Müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı bırakmaktan başka çareniz yok gibi. O beyaz dolaba müdahale edemezsiniz zaten. (Genişbant dolabı ise.)
Bunun dışında, bina içi tesisatında bulunan kablo ek'lerini kontrol edin.
Altyapı sorgulaması yaptığımda çeşitli ISS'lerden 8 Mbps paketler önerilirken şimdi HiperNet falan öneriyor TT arıza kaydı oluşturdum ama daha önce aynı durumu yaşamıştım 2 hafta dönüş yapmamışlardı saha görevlisi bir yakalayıp yardımcı olmasını istemiştim kutudan portumu değiştirip düzeltmişti.
Sokaktan çevirilen ekipler müdahale edemiyor ki? Ayrıca, portu direkt olarak nasıl değiştirdi? Böyle bir şey yapabileceğini sanmıyorum fakat @TeknoFix29 hocamın da fikrini almak isterim.
HiperNet gösteriyor çünkü altyapınız VDSL2 sistemi ile yenilenmiş, bu normal.
Yeni yenilenmiş diyorsanız şuan büyük ihtimalle test aşamasındadır. Ayrıca saha dolabı yenilenmiş ise ve eski dolapdan yenisine çevrilmiş ise saha dolabı ve santral arası kablolarda yenileme yapıyorlardır. Müşteri hizmetlerinden bağlı olduğunuz müdürlüğün iletişim bilgilerini isteyin ve onlarla konuşun bu durumu.
@TeknoFix29 evet eski dolap ı yenisiyle değiştirdiler o hızımı kontrol ettiğimde 2 Mbps aldığımı gördüm orada çalışan saha ekibi işcilerine sordum düşük hız almaman gerekiyor internet sağlayıcınla bir konuş dediler
@TeknoFix29 evet eski dolap ı yenisiyle değiştirdiler o hızımı kontrol ettiğimde 2 Mbps aldığımı gördüm orada çalışan saha ekibi işcilerine sordum düşük hız almaman gerekiyor internet sağlayıcınla bir konuş dediler
Hocam siziz saha dolabı değişmiş tamam da paketinizi değiştirdiniz mi? Mevcut paketiniz ile devam ediyorsanız yine yüksek hızlar alamazsınız. Arayıp paket yükselttirmeniz lazım.
@Yener Mesut Ben eski dolap varken de VDSL hizmet alıyordum TürkNet kullanıcısıyım 100 Mbps kadar sağlıyorlar. 8 10 Mbps hızlar alırken yeni dolaba geçince 2 Mbps'lere düştü. @TeknoFix29 TürkNet ile görüştüm santrale olan uzaklığımın arttığını söylüyorlar fakat çok mantıksız 3 Mbps verilecek ise neden yeni dolap koyma zahmetine girilsinki hizmetimi yapadan çıkarıp VAE getirirlerse belki bir çözüm olabilir dediler bende kabul ettim siz ne düşünüyorsunuz acaba beni aydınlatır mısınız?