VDS'den çıkınca oyun duruyor

yusufYAZICI155

Hectopat
Merhaba. arkadaşımdan VDS IP adresi ve şifre vb. aldım oyunu filanda kurdum ayrıyeten kendim yazdığım bot uygulaması da var.
Sıkıntı şu ben oyunu açıyorum ve botu da çalıştırıyorum ve uzaktan kontrol programından çıkış yapıyorum fakat bot uygulamasının bir kısmı çalışmıyor yani bazı şeylerin işlevini yapmıyor. mesela oyunun penceresini açmasını istiyorum Discord üzerinden, bana hata bildiriyor. Yani anlayacağınız Discord'a mesaj gönderebiliyorken pencere falan açamıyor bazı kısımlar çalışmıyor.
Bir de oyun AFK'ya giriyor galiba VDS oturumu kapatıyor gibi bir şey oluyor.

Ben VDS'nin sürekli açık olmasını istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oturum sonlandırılınca çalışan işlemlerin kapanması normal.

24/7 aktif kalması için pm2 kullanabilirsin.
Öncelikle, "npm" komutunu çalıştırmak için sunucuya Node.js kurmalısın.
Eğer VDS içerisinde Linux Distro'su kurulu ise o distro'nun package manager'i ile kurabilirsin. Burada nasıl kurabileceğini bulabilirsin: Installing Node.js via package manager | Node.js

[CODE title="Sunucuya pm2 kurulumu"]npm install pm2 -g[/CODE]

[CODE title="pm2 ile server'ı çalıştırmak"]pm2 start sunucuyu_baslat.sh --name SUNUCU_ISMI[/CODE]

sunucuyu_baslat.sh içerisinde sunucuyu başlatmak için gerekli komutlar bulunuyor.
Windows üzerindeysen start.bat gibi bir şey olabilir, bu kısmı sunucuyu başlatmak için kullandığın prompt ile değiştirebilirsin.

VDS'de pm2'yi kurup. VDS'de .bat dosyasını açıp verdiğiniz kodunu yazacağım değil mi?
sunucu ismini nereden öğrenebilirim bu konuda yabancıyım.
CMD'den npm hatası verdi?

VDS'de pm2'yi kurup. VDS'de .bat dosyasını açıp verdiğiniz kodunu yazacağım değil mi?
.bat kullandığınıza göre Windows Server kullanıyorsunuz.

Oyun sunucusunu başlattığınız bat dosyası sunucuyu_baslat.bat olsun diyelim.
Ekstra bir bat dosyası oluştur, ona da baslat.bat diyelim.
baslat.bat içerisine
pm2 start sunucuyu_baslat.sh
yazıp kaydet ardından çalıştır. --name zorunlu bir parametre değil sadece başka pm2 instanceleri içerisinde monitoring'i kolaylaştırıyor.

CMD'den npm hatası verdi?
Mesajı düzenleyerek npm'i nasıl kuracağını belirttim.

Şimdi npm yi kurdum.
sonra baslat.bat ve sunucuyu_baslat.bat diye iki dosya oluşturdum
baslat.bat'a şunu yazdım "pm2 start sunucuyu_baslat.sh"
ilk açtığımda uzun satır gibi birşey çıkıp kapandı tekrar açtığımda daha hızlı kapanıyor.
Ne olması gerekiyor?

Çalışıyor olması gerek. cmd açıp pm2 list yazıp sonucun ekran görüntüsünü atabilir misiniz?

Çalışıyor olması gerek. cmd açıp pm2 list yazıp sonucun ekran görüntüsünü atabilir misiniz?
id name gibi bir tablo çıktı fakat onun altında hiç bir satır yok sanki çalışmadı
id name gibi bir tablo çıktı fakat onun altında hiç bir satır yok sanki çalışmadı
sh yerine bat yaptım cmd komutunda çalıştırdım
Tabloda çıktı fakat yine istediğim gibi olmadı oyun hala AFK moduna alıyor

mode'de fork
status ise online yazıyor yani çalışıyor ama problemim hala çözülmedi uzaktan kontolü alta aldıkta sonra açınca ilk başta mavi ekran çıkıyor sonra oyuna giriyo
oturum açılıyormuş gibi

Online gözüküyor ise çalışıyor olması gerek. pm2 logs LIST_ICERISINDEKI_PROCESS
yazarak log'ları inceleyebilirsin. LIST_ICERISINDEKI_PROCESS yerine pm2 list yazdıktan sonraki çıkan process ismini yaz.

Ayrıca VDS daha yeniyse, format atmanda bir sıkıntı olmayacaksa, oyun sunucu dosyaları Linux'da çalışıyor ise Linux kurmanı öneririm. Daha detaylı yardım edebilmem için oyun ismini öğrenebilir miyim?

process ismi yazmıyor
id, name, mode, ?,status, cpu, memory yazıyor,
Oyunun ismi gta samp
Botumun çalışabilmesi için oyunun açık kalması gerekiyor oyun ekranı aktif olması gerek

process ismi yazmıyor
id, name, mode, ?,status, cpu, memory yazıyor,
Oyunun ismi gta samp
Botumun çalışabilmesi için oyunun açık kalması gerekiyor oyun ekranı aktif olması gerek
Sunucuda oyunun çalıştığını bilmiyordum. RDP bağlantısını sonlandırıp tekrar bağlandıktan sonra oyun açık kalıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…