VB.NET Session-If Kontrolü Sayfa Yükleme

aygun1905

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben bir site yapıyorum bitti sayılır fakat tek bir sorunum kaldı.
Admin Paneli sayfasına giriş yapmadan erişilmesini istemiyorum, (Admin paneline siteadı/adminpanel.aspx yazarak giriyorum.) yani admin giriş yapmadığımda giriş sayfasına yönlendirecek giriş yaptığımda da admin paneline. Veri tabanından veri çekerek giriş yapıyorum bunda sıkıntı yok. Session kontrolünün mantığınıda biliyorum.
If kontrolü ile sayfayı nasıl yüklerim?

Page_Load 'ın içine aşağıdaki kodları ekliyorum.
If(Session("oturumdenetleme")= "true"
//işte burada kontrol sağlandığında sayfa yüklenecek//
End If

Bu kontrol ile sayfa yüklemeyi nasıl yaparım bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, inşallah derdimi doğru anlatabilmişimdir. Herkese teşekkürler.

Bu tip durumlarda panel kullanmak gerekiyor. Kullanıcı adı ve şifreyi girebileceğin bir form olmalı. Butona tıkladığında eğer kullanıcı adı ve şifre eşleşiyorsa yönlendirilen sayfada önce session atamalısın. Ve tabiki panel kullanmalısın, yani admin veya başka kullanıcının giriş yaptığında görebileceği özellikleri içeren bir panel ile kullanıcı girişi yapmayan kişilerin göreceği panel farklı olacak..

c# a göre yazıyorum vb.net bilmediğimden farklılık olabilir;

if (Session["kullanici"] == null)
{
Panelkullanici.Visible = false; (zaten visible false olacağından komuta gerek yok görmen için yazdım)
}
else
{
LabelMusteri.Text = Session["kullanici"].ToString();
Panelkullanici.Visible = true;

}

Ya da amacın normal kullanıcı paneli değil de sadece senin veya bir iki kişinin gireceği admin bölümü ise hosting ayarından şifreli klasör yapabilirsin. Diğelim dosyanı admin klasörünün içine attın ve admin klasörünü de şifreledin (plesk panelden). Bir kullanıcı oluştur ve zaten dosyana gireceğin zaman sana kullanıcı adını ve şifreni soracaktır.

Tabi kullanıcı kayıt sistemi olacaksa bu olmaz sadece admin için sadece..

Hocam öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Giriş butonuna tıkladığımda zaten session kontrolünü yapıyorum. Buton ile giriş yapmadan girilmiyor zaten panele ama yukarı arama çubuğuna direk sayfanın linkini yazınca giriyor ben bunu engellemek istiyorum. Küçük çaplı bir admin paneli sayfalardaki bilgileri güncelleyebileceğim kullanıcı veya yorum silip düzenleyebileceğim bir panel. Söylediklerinizi deneyeceğim.

Sorunu çözdüm konu kapanabilir.
VB.NET' te null yok onun yerine Nothing kullandım
If(Session("admin")= Nothing
Response.Redirect("Giris.aspx")
End If
bu çekilde çözdüm yani sizin yazdığınızı VB.NET'e uyarladım, yardımınız için tekrardan teşekkür ederim.

Yazdığın kod işini görür ama her yere bunu ekleyecek misin? Yarın yüzlerce sayfa olunca ne olacak?

web.config dosyasında tüm sayfalar için oturum açmış olmayı şart koşup sadece login ekranında herkese açık diye belirtmen bence daha pratik olur.

Yazdığın kod işini görür ama her yere bunu ekleyecek misin? Yarın yüzlerce sayfa olunca ne olacak?

web.config dosyasında tüm sayfalar için oturum açmış olmayı şart koşup sadece login ekranında herkese açık diye belirtmen bence daha pratik olur.
Hocam zaten bunu admin panelinin page_loadına yazdım yani yüzlerce sayfaya yazmama gerek yok bir sayfaya yazdım yüzlerce admin panelide yapacağımı sanmıyorum yinede cevabınız için teşekkür ederim.

Bu tip durumlarda, Master.Page kullanılarak sorun çözülür. Bu sayfaya kod eklenir ve bu sayfayı kullanan tüm sayfalarda o kod çalışır.

tavsiyem tüm işleri php içinde yapıp sadece VB.NET ile web view yoluyla gösterim yapmak.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı