Vatan i5-11400F vs. R5 5500 hazır sistem

Creksz

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bir bilgisayar alacağım ama iki seçenek arasında kaldım. Online sipariş veremediğim için Vatan PC'ye gideceğim.
1. sistem: INTEL I5 11400F-MSI RTX3060 VENTUS OC-H510M PRO-MSI M390 500G SSD-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da.
2. sistem: AMD R5 5500-MSI RTX3060 VENTUS OC-B450M-A PRO MAX-MSI M390 500G SSD-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da.
Sizce hangisi daha iyi performans alır oyunlarda falan? Sanırım anakartları ve işlemcileri değişik. Yazarsanız sevinirim.
AMD olan daha iyi diye tahmin ediyorum ama benden daha bilgili kişilere danışmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
11400F sistem daha iyi.

Bu arada daha ucuza bulunabilir.

İşlemciyi 5600 yaparak alabilirsiniz, 6650 XT 3060'den daha performanslıdır.
Online sipariş veremiyorum bazı sebeplerden dolayı ama Nvidia tercih ediyorum özelliklerinden dolayı. Şuan amd kullanıyorum 2 günde bir "hatayla karşılaştırıldı güvenli mod için ekran kartı durduruldu" falan diyor o yüzden tercih etmiyorum. teşekkürler

İki sistemde de işlemci sıcaklığı sorunu yaşarsınız muhtemelen. Stok soğutucular yeterli olmaz. İlk sistemdeki anakartla max 3200 mhz ram kullanabilirsiniz. İlerde oc ya da ram yükseltme düşünürseniz sorun olur. İkinci sistemdeki anakart da çok giriş seviyesinde. Tercihim amd olan sistem olurdu benim.

Online sipariş veremiyorum bazı sebeplerden dolayı ama Nvidia tercih ediyorum özelliklerinden dolayı. Şuan amd kullanıyorum 2 günde bir "hatayla karşılaştırıldı güvenli mod için ekran kartı durduruldu" falan diyor o yüzden tercih etmiyorum. teşekkürler
11400F sistemi alın o zaman.
İki sistemde de işlemci sıcaklığı sorunu yaşarsınız muhtemelen. Stok soğutucular yeterli olmaz. İlk sistemdeki anakartla max 3200 mhz ram kullanabilirsiniz. İlerde oc ya da ram yükseltme düşünürseniz sorun olur. İkinci sistemdeki anakart da çok giriş seviyesinde. Tercihim amd olan sistem olurdu benim.
11400F'de 3200 kilidi var zaten hocam.

Galiba intel ve amd nin yanında dandik bir soğutucu geliyor. Sorun falan çıkartır mı, çok mu sıcaklar? Eğer evet ise CPU soğutucu önerir misiniz i5-11400f icin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı