Çözüldü vbs.dunihi Ink virüsü siliyorum geri geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Burak irturk

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kyrenia
Daha fazla  
Meslek
Pilotaj Öğrencisi
Arkadaşlar vbs.dunihi Ink diye şeyle başım dertte. Lisanslı Norton kullanıcısıyım, bilgisayarıma flaş taktığımda Norton içindeki herşeyi siliyor. Vbs.denihim ınk saldırısı engellendi diyor, fakat bu virusu ne siliyor ne de birşey yapıyor. Flash'ı temizleyip bırakıyor Norton. Bu virus'den nasıl kurtulacağım yardım edebilir misiniz?

Son düzenleme:
Kıs 2015 ile sistemi taratıp kurtulabilirsin.
Ancak tarama yapmadan önce imzamdaki sistem tarama 1 ve 2 rapor sonuçlarını paylaşırsan daha iyi olur.
Şuanda Sistem Tarama Raporu 2'yi yapıyorum sonuçları paylaşacağım hemen. Bu arada Sistem Tarama Raporu 1'deki link kırık gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kırık dediğini açarsan iyi olur. Link alabildi isen sorun yok. Getsteminfo ile başlayan linki alabildi isen sorun yoktur.
Şuanda indirdim. Diğeri bitsin onu başlatacağım. İkisininde sonucunu paylaşırım. Umarım format atmadan kurtulabilirim flaş bellek takamıyorum korkudan ne takarsam içindekileri alıyor norton virus bulaştı diye.

Bunları denetim masasından kaldır;
YAC(Yet Another Cleaner!)
Òóò íåäîğîãî version 1.0.0 (Bulamazsan bunu çalıştır; C:\WINDOWS\unins000.exe)
SugarSync Manager

c:\program files (x86)\elex-tech\yac\isafesvc.exe
c:\program files (x86)\elex-tech\yac\isafekrnl.sys
c:\program files (x86)\elex-tech\yac\isafekrnlkit.sys
c:\program files (x86)\elex-tech\yac\isafekrnlr3.sys
c:\users\burak\appdata\roaming\microsoft\windows\start menu\programs\startup\cykmswiqcx.vbs
c:\users\burak\appdata\locallow\bs_player_controlbar_b\prxtbbs_p.dll
c:\users\burak\appdata\roaming\mozilla\firefox\profiles\glv214ss.default\extensions\{31264a33-a653-46c4-af49-1232c59a7da5}\install.rdf
c:\users\burak\downloads\yet_another_cleaner_sk_66452.exe
c:\users\burak\downloads\driver\burnaware_free.exe
c:\users\burak\downloads\pro\bsplayer267.1076 (1).exe
c:\users\burak\downloads\pro\bsplayer267.1076.exe
c:\users\burak\downloads\pro\freemakevideoconvertersetup.exe
c:\users\burak\downloads\pro\hamsterfreevideoconverter.exe
c:\windows\syswow64\pronedayslese.dll
c:\programdata\application data\temp\{01fb4998-33c4-4431-85ed-079e3eefe75d}\postbuild.exe
c:\programdata\temp\{01fb4998-33c4-4431-85ed-079e3eefe75d}\postbuild.exe
c:\users\burak\appdata\local\tbccint\community alerts\alert.dll
c:\users\burak\appdata\local\tbccint\ct3329621\bs_player_controlbar_bautoupdatehelper.exe
c:\users\burak\appdata\local\tbccint\ct3329621\bs_player_controlbar_btoolbarhelper.exe
c:\users\burak\appdata\roaming\mozilla\firefox\profiles\glv214ss.default\extensions\{31264a33-a653-46c4-af49-1232c59a7da5}\ctypes\firefoxctype.dll
c:\users\burak\appdata\roaming\utorrent\updates\3.3.2_30303.exe
c:\users\burak\appdata\roaming\utorrent\updates\3.4.1_30888.exe

Bu klasör içlerini sil;
C:\Program Files (x86)\Tbccint\ToolbarService
c:\users\burak\appdata\local\tbccint
c:\program files (x86)\elex-tech
c:\users\burak\appdata\roaming\microsoft\windows\start menu\programs\startup\
c:\programdata\application data\temp\
c:\programdata\temp\
c:\users\burak\appdata\roaming\mozilla\firefox\profiles\glv214ss.default\extensions\{31264a33-a653-46c4-af49-1232c59a7da5}\
c:\users\burak\appdata\local\virtualstore\program files (x86)\counter-strike source v63\
c:\program files (x86)\common files\knifeedge

Hepsini uyguladıktan sonra kurtulabilecek miyim bu meretten ?
Şuanda siliyorum hocam, hepsi bittikten sonra yapmam gerek başka birşey kalacak mı?

Bu arada uygulama verileri silerken çöktü ne yapmalıyım? YAC ise denetim masasından kaldırırken yüzde 30'da takılı kalıyor, nereden yukledim şu uygulamayı.

uygulama verileri silerken çöktü ne yapmalıyım? Yac Kaldırıldı bu arada. Virüs halen duruyor hocam.

Hocam hepsi dediğiniz şekilde yapıldı fakat halen duruyor virus. Flaş Bellek taktığımda flaşa hemen bulaşıyor bilgisayardan. Flaşın temiz olduğuna eminim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs silindi ancak flashı takmayacaktınız. Neyse açınca beni etiketleyin özel olarak gelip kontrol edeyim. Dün elektrikler kestiği için geri kalan önerilerimi yazmamıştım o yüzden virüsü tekrar yemiş olabilirsiniz. Chrome sık kullanılanlar yedeğini alıp bu kullanıcı sil yapacaktınız onu da yapın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…