VDSL Altyapı ve Yüksek Hızlı Pakete Geçince upload kaç olur?

dopeboy

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İstanbul Avcılarda oturuyorum. Şu anda ADSL altyapı kullanıyorum ve 16 MBPS hızım var. VDSL geldiğini duydum ve VDSL ile 80 MBPS hızlara çıkabileceğimi söylüyorlar fakat o fiyat bana fazla geldiğinden dolayı 50 MBPS veya 35 MBPS 'ye geçiş yapacağım. Asıl sormak istediğim sorular şunlar:

1) VDSL altyapı ile FİBER altyapı aynı mı, eğer değilse hangisi daha iyi?
2) 50 ile 35 MBPS hızlardaki upload hızı aynı mı olur yoksa farklı mıdır? Kullanan varsa bu hızlarda upload hızlarını yazabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

1. VDSL ile Fiber tamamen farklı altyapılar. Fiber ile kat kat daha fazla hızlara ulaşmak mümkün. 10 Gbps gibi. Dolayısı ile fiber daha iyi.
2. Evet standart paketlerde 35 Mbps ve 50 Mbps download hızları ile istisnai bir durum olmadığı sürece aynı upload hızları verilir.

Şuan ADSL bağlantısı olduğundan dolayı 1 Mbps bile alamıyorum. 0.65 civarlarında geziniyor sürekli. Twitch yayın yapmayı düşünüyorum. 35 mi alsam 50 mi alsam bilemedim. Aynı upload hızlarını verebiliyorsa eğer 35 almam fiyat performans olarak çok çok daha iyi olucaktır. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Net bilgi almak istersen ISS'ne danışabilirsin. Bahsettiklerim standart paketlerde böyle ancak upload hızını etkileyen çok fazla etken var. Twitch yayını konusunda yardıma ihtiyacın olursa da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışrım.

En iyisi VDSL 50 Mbps almak en mantıklı. En azından kafamız rahat olur. OBS ayarları bana çok karma karışık geldi. Eğer OBS ayarlarında yardımcı olabileceksen ve Twitch arayüzünde çok mutlu olurum.

En iyisi VDSL 50 Mbps almak en mantıklı. En azından kafamız rahat olur. OBS ayarları bana çok karma karışık geldi. Eğer OBS ayarlarında yardımcı olabileceksen ve Twitch arayüzünde çok mutlu olurum.
Download hızı olarak evet daha mantıklı ancak işin içine bütçe girerse upload hızı olarak hâla herhangi bir farkı olmayacağını düşündüğümden 35 Mbps download olarak gayet yeterli bir hız olacaktır. Her iki pakette de muhtemel 4 Mbps upload vereceklerdir. Tabii ki buradan sonrası senin kullanım amacına bağlı olarak senin seçmen gereken bir durum. İşini garantiye alıp ISS ile 2 dakikalık bir görüşme yapmak bir şey kaybettirmez. OBS, Twitch arayüzü, Twitch panelleri ve sohbet botları gibi konular farketmeksizin takıldığın konularda yardımcı olurum.

ISS dediğin nedir açabilir misin? Bu arada Twitch konusunda nerden iletişim kurabiliriz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…