İmza toplayarak bir başvuru yaparsanız teoride daha etkili olur. Çünkü birçok imzaya sahip bir dilekçe toplu bir başvuru mahiyetindedir. Zaten 6 daire varmış, imza toplamak kolay olacaktır diye düşünüyorum. (Tabii komşularla ilişkiniz nasıldır bilemem, zaten orası da beni ilgilendirmez. Ben sadece tahminimi söyledim.)
Yukarıda linkini verdiğim konuda da yazdığım gibi ben 9 daireli binamız için 5 imzalı bir dilekçe vermiştim.
Eğer yerin altından binanıza giden bir boru varsa kazıya gerek kalmaz, o borudan kabloyu binaya çekerler. Mesela bizde böyle oldu. Söz konusu boru yıllar önce yerleştirilmiş. Dolayısıyla sokakta kazı yapılmadı, o borunun içinden kablo çekildi. Tabii kablonun binaya girebilmesi için ufak bir delik açıldı.
Öte yandan bina içi tesisat meselesini de muhtemelen size bırakacaklardır. Çünkü TT'nin sorumluluğu binaya kadardır. Bina ve daire içi tesisat ise müşterinin sorumluluğundadır. Binanızın durumuna göre uygun bir yere dağıtım kutusu yerleştirilir. Bu kutudan dairelere OBK dediğimiz çok ince ve hassas bir fiber kablo çekilir. OBK genelde doğal gaz borularına kelepçelenerek çekiliyor. Daire içine girebilmesi için de bazen ufak bir delik açmak gerekebiliyor.
Kısacası bu hususta binanızı görmeden net bir şey söyleyemem. Her binanın yapısı, mimarisi vs farklı. En uygun olan yol seçilir.
Bu arada başka bir forumdaki bir arkadaş için benim fiber hattımı özetleyen bir video çekmiştim. Bu videoyu izlerseniz binama kablonun nereden girdiğini, bina ve daire içi tesisatın nasıl bir yol izlediğini görebilirsiniz. Size de aşağı yukarı bir fikir verir:
281.35 MB file on MEGA
(Video boyunca o arkadaşa seslendiğim için bazı kısımlara anlam veremeyebilirsiniz. Mesela elektrik kabinlerini gösterdiğim kısım.)