VD4 vs V10 Ultra

Ormanci81

Kilopat
Daha fazla  
@AdvocateD hocam selamlar,

Konuları bir süredir kurcalıyorum, yakın zamanda V10 Ultra almayı planladım ancak VD4 de aklımı çeldi. Bir yandan da debriyaj pedalı da alacağım, haliyle bütçeyi bu ikisine uyduracak şekilde Ultra üzerinden gideyim diyorum.

VD4 her şekilde aklımı karıştırsa da Xbox'a da bağlama durumu var. Bir de örneğin drivehub ile T300RS'i Xbox'a bağlayıp çalıştırabiliyordum, V10U'yu da bunun gibi cebren ve hile ile PS5'e bağlamak mümkün olur mu? :D

Son sorum da debriyaj üzerine, konuları okurken kafam karıştı emin olmak için soruyorum, Gaming'den veya betadan alıyoruz (ikisi aynı), Euas'tan alırsak debriyaj takılmıyor. Peki bu VD4 için mi geçerli sadece? V10U'da pedallar aynı değil mi?

Örneğin V10u aldım, yanına da şunu alırsam debriyaj olarak takabiliyor muyum?

VD diyor, illa VD serisine mi oluyor diye aklıma takıldı.

@AdvocateD hocam selamlar,

Konuları bir süredir kurcalıyorum, yakın zamanda V10 Ultra almayı planladım ancak VD4 de aklımı çeldi. Bir yandan da debriyaj pedalı da alacağım, haliyle bütçeyi bu ikisine uyduracak şekilde Ultra üzerinden gideyim diyorum.

VD4 her şekilde aklımı karıştırsa da Xbox'a da bağlama durumu var. Bir de örneğin drivehub ile T300RS'i Xbox'a bağlayıp çalıştırabiliyordum, V10U'yu da bunun gibi cebren ve hile ile PS5'e bağlamak mümkün olur mu? :D

Son sorum da debriyaj üzerine, konuları okurken kafam karıştı emin olmak için soruyorum, Gaming'den veya betadan alıyoruz (ikisi aynı), Euas'tan alırsak debriyaj takılmıyor. Peki bu VD4 için mi geçerli sadece? V10U'da pedallar aynı değil mi?

Örneğin V10u aldım, yanına da şunu alırsam debriyaj olarak takabiliyor muyum?

VD diyor, illa VD serisine mi oluyor diye aklıma takıldı.
Hocam debriyaj pedalı uyumsuzluğu yalnızca EUAS'ın getirdiği ilk parti VD4'lerde vardı. Şuan onlarda o ilk seriden VD4 kalmadı diye biliyorum. V10 Ultra'da debriyaj takılma sıkıntısı yok. VD serisi ile V10 Ultra'nın pedalları birebir aynı. O gelburadaki debriyaj her ikisine de uyuyor yani.
Konsol uyumluluğu konusunda V10 Pro/Ultra serisi şuan PS4'e kadar destekliyor. Ancak PS5 için yukarıda Ahmet hocamın attığı yeni bir dongle çıkarmışlar bu dongle ile VD serileri de PS5 desteğine kavuşacak. Bu dongle'ı ayrı olarak satmaları bizim için de iyi. Cihazlar direkt olarak konsol uyumlu gelse bu sefer ekstra vergi dilimine giriyorlar.
Sonuç olarak bu dongle geldikten sonra V10 Ultranın bir espirisi yok. VD4 hem malzeme kalitesi (direksiyonu, base'in çok sağlam metal olması) hem de tork gücü olarak V10 Ultra ile aradaki fiyat farkına değecek seviyede. V10 Ultra çok f/p bir model değil. Pedala önem vermeyen casual oyuncu için V10 Pro yeterliyken biraz daha simracing işine de bakayım diyenler için VD4 başlangıç seviyesi olmalı.

Cevaplarınız için çok teşekkürler, bu durumda zaten taksitle alacağım için VD4'e yöneleyim o zaman. PS5 için cihaz iyiymiş, onu belki yurtdışından da bulabilirim. VD4'ü de peşine 6 taksit ile Trendyol'da EUAS satıyor anca, herhalde kendilerinden alacağım gibi görünüyor.

Elde T300RS var, onu da elden çıkarırsam iyi olacak :)

Cevaplarınız için çok teşekkürler, bu durumda zaten taksitle alacağım için VD4'e yöneleyim o zaman. PS5 için cihaz iyiymiş, onu belki yurtdışından da bulabilirim. VD4'ü de peşine 6 taksit ile Trendyol'da EUAS satıyor anca, herhalde kendilerinden alacağım gibi görünüyor.

Elde T300RS var, onu da elden çıkarırsam iyi olacak :)
EUAS'ta masa aparatı yoktu sanki @AdvocateD

Hocam EUAS'tan almanızı tavsiye etmem. Esnaftan bozma oldukları için satış sonrası çok bir şey beklemeyin. Gaming.gen'de ürünün kutusu duruyorsa 2 yıl birebir değişim imkanları var. Ayrıca EUAS'ın şuan stokta olan VD4'ü debriyaj destekli olmayan son mallardan olabilir. Bildiğim kadarıyla yeni VD4 sipariş etmediler VD6 sipariş etmişlerdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı