Vatan Computer ve Samsung İncelemesi

Arkadaşlar herkese öncelikle hayırlı Ramazan'lar dilerim. Vatan Computer'dan Samsung telefon alışverişi hakkında deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

İlk önce 2.5 sene önceden başlayalım. O zamanlar teknoloji hakkında bilgim hiç yok gibiydi. Zar zor para toplayıp 600tl değerinde galaxy ace plus almıştım vatan'dan. İnanın 3-4 ay adam gibi kullandım daha sonrası eziyet gibiydi. Servislere götürüyorum. Batarya degiştiriyorlar, yazılım atıyorlar gönderiyorlar. Samsung'da iyice çığırından çıkmıştı. 3 kez götürmüştüm halen sorunuma çözüm bulamadılar. Aslında yapmaları gereken tek şey anakartı degiştirmekti ama masraf diye düşünüp değiştirmediler. Ben de son kez şansımı denıyeyım dedım gene yazılım atıp gönderdiler. Yaklaşık 6 ay önce hakem heyetine başvurdum vs derken bilirkişi de beni haklı buldu ve 6 ay uğraş sonucu telefon parasını 1ay önce aldım. Bir daha Samsung almamaya yemın ettim.

Ta ki son 10 güne kadar....

Yine olay yaşanan yer Vatan Computer... Tarih 7 haziran. Saat 17 civarı. Hava bulutlu.

Vatan Computer'in bu sorunsuz para iadesi beni memnun etti. Bu yuzden yenı telefonumuda burdan almaya karar verdim. Aklımda hep g3 almak vardı. Tasarımı beni benden alıyordu. Ve Vatan Computera girdim. Telefonlara bakıyordum ki birden kredi verildigini duydum.
Mesela 2000tl'ye 74 tl vade alıyorlar. Aklımda hep g3 almak vardı dedim ya birden gözüme note 4 ilişti.
Fiyat ise 1999'a inmiş. Hafta sonu indirimi. Birden note 4 almaya karar verdim. Çünkü note 4 almayı hic dusunmemıstım cunku butcem max 1600 civarıydı. Kredi verildigini duydugum icin kararım bir anda değişti.
Samsungun bana göre su ana kadar ürettigi en iyi cihaz note 4'dür. s6'daki sorunları biliyorsunuzdur malum.

Fakat bir şanssızlık bulaştı ya yakama. 2. kez vatan 2.kez samsung.

Ve malesef 2.kez sorun..

Telefonu o gün aldım hemen. Eve geldim açtım baktım ki şarj adaptorunun ucu yamuk biraz. Fazla önemsemedim. Taktım çalıştı. Biraz da erindim diyebilirim. Aslında o gün götürmelıydım.
Ah işte salaklığıma doymayayım.

3. gün telefonu biraz test edeyim dedim. Baya oyun yükledim. Yaklaşık 5-6 GB yer kalmıştı cihazda ve aşırı derece takılmalar yaşıyordum. Mesela ekranı kapattıgınızda kılıt tusuna basınca ekran 2sn sonra açılıyor. Sonradan canımı sıkmaya başladı, telefonu sıfırladım.

Daha sonra 4-5 oyun yükledim hafızada yaklaşık 20 GB yer vardı bu sefer. Telefonun şarjı da azdı. Sarja takdım ve 100% olmasını bekledim. Sonra telefonu elime aldım oyun açtım oynamaya başladım yaklaşık 15-20 dk.
Birden telefon ısınmaya başladı. Nasıl söleyeyım elimi yakmaya başladı desem yalan olmaz. Hemen cpu z den kontrol ettım cpu sıcaklıgı 94 dereceye kadar çıkmış. Oynadıgım oyunda woodball
Ve telefonun bataryasını çıkardım vs. sorun yenıden devam etmeye başladı. Bende hemen

