Vatan Bilgisayar'dan Kasa Önerisi

Sisteminizi ve bütçenizi söyleyebilir misiniz? Ekran kartım yok demişsiniz, almayı düşündüğünüz bir ekran kartı varsa onu da söylerseniz iyi olur.
ekran kartsız bütçem en fazla 3500 tl

Ryzen 3 2200g ( en az 6 ay vega grafikle işlerimi görücem)
MSI B450 GAMING PLUS AM4 AMD Ryzen 3200MHz
WD Blue 3.5' SATA III 1TB
Ram 2x4 gb alacağım aklımda model yok şu an.

Bütçeniz nedir kasa ve güç kaynağı için? Bu arada Masterbox Lite 5'i önermiyorum, ön paneli cam olduğundan ve üst tarafa fan takılamadığı için sistem çok sıcak çalışabiliyor, bu konuyla ilgili çok şikayet var. Aynı şekilde attığınız Xigmatek kasanın da önü hep cam olduğu için pek hava alabileceğini sanmıyorum.

Düzenleme: Kusura bakmayın 3500₺ bütçeyi görmemişim. İsterseniz Vatan Bilgisayar mağazası ile konuşun, Technopat'ın topladığı sistem orda mevcutsa onu da alabilirsiniz, fena sistem değil. Ramleri 3000/3200 MHz yaptırabilirseniz daha iyi olur.
AMD RYZEN 3 2200G-ASUS STRIX RX570-ASUS PRIME A320M-E-WD 240GB SSD-CRUCIAL 8GB - Vatan Bilgisayar

Son düzenleme:
Güç kaynağı tek önerim Seasonic.
1. Sebebi diğer markalara dağıtım yapması,
2. Japon kondansatörler.

Güç kaynağı tek önerim Seasonic.
1. Sebebi diğer markalara dağıtım yapması,
2. Japon kondansatörler.
3500₺ bütçesi olan bir sisteme SeaSonic güç kaynağı almak pek de mantıklı olmaz. Çok kaliteli bir marka (en iyisi bile diyebiliriz) ama fiyatı da yüksek. Daha düşük ücrete de kaliteli PSU lar var.

3500₺ bütçesi olan bir sisteme SeaSonic güç kaynağı almak pek de mantıklı olmaz. Çok kaliteli bir marka (en iyisi bile diyebiliriz) ama fiyatı da yüksek. Daha düşük ücrete de kaliteli PSU lar var.
Kaliteden ödün verilmemesi gereken bir konudur PSU, voltaj ve kısa devre korumaları ekstra özellikler olsa da 80+ sertifikasıyla elektrikten yaptığı tasarrufla parasını çıkaracaktır.

Kaliteden ödün verilmemesi gereken bir konudur PSU, voltaj ve kısa devre korumaları ekstra özellikler olsa da 80+ sertifikasıyla elektrikten yaptığı tasarrufla parasını çıkaracaktır.
Daha ucuza satılan FSP, Thermaltake, Silverstone gibi markalarda da bu özellikler var. Tanınmış bir markanın 80+ güç kaynağı alınırsa hiç sıkıntı çıkmaz.

Daha ucuza satılan FSP, Thermaltake, Silverstone gibi markalarda da bu özellikler var. Tanınmış bir markanın 80+ güç kaynağı alınırsa hiç sıkıntı çıkmaz.
"Hiç sıkıntı çıkmaz" ibaresi biraz yadırgıyorum. Sonuçta üretimde bile hata olabilir. Velev ki çıktı garanti kapsamında değişim yapabilir. Burda benim söylemek istediğim o kadar para verdiği sisteme biraz daha pahalı PSU kullanarak hem tasarruf eder hem de uzun ömürlülük. Alacağı 620W PSU onu sonraki alacağı veya toplayacağı sisteme de zemin hazırlar, uzun vadede kar etmiş olur.

Size tavsiyem en az 2-3 makale okursanız güç kaynaklarıyla alakalı hele ingilizce okursanız daha müthiş

Seçtiğiniz kasa vatanda pahali başka sitelerde 400 tl ise vatanda 550 tl dir . Vatan pahalı bir sitedir iyice araştirin beğendiğiniz kasa başka sitelerde çok daha ucuz . Her siteden aliş veriş yaparim vatandan yapmam çünkü aşiri fiyat farkı var .

Bolca Everest, Frisby, Rampage kasa önerilerine maruz kalmamak için gidin başka yerden kasa alın. İnternet üzerinden sorunsuz alışveriş yapabileceğin başta sinerji, inventus, itopya gibi bir sürü mağaza var. Buralarda hem seçenek çok hem aklınızı çelmeye çalışan elemanlar olmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…