Vcore Offset Mode nasıl yapılır?

emrah bozkurt

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
g3258 işlemcim var h80i ile kullanıyorum. Anakartım asus Z97-K ve yakın zamanda elime 4790k geçecek o yüzden zaten zorladığım işlemciyi dahada zorlayarak overclockun derinlerine inmek istiyorum. Yani rahatım.
Şu anda 4.7ghz 1.44V ile kullanıyorum.

Yapmak istediğim işlemciyi 5.0gHz'e çıkarmak, hemen söyleyeyim önceden denedim 1.49V ile tam stabil olmadı(BSOD), cpu sıcaklığı 60 'ı geçmedi, çekirdek sıcaklıkları 90'ı gördü neredeyse. 1.5 üstüne de çıkmak istemedim.

Şimdi çıkmak istiyorum ancak sistem sürekli de 1.5v altında kalmasın yani yükte vcore 1.5v iken boşta 1.2v olsun.

Bunun tam karşılığı Vcore Offset Mode. Ancak tam çıkaramadım. Yanlışım varsa düzeltin.
Vcore voltage mode : Offset Mode 1,25V
Mode Sign:+
Offset: 0,25

Şimdi ben bu şekilde ayarlarsam bilgisayarın yüküne göre Vcore 1.25 ile 1.5V arasında değişecek ve sistem boştayken sürekli 1.5v altında ezilmeyecek di mi? Böyleyse başka ayar varmı? Birde mode sign - seçersek maksimum 1.25v mu olur?
Saygılar...
@Recep Baltaş , @BilgisayarKurdu , @Ali Güngör

up

up??

Dostum bu mod daha çok, anakartında bulunan kontrolcünün yazılımına "İşlemci boştayken 2-3 güç tasarruf modunu aktifleştir" dedirtiyor. İşlemcinin çarpan değeri yani direkt olarak saniyede yaptığı işleme kadar düşüş yaşatan bir ayar yani.
Sen voltaj değerleri ile güç tasarrufu birbirine karıştırıyorsun biraz.

Sen sanıyor musun ki işlemci sen ne voltaj değeri verirsen tam yükte hep onu kullanır. O halde manuel modda boşta olan bir işlemci fazla ısı üretmezken yük altına girdiğinde neden sıcaklığı yükseliyor? Voltaj kullanımını etkileyen farklı faktörler var, anakart üzerindeki voltaj kontrol birimleri de dahil. Sen 5GHZ hedefi olan biri olarak manuel modda en düşük voltaj değerinde stabiliteyi tutturmaya çalış.

OC rehber konularıma bakarsan voltajlı bir OC yapılırken işin içerisine güç tasarruf ile alakalı hiçbir modu katmamışımdır.
Amacın güç tasarruf ise ne diye hız aşırtma ile ilgileniyorsun diye sorarlar adama.

Sen eğer şuan yaptığın gibi internette takılırken işlemci gücün azalsın istiyorsan BIOS ekranının çıktısını gönder bana.
İstediğin frekans değeri için gerekli ayarlamaları yaptırabilirim ancak 5GHZ gibi bir hedefin yanına güç tasarruf anlamsız olur.

Ben sırf çarpan hızımı düşürmesin diye Turbo Core teknolojisine kadar kapatıyorum. İşlemcinin ezildiği falan da yok, elektronik bir alet çalışmaya devam edecektir. Ömrü kısalır diyenler de ömrünün kısaldığını göremeden o işlemciyi çoktan çöpe atmış olacaklardır.

Ve son olarak bu konu gerçekten kaynak edinmesi güç bir konu, benim bile tam olarak ne halt ettiğini anlamak için yabancı siteleri yoklamam gerekti.

Tasarruf konusunda haklısınız.Manuel olarak 5ghz denerken bende kapatıyorum tüm tasarruf modlarını. Aslında amacım bu yöntemle 5ghz yakalamak değil, sadece 5ghz yakalamak için voltaj değerlerini yabancı sitelerden araştırırken bu yönteme rastladım, denedim ama mantığını tam oturtamadım hala daha deniyorum. Dediğiniz gibi ayrıntılı konularda değil Türkçe yabancı kaynak bile kısıtlı.
Vccin/Vrin voltajı hakkında da görüşlerinizi almak isterim. Arttırırsak ne gibi sonuçları olur? Oynamaya gerek var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…