Vatandaki kasalarla birlikte verilen PSU?

ghostnet

Kilopat
Selam Arkadaşlar,
Vatandaki kasalar içinde bir de birlikte verilen power da yer alıyor. Verilen kasada power örneğin 550W bu güç kaynağı pasif de olabilir 80Plus sertifikası da olabilir. Vatandaki kasalarla satılan güç kaynağına güvenebilir miyim ?

Bazıları 80 Plus oluyor bazıları olmuyor şu an güç kaynağı ile birlikte Vatan'da satılan sadece HAF 912 ve Corsair 400R içindeki PSU 80 Plus.

GTX 680, GTX 670, GTX 780, HD 7970, HD 7950 gibi kartlar alıyorsan 400R 750 Watt veya HAF 912 750 Watt alacaksın. GTX 660 Ti, GTX 660, HD 7870, HD 7850 gibi kartlar alıyorsan 600 Watt PSU olan alabilirsin 80 Plus olmasına gerek yok.

250 TL ye vatandan power' ı olan bir kasa tavsiye eder misiniz?
Benim sistemim

• Q6600 2.4 Ghz İşlemci
  • DDR3 2X2 4GB
  • Sapphire HD7770 ekran kartı
  • GA-EP35C-DS3R ana kart
  • 1 tane 500 GB Hard disk
  • 2 tane kasadan ayrı fan
  • 260wGÜÇ KAYNAĞI (Power) NOT: Power az olduğundan şu an HD4650 kullanıyorum.

Vatan yanlış yazmış galiba. Çünkü resimde bile bir adet önde kırmızı LED fan gözüküyor. Bunun haricinde yan kapakta 1 adet fan yuvasının bulunduğu da gözüküyor.

Aopen Nagas G6 bu kasalardan çok az daha ucuzdu. Ondan almanı tavsiye ederim ben. Önde 2, üstte 2, arkada 1 ve altta 1 olmak üzere 6 adet fan tıkılabiliyor.
Size önerilen kasalardaki gibi kablo toplama yöntemi yok ancak araya sıkıştırınca pek sorun teşkil etmiyor. Açıkçası ben Aopan Nagas G6 alman taraftarıyım.
550 W PSU'su var. Kendim kullandığım ve memnun kaldığım için öneriyorum.

Bunu gördükten sonra aklımda soru oluştu. Her 750W vs. Felan alsak kartlara uyumlu olurmu çünkü 750 W lı kasa diye alıp sonra ankarta pinlerin girmemesi ekran kartına girmemesi gibi sorun olmaz dimi.

Anladığım kadarıyla güç kablolarında bir sorun olur mu diye soruyorsunuz.
Yani ekran kartı için gerekli güç kablolarının olmaması gibi durumlardan bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla.

Bu gibi durumlar elbette olabilir ama güncel kasaların güç kaynaklarında zaten her türlü ayrıntı düşünülüyor.
Kasayı almadan önce güç kaynağının sahip olduğu kabloları incelersek böyle bir sıkıntı ile karşılaşmayız zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…