VDS nedir?

Buzdolabi

Hectopat
Arkadaşlar VDS tam olarak nedir? Ne işe yarar ve neden kullanılır? Bilen varsa bana anlayacağım şekilde açıklayabilir mi? (bilimsel olmayarak)

Açılımı Virtual Dedicated Server, biz Türkler sanal sunucu da deriz. Sanal bir bilgisayar düşün, içine istediğin şeyi atabildiğin, istediğin oyun, kanal sunucusu kurabileceğin yer.

Merhaba VDS yani Virtual private server içinde web sitesi kod koyabileceğin yer hard disk gibi yedek bilgisayar ve 7/24 çalışan bir sunucu.

Arkadaşlar VDS tam olarak nedir? Ne işe yarar ve neden kullanılır? Bilen varsa bana anlayacağım şekilde açıklayabilir mi? (bilimsel olmayarak)
Oyun sunucusu açabilir yada anonim şekilde illegal işlerini halledebilirsin normal bir bilgisayar olarak düşünebilirsin.

Anladım da neden kullanıyorlar ki normal bilgisayar varken mesela neden oyun sunucusunu VDS'ten açıyorlar?

Kendilerinin internetini kullanmasın donanımlarını kullanmasın diye bir de 7/24 çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…