Bu vaviyen anahtarları ile ilgili bir işim var. Ama sorun şu ki nasıl çalıştıklarını hala anlamış değilim.
Baktım yukarıdaki resim karşıma çıktı ve gayette açıklayıcı duruyor. Birkaç video izledim ve anladım temel mantığı. Ama ben bir prizi kapattıktan sonra diğeri nasıl çalışabiliyor, ona nasıl elektrik gidiyor, bunu hâlâ anlamış değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Elbette hocam. Yeni nesilin çoğu zaten bunu görmemistir. Eskiden uzun olan koridorda falan lambayı yaktigimizda söndürmek için diğerini kullanırdık. Aralarında bulunan bağlantı sayesinde bunu yapabiliyorlar.
İkisine de ayrı ayrı nötr ve faz hatları gidiyor. Ancak iki anahtar da lambaya gidiyor. Yani tek anahtarın içine 2 tane anahtar konmuş gibi bağlaman lazım.
Yani şöyle anlatayım. İkisi de ayrı anahtarlar gibi. Birinin kapatılması ile sadece 2. tuşun üstünden geçen elektrik akımı duruyor. Diğer buton açıldığında elektrik yine akmaya devam ediyor.
Yani şöyle anlatayım. İkisi de ayrı anahtarlar gibi. Birinin kapatılması ile sadece 2. tuşun üstünden geçen elektrik akımı duruyor. Diğer buton açıldığında elektrik yine akmaya devam ediyor.