VDS'e domain bağlama

BestOfFadeleS

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
VDS'imde Unturned oyun sunucum var ve bu sunucu için domain aldım, sunucuda cPanel gibi bir panel yok, ben bu domaine nasıl bağlarım bunu? Detaylıca anlatır mısınız?

Yaptıklarım: Cloudflare'ye web sitemin adını ve VDS'in IP'sini girdim add site yaparak, verdiği nameserveri domainime girdim, VDS'den 80 tcp portu açıp XAMPP'i açtım.
Sonuç: Kendi bilgisayarımdan VDS'in IP'si ile giriş sağlayabiliyorum, ama domain ile olmuyor.

1719675953860.png

Reklam olmasın diye de domainimi sitemindomaini olarak editledim. Ne yapmam lazım nasıl domaini VDS'e bağlar ve kullanabilirim?

Yaptıklarım: Cloudflare'ye web sitemin adını ve VDS'in IP'sini girdim add site yaparak, verdiği nameserveri domainime girdim, VDS'den 80 tcp portu açıp XAMPP'i açtım.
Sonuç: Kendi bilgisayarımdan VDS'in IP'si ile giriş sağlayabiliyorum, ama domain ile olmuyor.

Eki Görüntüle 2236586

Reklam olmasın diye de domainimi sitemindomaini olarak editledim. Ne yapmam lazım nasıl domaini VDS'e bağlar ve kullanabilirim?
Sunucuya Apache veya Nginx gibi bir web server kurdun mu?

Apache derken XAMPP için ise evet.
Oyun sunucunda web sayfası görüntülemek istiyorsan web server kurman gerekiyor. İstemiyorsan domiain'ine IP bazlı DNS yönlendirmesi (A kaydı) yapman yeterli olur. Cloudflare kullanmak istiyorsan oradan da sunucunun IP adresine yönlendirme (A kaydı) yapman gerekiyor.
1719690851863.png

1719690892827.png

Oyun sunucunda web sayfası görüntülemek istiyorsan web server kurman gerekiyor. İstemiyorsan domiain'ine IP bazlı DNS yönlendirmesi (a kaydı) yapman yeterli olur. Cloudflare kullanmak istiyorsan oradan da sunucunun IP adresine yönlendirme (a kaydı) yapman gerekiyor.
Eki Görüntüle 2236851
Eki Görüntüle 2236852

Aynen bunu yaptım, proxy statusu kapadım çünkü oyun sunucum için bağlıyorum, ama ne oldu? Bağlanmadı hâlâ üstteki fotoğraf gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00