Samsung'u aradım dedıler kı yedekleme sıfırlama onerıyoruz. Sonra tekrar sıfırladım telefonu.
Evet deminkinden iyiydi. Arada durduk yere 70 dereceye cıktıgı oldu ama duzeldı gibiydi.
Daha sonra telefona oynamak ıcın oyun yukledım. Hafızada kalan yer 16 GB. Ekranı kapattıgınızda 2-3 dk sonra acmaya calıstıgınızda gec gelıyordu ekran.
Ayrıca arka kapagın bır tarafı gıcırdıyordu benı rahatsız edıyordu.

ve servise götürmeye karar verdim. 3-4 gün önce ama bir türlü vakıt bulamadım. İş yogunlugundan dolayı ve bugun telefonu servise teslim ettim. Bakalım ne olacak ben de merak icindeyim.

Ayrıca telefonu aldığımda phone ınfo dan telefon 6 kez şarj 4kez kulaklık takılmış oldugunu ogrendım. Dedım kı fabrıka cıkısında denendı dıye dusundım. İste malesef ıyı olmak hıc ıyı bır sey degıl. Mılyonlarca cıhaz o kadar test edılırse adamlar telefon satamaz. İşin açıkcası bu cihazın refurbished oldugunu dusunuyorum. Umarım bu sefer Samsung yetkılı servısı gercekten benı magdur etmez...

Not: Yöneticiler lütfen ceza vermeyin. Süreci yorum olarak yazmak istiyorum. Yazım yanlışları icin özür dilerim. Herkese iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Umarım sorununuza çözüm bulursunuz. Samsung telefonları bence karpuza benziyor. İyi çıkıp çıkmaması biraz şans işi. Amcamın aldığı Samsung s4 aldıktan kısa süre sonra bataryası şişti. Fakat teyzemde de s4 var. Telefon cayır cayır çalışıyor. Ben şuan tekrar telefon alacak olsam Samsung alırdım. Samsung'un tek sorunu hep format atıp, yazılım yükleyip, seni telefonundan bıktırıp yeni telefon almaya iten servis.

Durumunuza üzüldüm...
Ama yapacak birşey yok diyerek Vatan/ Samsung maceranızı belgesel olarak değerlendirebilirsiniz.

Evet, maalesef samsung cihazları tamamen piyango olayına döndü. (Ya çıkarsa ya da tutarsa)
Size tavsiyem Note'unuz servis dönüşü aynı ya da benzer hatalar vermesi durumunda hemen değişim isteyin.

Geçmiş olsun. Umarım sorun çözülür. Note 2 kullanıyorum. Kulaklık bozulduğu için servise gittim. Yetkili servis kulaklık verdi. Şarj girişini değiştirdi. Bütün sorunlarını çözdü. Telefon yeni telefon gibi oldu. Açıkçası böyle bir olay yaşamanız büyük bir talihsizlik olmuş.

Şanssızlık diyelim sizinkine. Vatan Bilgisayar ve Samsung ile olan iletişimim olması gerektiğinden çok daha iyi geçti diyebilirim. Daha önce Galaxy S4 Mini kullanıyordum. Onunla ilgili garantilik işim olmadı. Yine daha önce kullandığım, Galaxy Tab 4'ün arka kapağını sökmüştüm ve aniden elimden kayıp düşmüştü. Hem de arka kısmına yani açık halde bulunan bileşenlerin üzerine. Doğal olarak çalışmadı tabii. Para karşılığı yaptırmak amacıyla servise götürdüğümde hiç ücret istemeden içini tamamen değiştirmişlerdi.

Servisleri anlamak zor...

Banada Vatan Bilgisayar refurbished Logitech Z906 gönderdi, şüphelendiğim anda direk götürdüm geri verdim. Bir ton bahane uydurdular fakat araya avukatı katınca sesleri kesiliyor bir anda. Sizede tavsiyem servisle falan hiç uğraşmayın, gerçekten refurbished olduğunu düşünüyorsanız direk iade sürecini başlatın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…