VDS nasıl kurulur?

NebulaXX

Centipat
Daha fazla  
New York tabanlı VDS aldım ve bunu sanal bilgisayar olarak kullanmak istiyorum fakat beceremedim, PuTTY ile denedim ama çok hakim değilim bu işlere. Kolay yoldan nasıl yapabilirim, yardımcı olursanız çok mutlu olurum. VDS Ubuntu olarak aldım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
GUI olmasını istiyor musunuz yoksa sadece konsol tabanlı mı hocam

Nereden aldınız? Normalde VDS dediğiniz şey otomasyon sistemlere bağlanır, satın aldığınız gibi kurulumu yapılır ve kullanıcı adı şifreyle giriş yapıp kullanmaya başlarsınız. Ne kurulumu yapacaksınız?

Sanal bilgisayar olarak kullanmak ifadesiyle ne demek istediğinizi anlamadım. Terminal'le işinizi görecekseniz PuTTY yerine Termius tavsiye ederim. Arayüzü çok daha basit. Site host'lamak, oyun sunucusu kurmak vb. işleriniz için terminal hayli hayli işinizi görecektir zaten.

GUI olmasını istiyor musunuz yoksa sadece konsol tabanlı mı hocam
Ben direk derdimi anlatayım. Youtube'ye sürekli olarak shorts içerik üretiyoruz ve paylaşılan ülkeyi tamamen amerika yapmam gerekiyor. Genel olarak kendimi ABD'de göstermenin yollarını aradım fakat bulamadım, vpn vs iş görüyor ama bazı yerlerde yine konum açığa çıkıyor bende chatgpt'ye sorup ilerledim ve vds alıp ardından vpn ile bağlanıp daha sonra bir kaç manuel konum değiştirme komutları verdi ve vds'yi de vultr'den aldım.
İhtiyacım olan tek şey sanal bir masaüstüne ulaşabilmek fakat bunu yapamadım. Olay bu
VNC serverleri ile bağlanmaya çalışsam da çözemedim.

Buradan aldım hocam

Ubuntu kurduğunuz için terminal harici sanal bir masaüstüne erişemezsiniz. Tekrar kurulum yapıp Windows seçin, sonra RDP aracıyla bağlanıp işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ubuntu kurduğunuz için terminal harici sanal bir masaüstüne erişemezsiniz. Tekrar kurulum yapıp Windows seçin, sonra RDP aracıyla bağlanıp işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Dediğiniz gibi yaptım ve web sitesinde direk sanal makineye bağlanabiliyormuşuz fakat fiyat biraz çok geldi daha uygun nereden bulabilirim?

Dediğiniz gibi yaptım ve web sitesinde direk sanal makineye bağlanabiliyormuşuz fakat fiyat biraz çok geldi daha uygun nereden bulabilirim?
Yurtdışı lokasyon makinele maalesef pahalı. Amerika lokasyonlu ucuz bir sanal makine zor bulursunuz, ben bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…