Çözüldü Vcore devresi nedir ve onarımı nasıl yapılıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SaltKemo

Hectopat
Arkadaşlar B450M-A anakartım Power tuşuna basınca açılmamaya başladı sorunun kasanın Power tuşunda olduğunu düşündüm Power SW pim ini maunel tetiklemeye çalıştım gene tepki vermedi. BIOS pilini çıkarıp statik elektriğini boşalttım gene açılmadı ASUS garanti servisine yolladım anakartı ve 5 gün sonra bu mesaj geldi: "cihazınızda Vcore devresi onarılmıştır. Şu an cihazınız test aşamasındadır. Test aşaması bittikten sonra tarafınıza gönderimi sağlanacaktır."
Nedir bu Vcore devresi ve neden sorun çıkardı bilen varsa bilgilendirebilir mi?

Çözüm
İşlemciyi besleyen kondansatörlerden ya da dirençlerden ya da MOSFET'lerden bazıları da bozulmuş olabilir. Bunlarda Vcore devresinin elemenlarıdır. Direk Vcore ayarlayan çip yanmış diye yorumlamak yanlış olur.
Start devresinden işlemci beslemesine sinyal gönderecek olan devrede patlamış zarar görmüş bileşenerde olabilir. Birçok şey olabilir daha fazla bilgi lazım. Ama korkmayın Vcore çipine bir şey olsa bundan emin olurdunuz.(o dakika işlemci yanardı belliki ufak bir direnç patlamış.
İşlemciyi besleyen kondansatörlerden ya da dirençlerden ya da MOSFET'lerden bazıları da bozulmuş olabilir. Bunlarda Vcore devresinin elemenlarıdır. Direk Vcore ayarlayan çip yanmış diye yorumlamak yanlış olur.
Start devresinden işlemci beslemesine sinyal gönderecek olan devrede patlamış zarar görmüş bileşenerde olabilir. Birçok şey olabilir daha fazla bilgi lazım. Ama korkmayın Vcore çipine bir şey olsa bundan emin olurdunuz.(o dakika işlemci yanardı belliki ufak bir direnç patlamış.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…