Vatan'dan alınan işlemci iade süreci

mertbedirhan

Hectopat
Öncelikle herkese merhaba. 2019 yılında Vatan'dan almış olduğum Ryzen 5 2600x işlemcim elektrik kesintileri sebebiyle arızalandı ve bilgisayarım açılmadı. Bende garantisi devam ettiği için ürünü distribütöre gönderip bekledim. 20 gün yasal sınır süresi boyunca kimse benimle iletişime geçmedi. Bugün son günüydü ve yazdığımda ürünün ücretini iade edeceklerini söylediler. Değişim istediğimde stokta yok dediler. Vatan'a mail atıp ücretimi alabileceğimi söylediler ama benim aldığım dönem ödediğim tutar 700 lirayken şu an 3000 liraya satılıyor. Sizce ne yaparak bu mağduriyetimi giderebilirim ? Lütfen yardımcı olun evde iş için kullandığım bilgisayarımdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tür mağduriyetler çok sık yaşanıyor bildiğim kadarıyla bir çözümü yok. O zamanın tl cinsinden fatura tutarı neyse onu iade ederler daha fazlasını almak için THH başvurabilirsiniz ama sonuç çıkacağını sanmam. Firma sonuçta ödemeyeceğim diye direnmeyecek fatura tutarı neyse onu ödeyeceklerdir.

Bu tür mağduriyetler çok sık yaşanıyor bildiğim kadarıyla bir çözümü yok. O zamanın tl cinsinden fatura tutarı neyse onu iade ederler daha fazlasını almak için THH başvurabilirsiniz ama sonuç çıkacağını sanmam. Firma sonuçta ödemeyeceğim diye direnmeyecek fatura tutarı neyse onu ödeyeceklerdir.
Peki teşekkür ederim.
Ürünü tamir için mi yolladınız iade için mi?
ürünü tamir için yolladım.
Peki teşekkür ederim.

ürünü tamir için yolladım.
aslında tamir bile demedim ürün elektirik arızasından sonra çalışmadı dedim. Hiç bir şey söylemediler bunun üstüne ve ben sorana kadar geri bile dönmediler.
Değişim için yollamış. sözde "ellerinde ürün yokmuş" Vatan'da aldığı fiyattan para iadesini yapalım demiş ama 2 sene önceki piyasa ile şimdiki piyasa bir değil.
Haklısınız. Piyasa yüzünden 2012 den kalma bilgisayarda çalışmaya çalışıyorum malesef.

Kur artışlarından sonra firmalar uyanık davranıp ürün değişimi vs yapmıyorlar. Tamir ediliyorsa ediyorlar diğer türlü de fatura ücretini iade ediyorlar. Çok sık görmeye başladım bu tarz olayları.
Ellerinde olmadığını söyleyip Vatan'a atıyorlar topu. Vatan bu tür eski işlemcileri toplu sistemlerde kullanıp fiyat BİNDİRDİĞİ için stokta yok gösterip yoluna bakıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı