VDSL altyapıda VDSL hız alınmıyor

412161

Hectopat
Katılım
7 Ocak 2021
Mesajlar
54
Hatay'ın defne ilçesinde müstakil bir evde oturuyorum ve eve gelen kablo bir direkten çekilmiş durumda. Modem arayüzünde ise VDSL 17-a gözüküyor ama DSL istatistiklerinden ulaşılabilir maksiumum hıza bakınca 27 megabit download 1 megabit upload gözüküyor. Sokağımda benimle beraber 5 tane müstakil ev var ana caddeye yaklaşık 40 m uzaktayım fiberin bittiği yere ise yaklaşık 70 m uzaktayım Türk Telekom'a başvurarak VDSL hızını arttırabilir ya da 5 kişinin imzasını alarak fiber çektirebilir miyim yoksa yapabileceğim hiçbir şey yok mu?

Not: Fiberin bittiği yer bizim VDSL hattının fibere bağlandığı yer olmuyor bizim bakır kablo biraz daha gidiyor.
DSL istatistiklerim şu şekilde.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2023-08-09_233451355.png
    81,7 KB · Görüntüleme: 62
Arıza kaydı bırakın gelip baksınlar kablolarda sorun var belli ki snr ve hat zayıflama değerleri sıkıntılı modeme kadar gelen kabloyu kontrol edin eğer yıpranma varsa ondan dolayı olabilir.
hocam kablolara baktık değiştirdik ancak sonuç hala aynı hiçbir şey değişmedi yaklaşık 5 evden(müstakil) imza alabilecek durumdayım caddeye 40 mt uzaktayım caddede fiber var. Eğer dilekçe verirsek sokağa fiber getirme şansları var mıdır yoksa müstakil evlere çalışma yapmıyorlar mı?
 
Müstakil eve fiber getirmek imkansız gibi bir şey. Yapılabilecek en olası şey sokağa yeni bir VDSL kabini başvurusu yapmak ki o da bir hayli zor.
 
Müstakil eve fiber getirmek imkansız gibi bir şey. Yapılabilecek en olası şey sokağa yeni bir VDSL kabini başvurusu yapmak ki o da bir hayli zor.
hocam bu zayıflık direk üzerindeki kutudan kaynaklanıyor olabilir mi?
çünkü fibere 40 mt uzaktayız
 
hocam bu zayıflık direk üzerindeki kutudan kaynaklanıyor olabilir mi?
çünkü fibere 40 mt uzaktayız
Hangi santrale bağlı olduğunuzu öğrenmeniz gerek. Santrale olan uzaklık ve bakır kablonun kalitesine göre değişiyor değerler.
 
Hangi santrale bağlı olduğunuzu öğrenmeniz gerek. Santrale olan uzaklık ve bakır kablonun kalitesine göre değişiyor değerler.
Hocam gerekli sorgulama 650 gözüküyor aynı caddeye baglı yan sokakta altyapıdan çıkan kablonun direğe bağlanırken yerden fiber çıkıyor ve bir dönüştürücü ile bakıra dönüyor ama bizde altyapıdan gelen kablo bakır şeklinde çıkıyor dilekçe ile bizim sokağın hattının da bu şekilde bağlanmasını talep etsem. bunun gerçekleşmesinin bir olasılığı var mıdır?
 
Telekomun ne yapacağı belli olmuyor yine de şansınızı deneyin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…