Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Ana PC:
Ryzen 5 5600
MSI RTX 4060 Ti 8 GB
16 GB DDR4 RAM
MSI B550M PRO-VDH WIFI
1 TB KIOXIA M.2 SSD
MSI A750GL 750W
MSI M100R
Kumpir:
i7 3770
MSI GT 1030 GDDR5
8 GB DDR3 RAM
ASUS P8H61M-LX R2.0
480 GB KIOXIA SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU
Kumpir V2:
i3 540
MSI RX 550 2 GB
8 GB DDR3 RAM
ASUS P7H55M-LX
120 GB SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU
(165 Hz monitör, Creative A320 ses sistemi, Rampage R74 klavye, Glorious Model O fare, 1000 Mbps internet)
=
Oyun oynarken klavye dilinin yanlışlıkla İngilizce olarak değişmesinden şikayetçiydim. Bunun çözümü için yüzeysel bir araştırma yapıp, aşağıdaki videoya denk geldim:
Videonun açıklamasında bulunan bağlantıdan dosyayı indirdim ve saatin geç olmasının da getirdiği dalgınlık ile hiçbir taramadan geçirmeden içindeki VBS scriptini çalıştırdım. Bir işe yaramayınca şüphelenip, VBS scriptinin içini açtım. İçinde bilmediğim bir dilde yazılmış, şu şekilde bir yazı mevcuttu:
Dosyayı VirusTotal'e atmıştım ve Kaspersky ile bir program daha virüs uyarısı vermişti. Bu sebeple Kaspersky indirip tam tarama yapacaktım ama beklediğimden uzun sürünce gündüz yapmaya kadar verdim. Bilgisayar kapalı olduğu için VirusTotal sonucunu şu anda paylaşamıyorum ama paylaşmaya çalışacağım.
Sizce bu VBS scripti zararlı mı, yoksa boş yere mi panik yapıyorum?
@Dutchman
Hybrid Analysis üzerinden dosyayı tarattım, sonuca aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
www.hybrid-analysis.com
Az önce VirusTotal taramasının sonucunu da elde ettim, aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
Videonun açıklamasında bulunan bağlantıdan dosyayı indirdim ve saatin geç olmasının da getirdiği dalgınlık ile hiçbir taramadan geçirmeden içindeki VBS scriptini çalıştırdım. Bir işe yaramayınca şüphelenip, VBS scriptinin içini açtım. İçinde bilmediğim bir dilde yazılmış, şu şekilde bir yazı mevcuttu:
Kod:
䀣幾睱䅁䅁㴽戹縺㽋⬴幖⍀♀⭪偄㽇⬴獳✬煐浪歍䑷⼠罄䑬㘫┴ㅮ繙牠㼉䐱㉲剄㐿幮䕖䀣䀣䬦㐿噿剞⅄ⱸ浅乳穾倱䝞変䭄偳硢幙帠幷䉾♐氰牅⽝畦䥷㩿ⵇ筿唫恒‿猶牳䕊縬ℬ䉐㩐䔮䁿䀣㼦奿䝾瑕師偳偻䬱㑏५浯兪䅁㵁帽縣@
Dosyayı VirusTotal'e atmıştım ve Kaspersky ile bir program daha virüs uyarısı vermişti. Bu sebeple Kaspersky indirip tam tarama yapacaktım ama beklediğimden uzun sürünce gündüz yapmaya kadar verdim. Bilgisayar kapalı olduğu için VirusTotal sonucunu şu anda paylaşamıyorum ama paylaşmaya çalışacağım.
Sizce bu VBS scripti zararlı mı, yoksa boş yere mi panik yapıyorum?
@Dutchman
Hybrid Analysis üzerinden dosyayı tarattım, sonuca aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
Free Automated Malware Analysis Service - powered by Falcon Sandbox - Viewing online file analysis results for 'Remove_en-US.vbe'
Submit malware for free analysis with Falcon Sandbox and Hybrid Analysis technology. Hybrid Analysis develops and licenses analysis tools to fight malware.
Son düzenleyen: Moderatör: