Vatan Bilgisayar'dan monitör dahil 40-45 bin TL'ye sistem önerisi

Aksarx

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize merhaba. 23 Haziran pazartesi günü Vatan Bilgisayar mağazasına gidip maksimum 45 bin TL'ye monitör dahil masaüstü bilgisayar alacağım. İçindeki parçalar değişebilir. Başka bir mağaza veya internet sitesinden tavsiye etmeyin. Ben de biliyorum aynı fiyata daha iyi sistemlerin olduğunu fakat aldığım yerle yüz yüze görüşmek istiyorum.

Daha önce GT740M'e sahip Grundig laptop ile 10 sene boyunca giriş seviye oyunları oynadım hikayeli oyunlar hariç.

Öncelik olarak DDR5'li 32 GB RAM'lik bir sistem istiyorum geleceğe yönelik olması için. Sistemin en az 5 sene gitmesi benim için çok iyi olur.

Parçaların birbiriyle uyumluluğunu bilmeden şöyle bir sepet yaptım. Görsellerini yükledim. Mağazada montajlatıp ve monitöre ölü piksel testi yaptırıp alacağım.

Monitör hakkında bazı şikayetler okudum ölü piksel sayısı, Lenovo veya MSI tercih edin yorumlarını gördüm ama kasa 39-40bin tutarsa monitöre maksimum bu bütçe kalıyor.

Ekran kartı olarak veya işlemci olarak AMD mi NVIDIA mı emin değilim, isteğim yüksek performans yerine olabildiğince az sorunsuzluk.
Sıcaklık, driverlar falan olsun yeter ki bana çok sorun yaratmasın.

Bu yüzden Intel işlemci ve NVIDIA ekran kartı daha öncelikli ama farklı tavsiyeleri de sorunu az olmakla beraber ciddiye alacağım.

Tabii ki bu işlemci ve ekran kartı modeline göre sorunu değişebilir ama bu ikisi daha güvenli hissetiriyor.

Diğer parçalar RAM, SSD, kasa, anakart nasıldır bilemiyorum, uyumluluk ve sorunsuzluk açısından.

Parça değişimleri Vatan Bilgisayar'da bulunması dahilinde olabilir.

Zotac marka ekran kartının diğer markalara göre daha yüksek sıcaklık değeri ve fanlarının dönme hızının rahatsız ettiğini okudum. Bu yüzden uygun fiyatlı bence. Bu konu hakkında ne yapılabilir, gerçekten rahatsız eder ve sorun çıkarır mı?

Uzun bir yazı oldu biliyorum ama ilk defa böyle bir şey yapacağım ve bir daha yapacağımı sanmıyorum.

Bu yüzden tavsiyeleriniz çok önemli benim için.
Dikkat etmem gereken şeyleri yazarsanız çok memnun olurum.

Hepinize iyi sosyaller dilerim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250621_203859.jpg
    Screenshot_20250621_203859.jpg
    68 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_20250621_203932.jpg
    Screenshot_20250621_203932.jpg
    70,3 KB · Görüntüleme: 28
Arkadaşlar hepinize merhaba. 23 Haziran pazartesi günü Vatan Bilgisayar mağazasına gidip maksimum 45 bin TL'ye monitör dahil masaüstü bilgisayar alacağım. İçindeki parçalar değişebilir. Başka bir mağaza veya internet sitesinden tavsiye etmeyin. Ben de biliyorum aynı fiyata daha iyi sistemlerin olduğunu fakat aldığım yerle yüz yüze görüşmek istiyorum.

Daha önce GT740M'e sahip Grundig laptop ile 10 sene boyunca giriş seviye oyunları oynadım hikayeli oyunlar hariç.

Öncelik olarak DDR5'li 32 GB RAM'lik bir sistem istiyorum geleceğe yönelik olması için. Sistemin en az 5 sene gitmesi benim için çok iyi olur.

Parçaların birbiriyle uyumluluğunu bilmeden şöyle bir sepet yaptım. Görsellerini yükledim. Mağazada montajlatıp ve monitöre ölü piksel testi yaptırıp alacağım.

Monitör hakkında bazı şikayetler okudum ölü piksel sayısı, Lenovo veya MSI tercih edin yorumlarını gördüm ama kasa 39-40bin tutarsa monitöre maksimum bu bütçe kalıyor.

Ekran kartı olarak veya işlemci olarak AMD mi NVIDIA mı emin değilim, isteğim yüksek performans yerine olabildiğince az sorunsuzluk.

Bu yüzden Intel işlemci ve NVIDIA ekran kartı daha öncelikli ama farklı tavsiyeleri de sorunu az olmakla beraber ciddiye alacağım.

Tabii ki bu işlemci ve ekran kartı modeline göre sorunu değişebilir ama bu ikisi daha güvenli hissetiriyor.

Diğer parçalar RAM, SSD, kasa, anakart nasıldır bilemiyorum, uyumluluk ve sorunsuzluk açısından.

Zotac marka ekran kartının diğer markalara göre daha yüksek sıcaklık değeri ve fanlarının dönme hızının rahatsız ettiğini okudum. Bu yüzden uygun fiyatlı bence. Bu konu hakkında ne yapılabilir, gerçekten rahatsız eder ve sorun çıkarır mı?

Uzun bir yazı oldu biliyorum ama ilk defa böyle bir şey yapacağım ve bir daha yapacağımı sanmıyorum.

Hepinize iyi Sosyaller dilerim.

INTEL I5 14400F - RTX 5060 TI - H610M - 1TB M.2 SSD - 16GB DDR5 RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bir de sıvı soğutma ekletirsen halleolur reis

İnanılmaz pahalı. 4060 sistemler 20-25 bin tl arasına bulunuyorken burada 38 bin tl fiyat çıkmış. Tamam başka site önermeyin falan demişsinizde arada 1-2 bin tl hadi bilemedin 3-4 bin tl oynasa yine tamam diyeceğim, 10 bin TL den daha fazla rakam oynuyor. Yüz yüze görüşeceksiniz diye göz göre göre kazık yemenin bana kalırsa mantıklı bir tarafı yok. O yüzden sistem tavsiyesi yerine konu içerisinde AMD ve ekran kartı markası sorunuza cevap vermekle yetineceğim, İşlemci tercihinizi AMD den yana kullanın. Fiyat performans olarak daha önde. Kronik bir sıkıntısı olmadığı sürece ekran kartı markalarının çok ahım şahım bir önemi olmaz, dediğiniz gibi soğutma kısmında biraz daha düşük kalabilirler ama hepsi köklü markalar Zotac gibi.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Evet bu sistemi görmüştüm işlemcinin ekran kartına zayıf gelebileceğini düşünüyordum. Bu ayrıca internete özel fiyat mağazada aynı fiyat ise bunu düşünebilirim teşekkür ederim. Sıvı soğutmaya gerek var mı bir de kule tipi soğutucu yetmez mi?

İnanılmaz pahalı. 4060 sistemler 20-25 bin TL arasına bulunuyorken burada 38 bin TL fiyat çıkmış. Tamam başka site önermeyin falan demişsinizde arada 1-2 bin TL hadi bilemedin 3-4 bin TL oynasa yine tamam diyeceğim, 10 bin TL'den daha fazla rakam oynuyor. Yüz yüze görüşeceksiniz diye göz göre göre kazık yemenin bana kalırsa mantıklı bir tarafı yok. O yüzden sistem tavsiyesi yerine konu içerisinde AMD ve ekran kartı markası sorunuza cevap vermekle yetineceğim, işlemci tercihinizi AMD'den yana kullanın. Fiyat performans olarak daha önde. Kronik bir sıkıntısı olmadığı sürece ekran kartı markalarının çok ahım şahım bir önemi olmaz, dediğiniz gibi soğutma kısmında biraz daha düşük kalabilirler ama hepsi köklü markalar Zotac gibi.

20-25 bin TL'ye 32 GB DDR5 RAM'lı 1TB SSD'li sistem öneriniz varsa linkini paylaşabilirseniz çok sevinirim. Evet işlemci olarak kafamda 12400F, 14400F, R5 5600, 7500F var. 7500F daha iyi gibi duruyor şu an.

Son düzenleme:

Hepinize iyi sosyaller dilerim.

Özelleştir 8, 9K monitör bulursun.

Hocam mağazadan alacağınıza internet alın konuyu tam okumadım kusura bakmayın ama bence öyle yapın.

Evet anlıyorum imkanım olsa zaten öyle yaparım ama internet alışverişlerinde teknolojik olarak özellikle sıkıntılar çektim bunda da öyle olsun istemiyorum. Gözümün önünde montajlanıp, testlerinin yapılıp, kutularının açılıp, tarafıma teslim edilmesini ve yardım, iade, değişim, tamir, bakım gibi konularda yüz yüze görüşebileceğim mağaza müdürü ve personelleri olsun istiyorum. Her aşamada video kayıt alacağım herhangi bir sorunda tüketici hakem heyetine ve mahkemeye sunmak için. Daha önce internet alışverişleri yüzünden başım yandı çünkü.

Evet anlıyorum imkanım olsa zaten öyle yaparım ama internet alışverişlerinde teknolojik olarak özellikle sıkıntılar çektim bunda da öyle olsun istemiyorum. Gözümün önünde montajlanıp, testlerinin yapılıp, kutularının açılıp, tarafıma teslim edilmesini ve yardım, iade, değişim, tamir, bakım gibi konularda yüz yüze görüşebileceğim mağaza müdürü ve personelleri olsun istiyorum. Her aşamada video kayıt alacağım herhangi bir sorunda tüketici hakem heyetine ve mahkemeye sunmak için. Daha önce internet alışverişleri yüzünden başım yandı çünkü.

Hocam karar sizin doğrudur attığınız sistem çok pahalı alınmaz Zotac iyi markadır üzmez yani soğutma bloğu olarak da kötü değil üstte atılan 5060 Ti 16 GB modeli alınabilir vatan için konuşuyorum sadece.

Kasa Corsair yaptır orada da konuşursan PSU önemli.

Hocam karar sizin doğrudur attığınız sistem çok pahalı alınmaz Zotac iyi markadır üzmez yani soğutma bloğu olarak da kötü değil üstte atılan 5060 Ti 16 GB modeli alınabilir vatan için konuşuyorum sadece.

Sistem normalde 30bin TL ben buna 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD ve anakart ekleyince fiyatı haliyle arttı.Normal hali olan 30bin TL ise internet sitelerine göre 5bin lira daha pahalı evet. Özelleştirdiğim zaman ise fiyat aşağı yukarı aynı çıkıyor. Benim yardım alacağım şey hangi marka ve model parçalar daha iyi olur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı