VDSL hat değerleri nasıl?

@pedroz_1999 T.T'nin verdiği o ZTE modemin SoC, IMP tarzda, Kalitesiz SoC yani. Bundan dolayı olma ihtimali de var. Zaten Reffe'yi (DSL istatistik) bölümünü yanlış gösteriyor. Lakin etrafta çok abone var ise diyafoni'de oluyor olabilir bir ihtimalle. Düşük ihtimal de olsa kablo/konnekör değişimi ile sorunun çözülme ihtimali de vardır.

Bakın sevgili dostlarım, canlarım DSL karmaşık bir yapıdır, bunu 500 defa söyledim, yine söylüyorum. DSL tarafta sorunlar Local'de olabilir, Prensibal'da olabilir veya çok alakasız kablo değiştirirsin çözülür. Crosstalk/diyafoni olur, çözülmez, giderler hattını kötü bir per'e aktarırlar, uğraşıp durursun. Prensibal hatları düzenlerler, sorun çözülür, Local'de sıkıntı çıkabilir bu sefer yani DSL İllet, pislik bişey.

DSLAM'lar'ın içindeki işlemci bile bozulduğu olmuştu, herşeyi geçtim yazılımı çince olmuştu bir kere la ama senin sorunun DSLAM tarafta değil.

DSLAM'da sıkıntı olsaydı, DSL bağlantısı gider, tam 3DK sonra gelirdi. ZTE/KAR Sahadaki DSLAM'larda bazı durumlarda reset atıldığında 3DK içinde geliyor. HUA sahada 4DK, Nokia Sahada 5DK. (Buda benden bilgi )

Etrafta birden fazla Tip 7'nin olması, illa ki içinde DSLAM ona bağlı EPON-GPON Portu, MDF dizeleri olduğu anlamına gelmez. TİPX'ler'den TİPX'lere fiberlerde geldiği oluyor. Veya TİP7 tarzında OFTK (Fiber toplama kabini) kurulduğu oluyor.

@777608 Teknik terimler ve sorunun bu kadar çok sebepten kaynaklanabileceğini görünce bayağı kafam karıştı, acaba olduğu gibi bıraksam mı diye de düşünmedim değil

Sanırım bu sorun bizi aşıyor. Arıza kaydı açmak gerekir diye düşünüyorum ama bağlantı sürekli aynı zaman aralığında kopmuyor. Yeri geliyor yarım saatte bir gidiyor, yeri geliyor saatlerce gitmiyor. Ekiplerin de bu süre boyunca modemin başında bekleyeceğini sanmıyorum.

Dediğiniz gibi DSL altyapı oldukça karmaşık. Umarım bu ilçeye Superonline dışında Türk Telekom veya TurkNet de kendi fiber altyapılarını getirip bizi bu DSL illetinden kurtarırlar.

Senin yapabileceğin max iki şey var. Kablo ve rj11 konnektör değişimi, düzelmez ise modem değişimi. Yine düzelmez ise senin yapabileceğin hiçbirşey kalmıyor başka çünkü. Operatör tarafında kalıyor diğer durumlar. DSL tarafa da yatırım olmadığı için, sıkıntılar döngüye giriyor.
Fiber için başvur olabildiğince. Şuanda FTTB/ETH ve DSL taraftaki dönüşümleri arttırdılar. FTTC kulanan (senin gibi) onlara da/sana da sıra gelecek. Yatırım planları var, hedefleri var onları yapmayı planlıyorlar şuanda.
Yeni OLT (fibere sinyal basan donanım) Aldılar. ZTE ve Huawei.

@777608 Ev içerisindeki kablo sağlam gibi. Tertemiz ve hiçbir ek yok. İki ucu da RJ11. Bir ucu duvardaki RJ11 prize takılı, diğer ucu ise modeme takılı. Duvar içindeki kablolamaya müdahale edemiyorum maalesef, aşağıdaki kutuya kadar sıva altı gidiyor sanırım.

Modem değişimi ise maliyetli olur diye düşünüyorum. Ekip ilgilenir belki. Modemi teslim ederken modemin de garanti kapsamında olduğunu belirtmişlerdi.

Ben açıkçası araya herhangi bir priz girmeden eksiz doğrudan tek bir kablo çekilmesinden yanayım.

Yani hocam ama zayıflama bakarsam eğer o dolaba bağlı olduğunu söyleyebilirim. Bana kalırsa evdeki hattı kontrol ettirmekte yarar var gibi.

DSLAM'da sıkıntı olsaydı, DSL bağlantısı gider, tam 3DK sonra gelirdi. ZTE/KAR Sahadaki DSLAM'larda bazı durumlarda reset atıldığında 3DK içinde geliyor. HUA sahada 4DK, Nokia Sahada 5DK. (Buda benden bilgi )
Yani bendeki P2812 modemin bu kadar geç bağlanması tamamen bundan mıymış?

Ben açıkçası araya herhangi bir priz girmeden eksiz doğrudan tek bir kablo çekilmesinden yanayım.
Maalesef burası apartman. Bina zamanında yapılırken muhtemelen ev telefonu için bu prizleri sıva altı şekilde yapmışlar.

Binanın içerisinden sonradan sıva üstü kablo çekmeye de izin verileceğini sanmıyorum. