VDSL alt yapısında 200 Mbps hız almak

burakcakar

Megapat
Yer
Adana,Turkey
Daha fazla  
Meslek
Ziraat Mühendisi
Selamlar arkadaşlar yıllardır evimizde birçok farklı şirketlerden internet kullandık. Son birkaç yıldır Superonline ile memnun bir şekilde devam etmekteyim. Yakın zamanda sözleşmem bitmekteydi ve bende mobil uygulama üzerinden " 2 kat hız kampanyası " adı altında 50 - 100 - 200 - 500 - 1000 olmak üzere hızlar ve farklı fiyatlar çıktı. Mevcut aboneliğim 100 Mbps olarak kullanırken müşteri hizmetlerini aradım ve VDSL altyapısında 200 Mbps kullanabilir miyim diye sorduğumda (onlarda altyapı sorgulaması yaptılar) yüksek ihtimal kullanamazsınız orada öylesine paketler çıkmış dedi. Bende kendi şansımı deneyerek 200 Mbps paketi seçtim ve onay geldi. Güncel olarak altyapı sorgulamaları ve hız testleri aşağıdaki fotoğraflarda gözükmekte. Şöyle de bir durum var 100 Mbps kullanırken ve şu anda da 200 Mbps kullanırken de hız testleri genelde 400 -500 Mbps hızlara çıkıp kendi hızıma geri dönmekte. 2 tane sorum var;

1. VDSL altyapısında 200 Mbps hız kullanmak normalde mantıklı mı? Nasıl oldu? Alt yapım VDSL mi yoksa VDSL2 mı?
2. Hız testinde çıkan ve sonra geri inen 400 - 500 hızları bu altyapıda kullanabilir miyim ileriki safhalarda?

İşin daha da ilginç yanı aktif olarak 200 Mbps hız alırken Superonline altyapı sorugulamasındaki çıkan paketlere dikkat ediniz )

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (55).png
    40,3 KB · Görüntüleme: 106
  • Ekran Görüntüsü (57).png
    33,8 KB · Görüntüleme: 98
  • Ekran Görüntüsü (58).png
    17,8 KB · Görüntüleme: 97
  • Ekran Görüntüsü (60).png
    93,8 KB · Görüntüleme: 100
  • Ekran Görüntüsü (56).png
    67,8 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleme:

Hocam muhtemelen Superonline altyapın var senin Türkiye'de VDSL üzerinden en fazla 100 Mbps alabilirsin çünkü modemin arkasındaki WAN girişine kablo takılımı diye bakar mısın bir de şu siteden altyapı sorgulaması yapar mısın goknet altyapı sorgulama.

VDSL kullanmıyorsunuz. VDSL teorik olarak 300Mbps'ye kadar 30b kutudan hız sağlayabilir.
Ayrıca modemden gördüğüm kadarıyla WAN portunun değerlerine bakıyorsunuz, bu demek oluyor ki modeme GPON'dan CAT kablo bağlantısı var = fiber.

Benim eski evimde VDSL 178Mbps'ye kadar destekliyordu ama teorik değer bu. Eğer 178Mbps değeri tanımlatır isem alacağım hız 150Mbps civarı 10SNR değeri ile.

O bahsettiğiniz anlık olarak 500-600Mbps hız sıçramaları ise GPON ayarıyla ilgili. Sınırlama yapmak için kullanılan yazılım veya çip anlık veri alışlarında hızlı olsun diye ayarlanıyor.
Yani anlık veri alış-verişini 500-600Mbps üzerinden yaparken, devamlılığı olan verileri 200Mbps veya tanımlı hız üzerinden yapıyor ki trafik düzgün olsun.

Ethernet girişi var. Göknet altyapısı resimdeki altyapı ile aynı.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (61).png
    56,8 KB · Görüntüleme: 75
Siz VDSL değil FTTB fiber kullanıyorsunuz. Binanıza kadar fiber internet geliyor, dairenize kadar da CAT6 kablo ile internet erişimi sağlanıyor muhtemelen.

Binada Superonline ekstra kutusu var. Nasıl geldiğini bilmiyorum ama evet evime CAT 6 kablo ile gelmekte. Peki bahsi geçen 400 - 500 Mbps hızları görebilir miyiz?

Binada Superonline ekstra kutusu var. Nasıl geldiğini bilmiyorum ama evet evime CAT 6 kablo ile gelmekte. Peki bahsi geçen 400 - 500 Mbps hızları görebilir miyiz?

1000 Mbps alabilirsin hocam.

Normalde GPON üzerinden 2.5gbs hız verebiliyor bizim sağlayıcılar. Ama aşağıdan CAT kablo geliyor ise 500-750 arası stabil 1.000 veya üzerinde dalgalanmalı hızlar alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…