Vatan'dan INTEL I3 12100F - SAPPHIRE RX 6700 sistem alınır mı?

RX 6700 her halikarda fark atar. RTX 3060 ile kıyaslanmaz, GTX 1650 atanında yanlış okuduğunu tahmin ediyorum.

Merhaba arkadaşlar! Sırf bu başlık altına yorum yapabilmek için hesap açtım. Başlığa konu sistemi 12 Temmuz 2023 akşamı sadece ssd'sini adata legend 750 modeli ile değiştirip sipariş verdim ve hala beklemekteyim. Sistemi elime ulaşması ile ilk defa masaüstü bilgisayar sahibi olmuş olacağım. İyi niyet dilekleriniz için şimdiden teşekkür etmekle birlikte bu süreçte bilgi ve deneyimlerini paylaşarak seçim yapmamda yardımcı olan technopat'a ve technopat forum kullanıcılarına teşekkür ederim. Bu sistemin insanlarca, sonunda, konuşuluyor olması sevindirici çünkü "acaba yanlış bir tercih mi yaptım? Niye kimse bu sistemi paylaşmıyor/önermiyor?" diye kendimden şüphe ediyordum. Her haldeki sistemi almış olmamla beraber sistemi sizlere de tavsiye ettiğimi tahmin edebilirsiniz ancak, diğer arkadaşların da belirtiği üzere ve benim yapmadığım için sürekli aklıma takılan, kasayı thermaltake modeli ile değiştirmenizi tavsiye ederim. Her ne kadar ben ssd modelini adata ile değiştirmiş olsam da "videoyun" lakabıyla tanınan Batu Bozkan'ın 10 ay önceki videosunda adata marka ssd'leri beğenmediğini, bu marka ssd'lerde zaman içinde ssd'de okuma/yazma değerlerinde düşüşler yaşandığını ve kendisinin samsung marka ssd'ler tavsiye ettiğini ancak düz 980 modelinin hakkında "980 modelinde bir problem görmezsin, bozulmaz ama dram barındırmadığı için verdiğin paranın karşılığını alamıyorsun" dediğini aktararak ssd seçiminde araştırmanı öneririm. Sistemi satın almamdaki en doğal sebep tabii ki de 16 bin baremindeki diğer sistemlerin 1650,6600 veya en iyi ihtimalle 8gb 3060'lı olmasıydı. Bu fiyata bulabileceğin en iyi sistem olduğu düşünmekle beraber bundan sadece 1 ay öncesine kadar 11-12 bin liralara 6650xt'li sistemleri kaçırmış olmanın üzüntüsünü de yaşadığımı belirtmek isterim. Bu sistemle beraber ayrıca tunçmatik'in akım korumalı prizini ve mercusys MU6H usb wi-fi'ın da siparişini verdim. Eğer monitor arayışındaysan da amazon'daki 2500 liraya ASUS VA24EHE modelini tavsiye ederek sana bol şans dilerim.

Sistem elinize ulaştığında yorumunuzu bekliyor olacağım hocam. Sade ve akıcı mesajınız için teşekkür ederim.

Sistem elinize ulaştığında yorumunuzu bekliyor olacağım hocam. Sade ve akıcı mesajınız için teşekkür ederim.
Tekrar merhaba! Piyasaya bir göz gezdiriyordum ve şu sistemle karşılaştım mutlaka bakın
5600 - 3060ti 16 bin lira

Selam! Sistemi dediğim gibi 12 Temmuz akşamı siparişini verdim, 20 Temmuz öğlen elime ulaştı. Sistem bir süredir elimde ancak oyun oynayarak sistem performansını test edebileceğim bir bilgim veya imkanım yok, maalesef pek oyun oynayan birisi değilim. Ayrıca ne yalan söyleyim her yerde okuduğum yazılara göre benim PSU'um, Power Boost'un PSU'su pek güvenilir değilmiş bir şeyler olur korkusuyla da pek sistemi açmıyorum. Ancak Vatan Bilgisayar'dan kolaygelsin kargo ile sipariş sürecinden bahsedebilirim. Kargodan yana Balıkesir/Burhaniye'ye teslimde bir sorun yoktu, kutuların dıştan bakınca görünen bir hasarı da yoktu, kargo geldiğinde orada açıp kontrol ettim öyle teslim aldım. Diğer kargo şirketlerinin de yaptığı gibi teslimatın yapılacağı gün SMS yolu ile takip numarası ve link gönderiliyor, link aracılığı ile kargocuyu durak durak izleyebiliyorsun. Diğer kargo şirketlerinden farklı olarak sitesinden "evdeyim" butonunu işaretlemek yerine varışa yarım saat kala telefonla aranıyor, robotun talimatlarını dinledikten sonra evdeyseniz 1 tuşluyorsunuz ardından tekrar aranıp kuryenin 30dk içinde teslimatı gerçekleştirileceği bilgilendiriyor. Vatan Bilgisayar'dan yana da pek bir sorun yoktu. Kablolama düzgün ve hava akışını engellemeyecek şekildeydi. En önemli husus Windows ISO kurulumu yapılmıyor sadece montaj yapılıyor dolayısı ile Windows kurabilmek için hazırda internete bağlanabilen bir cihazınız ve en az 8 GB boş alanı bulunan bir USB bellek lazım. Ayrıntılı bilgi için Technopat YouTube kanalından izleyebilirsiniz. Kurulum yapılmamasından anlaycağanız üzere RAM'lerin hızları da default mode'daydı kurulum sonrası BIOS ayarlarından onu da güncellemeniz lazım. Onun dışında önemsiz iki şey var onlar da; kasanın "expansion slot"lar ekran kartının hem normal yani yatay hem de dik takmaya izin veriyor, dik takacağımız zaman yerinden çıkaracağımız parçanın dişlerinden birisi kırıktı, orası açıktı. O parçayı da anakart kutusuna koymuşlar ayrıca sanırsam GPU çalışıyor mu diye test etmek için GPU'daki pcei koruyucusunu ve 1 tane DisplayPort'un içine takılan, toz girmesini engelleyen plastiği çıkartıp kontrol ettikten sonra onları da eklememişlerdi. Eğer masaüstü bilgisayar kullanıcısıysanız ve bir sistem almayı düşünüyorsanız en azından teorik bilgimle hala bu sistemi tavsiye ederim. Teorik bilgimle diyorum çünkü belirttiğim gibi kullanarak test etme imkanım yok dolayısyla AMD ekran kartılarında karşılaşılan ve yeni sistem alacaklara şüphe düşüren "WattMan hatası" veya herhangi bir cihaz için olabilecek "coil whine" gibi sorunlar hakkında pek yorum yapamayacağım. Hala sistem düşünüyorsanız ve PSU en azından biraz daha iyi olsun derseniz her ne kadar ekran kartı 6600 olsa da şu sisteme de bakabilirsini; RKY / RYZEN 5 5500/ RX 6600 / 512 GB NVME M2 SSD / 16 GB 3200 MHZ DDR4 RGB GAMING OYUNCU BİLGİSAYARI
İşin üzücü kısmı bu sistem dün 12 bindi bugün 13bin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…