmak lazım. Başka bir forumda gördüğüm kadarıyla Windforce modelleri pek önerilmiyor bu yüzden DDR5 sistem bile olsa ekran kartından dolayı kaybediyor sanırım. Sisteminiz hayırlı olsun! Ben de 1-2 arasında kaldım kasayı MSI yapıp SSD’yi artırmayı düşünüyorum. Siz aldığınız sistemde özelleştirme yaptınız mı? Eğer yaptıysanız, sebebini yazarsanız sevinirim.
1 ve 2 güzel ben 1'i aldım pazartesi gelecek acaba iptal edip ikiyimi alsam DDR5 ama 16x1 kararsız kaldım vallahi.

Bildiğim kadarıyla DDR5 sistemlerde DDR4 sistemlerdeki gibi 2X slot kullanma zorunluluğu yok. Yani tek kanal RAM kullansanız da aynı performansı alıyorsunuz, ama yine de araştırmak lazım. Başka bir forumda gördüğüm kadarıyla Windforce modelleri pek önerilmiyor bu yüzden DDR5 sistem bile olsa ekran kartından dolayı kaybediyor sanırım. Sisteminiz hayırlı olsun! Ben de 1-2 arasında kaldım. Kasayı MSI yapıp SSD'yi artırmayı düşünüyorum. Siz aldığınız sistemde özelleştirme yaptınız mı? Eğer yaptıysanız, sebebini yazarsanız sevinirim.

Bugün para iadesi yaptırıp özeleştirme yapmadan DDR 5 olan 2'yi aldım ısınma sorunu var diyenler var ama 2.nin kasada 6fanlı ve Zalman iyi bir marka ısınırsada bir şekilde hallederim diye düşünüyorum

Artı olarak ekran kartına fanları fullersek serin çalışır diye düşünüyorum :D 72 73'ü geçmese iyidir.

DDR 4'ü ileride satmak çok sıkıntı çıkarır bir de

Bu arada bugün vatan da iptal ederken cok sıkıntı çıkardılar ettim en sonunda ve adam bak bitti daha alamazsında dedi internetten baktım tükendi yazıyor ):

2.yi al geç bence ekran kartı sesli çalışıyor ve ısınıyor ama DDR5 için değer diye düşünüyorum.
Baktığım kadarıyla Zotac'la arasında 8derece fark var(1.sistem deki zotac ekran karı) fan açısından çok fark var sesli çalışıyor ama DDR5. şu an pişman değilim aldığım için (umarım gelincede pişman olmam)

Bence en doğruyu yapmışsınız; sonuçta içinize sinmedikten sonra 4090 bile alsanız memnun kalmazsınız. Sorun çıkmadan, güzel günlerde kullanırsınız inşallah. Hayırlı olsun!
Bugün para iadesi yaptırıp özeleştirme yapmadan DDR 5 olan 2'yi aldım ısınma sorunu var diyenler var ama 2.nin kasada 6fanlı ve Zalman iyi bir marka ısınırsada bir şekilde hallederim diye düşünüyorum

Artı olarak ekran kartına fanları fullersek serin çalışır diye düşünüyorum :D 72 73'ü geçmese iyidir.

DDR 4'ü ileride satmak çok sıkıntı çıkarır bir de

Bu arada bugün vatan da iptal ederken cok sıkıntı çıkardılar ettim en sonunda ve adam bak bitti daha alamazsında dedi internetten baktım tükendi yazıyor ):

2.yi al geç bence ekran kartı sesli çalışıyor ve ısınıyor ama DDR5 için değer diye düşünüyorum.
Baktığım kadarıyla Zotac'la arasında 8derece fark var(1.sistem deki zotac ekran karı) fan açısından çok fark var sesli çalışıyor ama DDR5. şu an pişman değilim aldığım için (umarım gelincede pişman olmam)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı