VDS ile neler yapılır?

Pixel_less

Kilopat
Makaleler
31
Yer
Manisa
Merhaba, Keyubu'dan Minecraft sunucu aldım. Sunucuları VDS olarak teslim ediyorlar galiba. Bana da IP adresi ve kullanıcı adları falan geldi. Şimdi ben bu VDS ile neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun, bilmiyorsanız işiniz zor. Ben bu yüzden vds almıyorum.

Minecraft sunucusu kurulu geliyorsa tamam, gelmiyorsa önce java kuracaksınız. Son sürümler için java 21 kurmalısınız.
Java 21'i kurduktan sonra purpur veya paper sayfasından bir jar dosyası indirin ve başlatma parametresini yazın.

Başlatma parametresinden kastım bir .bat dosyası. Bu indirdiğiniz jar dosyasını sunucu olarak çalıştırmanıza yarayacak.

Minecraft sunucusu kurulu geliyorsa tamam, gelmiyorsa önce java kuracaksınız. Son sürümler için java 21 kurmalısınız.
Java 21'i kurduktan sonra purpur veya paper sayfasından bir jar dosyası indirin ve başlatma parametresini yazın.

Başlatma parametresinden kastım bir .bat dosyası. Bu indirdiğiniz jar dosyasını sunucu olarak çalıştırmanıza yarayacak.
Kurmayı fazlasıyla biliyorum da. Mesela VDS ile neler yapabilirim onu bilmiyorum.

Sağolsunlar bağlanmayı başardım içinde Chrome 7-zip falan da yüklü geldi. Mesela buradan sunucuyu açmak dışında başka şeyler de yapabilirim o zaman?

Az önce Crafty yüklemek için yeni bir kullanıcı oluşturdum yönetici düzeyinde, oradan da Crafty'i açtım. Şu anlık düzgünce çalışıyor.

Kurmayı fazlasıyla biliyorum da. Mesela VDS ile neler yapabilirim onu bilmiyorum.

Sağolsunlar bağlanmayı başardım içinde Chrome 7-zip falan da yüklü geldi. Mesela buradan sunucuyu açmak dışında başka şeyler de yapabilirim o zaman?

Az önce Crafty yüklemek için yeni bir kullanıcı oluşturdum yönetici düzeyinde, oradan da Crafty'i açtım. Şu anlık düzgünce çalışıyor.

Yapabileceklerinin sınırı yok evet, xampp kurup web yayını da yapabilirsin.

Alan adı alarak kendi web sitenizi, mail sunucunuzu kurabilirsiniz. Kendinize ait VPN sunucusu açabilirsiniz. Bulut depolama olarak kullanabilirsiniz. Cron job ayarlayabilirsiniz. Daha birçok şey yapabilirsiniz.

O kadar da zor bir şey değil. Biraz araştırmayla kolayca kurabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı