Vatan computer ve montaj rezaleti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

thereturn06

Hectopat
Sistemi forumdaki arkadaşların verdikleri tavsiyeler doğrultusunda topladım teşekkür ederim. Lakin evde uğraşmayayım diye ürünleri aldığım dükkanda toplasınlar diye dükkana bıraktıp 3 saat aradan sonra gidip aldım. Pc çalışıyor diye de adam gösterdi çalışıyordu. Lakin eve gelip kasanın içini açtığım zaman kablo saklama yerleri kullanılmamış, HDD kafeslerinden birini söküp kolaylık olsun diye HDD'ye kablo çekmişler, SSD yamuk ve ters takılmış, sabit disk de öyle Güç kaynağı ters takılmış, fanı aşağıya gelmesi gerekiyorken yukarı gelecek şekilde takmışlar. Gel de sinirlenme, moralim bozuldu. HDD kafes 4 tane olacakken 3 tane var. Böyle olacağını bilseydim evde yavaş yavaş önem vere vere toplardım.

Bir arkadaşımız sormuştu aldığın parçalar neler diye

Anakart: ASUS M5A99X EVO R2.0
İşlemci: AMD FX X6 6300
Ekran kartıOWERCOLOR PCS+ HD7870
RAM: G.Skill 1600 MHz 8 GB DDR3
SSD: SANDISK 120 GB SSD
HDD: 1 TB

Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan'ın suyu gittikçe ısınıyor vallahi. Son zamanlarda Vatan'a dair şikayetler arttı forumda da... Ben de memnun değilim. Hiç bir şekilde yardımcı olmuyorlar sürekli kaçamak cevaplar... Sanki zorla müşteriyiz ya. Adam müşteriyi kaçırmak için her şeyi yapıyor. Ben sanalmarketim, teknobiyotik vs. bunların hizmet ve kalite açısından daha iyi iş yaptığını düşünüyorum. Eksenbilgisayarda öyle. Sana önerim eğer deneyimin vve bilgin varsa bütün parçaları söküp kendin monte etmen. Kasanın ve güç kaynağının modelini de öğrenebilir miyiz acaba? ^^

Kasa da problem var sadece bide montajda kasanın içindeki hava sirkülasyon 0 kablolar hep ön tarafta anakartın sol üst bölümüne giden kablo komik ve saçma bir şekilde ekran kartının altından gidiyor. Kasayı değiştirmeyi düşünüyorum dediğim gibi kasa içinde eksik parça var. Eksik parçada montaj sırasında olmuştur diye düşünüyorum Hard diski ters takması yetmiyormuş gibi hdd kafesini söküp kabloyu ordan çekiyor

- - - Güncellendi - - -

Kasa 300r gayet şık ve sade çok beğendim psu içinden çıkan 600 watt +80

Son düzenleyen: Moderatör:
Ucuz etin yahnisi dostum. Vatan'ı niye tercih ettin? İndirimden dolayı. İndirim nasıl oluyor? Montaj yapan elemanın maaşından kısarak. Yani bence kızmaya pek hakkın yok...

Evet bu bir gerçek.

Vatan Bilgisayar'ın %25 indirimli fiyatı > Eksen Bilgisayar'ın kapıda ödeme fiyatı

Ozaman fatura ile birlikte kasayı müsait olduğum bir zaman değiştiriyorum montajınıda evde yapıyorum. Yetkililer konuyu kapatabilirler diyeceklerim bu kadar.

VatanComputer'de çalışanların benim kadar bile bilgisi yok. Adama ASUS ML238H'mı yoksa Samsung S23B550V'mi daha iyi diye sordum. Cevap bile veremedi. Çok çok daha bilgiliyim yani oradaki çalışanlardan.

Aynen ben de kasayı ilk aldığımda pervaneleri de taktırmıştım. Gitmiş fanın yuvasına kocaman vidayı zorlaya zorlaya sokmuşlar. Geçenlerde 2 adet kırmızı led fan almıştım ve sökmek için lehim makinası ile eritmek zorunda kalmıştım.

Ben artık Vatan Bilgisayar'ın %25 indirimlerinin sözde olduğuna kanat getirmeye başladım. Geçen %25 indirimle Logitech Gamepad alacaktım indirimli fiyatı bazı mağazaların hatta bakkalların indirimsiz fiyatından fazla olabiliyor. Logitech F510 gamepad Vatan da %25 İndirimle 74 Tl iken Bimeks'te indirimsiz 69 Tl mesela. Bunu HD 6870 alırken de yaşamıştım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…