Vatan'da sistem toplamak Windows alınmak zorunda mı?

Katılım
11 Nisan 2018
Mesajlar
113
Çözümler
1
Arkadaşlar Vatan'da PC toplayacağım. Fakat orada işletim sistemini 1.000 TL fiyata satın almak zorunda mıyım? Ya da onlarda ücretsiz hazır Windows 10 USB'leri var mı?

Vatan'da sistem toplayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Korsan kurulum yaptırma şansınız yok ama 1000₺’ye lisans da almak zorunda değilsiniz. Sistemi FreeDOS ya da demo sürümde alıp, internetten 30-40₺ dolaylarına OEM key satın alabilirsiniz. Korsan kullanmayın, sisteminiz yeni yazık edersiniz.
 
Işletim sistemi almakta zorunlu değilsin, bilgisayar toplarken.
 
OEM keyler de bir nevi korsan değil mi? KMSpico gibi programlardan aktif etmek ne gibi dezavantaj sağlıyor acaba?
 
OEM keyler de bir nevi korsan değil mi? KMSpico gibi programlardan aktif etmek ne gibi dezavantaj sağlıyor acaba?
OEM keyler korsan değil. KMSPico gibi programların temeli crackten geldiği için bilgini çalabilir, hatta makinende sorun bile yaratabilir.
 
Aktivatör program adı altında ortalıkta dolaşan tonla casus yazılım var. Ve bir çoğu, Antimalware sistemleri tarafından hali hazırda tehtid olarak algılanıyor. Ancak kullanıcı; Sırf aktifleştirebilmek için bile anti virüsü devre dışı bırakabiliyor Haliyle; Nereden indirdiğine dikkat edeceksin.

Lisanslı yazılım kullanmak zorunda değilsin kesinlikle. Zaten işletim sistemleri yüklenme esnasında da lisanslı olarak yüklenmiyor, işletim sistemi hazır hale geldikten sonra sen lisanslıyorsun.

Performans olarak aralarında bir fark yok neredeyse, aynı verimi alırsın lisanssız işletim sistemlerinden de. Yalnızca imkan meselesi; Oyuncu sistemi toplayan kişi "Anahtara param yok" derse inandırıcı olmaz. İmkanın yoksa, gündelik kullanım için topluyorsan almak zorunda değilsin. İleride, imkanın olunca alırsın.

Bir işletim sistemi yazması, güvenli ve güncel tutması çok büyük emek çok büyük bilgi birikim işidir.
Bu emeğe saygıdan ötürü; İmkanın olunca satın alırsın. İmkanın yoksa zorlayamayız kimseyi.
Boot aygıtını kendin de oluşturabilirsin, deneme sürümünü kullanman yasal; Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
Aktivatör yasal değil, bu konuda da yardımda bulunamıyoruz zaten.
 
Vatan'a sistem toplattıracaksanız evet sizden lisans için satın almanızı ister. Ancak kendiniz parçaları alıp toplarsanız lisansı kendiniz de alabilirsiniz farklı yerlerden. Freedos veya Linux sistemde kurulabilir bir görüşün isterseniz.
OEM keyler de bir nevi korsan değil mi?
OEM'in ne olduğunu bir araştırın. Ne biliyorsanız yanlış biliyorsunuz.
 
Vatan'da toplatırım, kendi hazırladığım Windows 10 USB'sini veririm, PC'yi toplayan arkadaş kurar birde OEM Key alırım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…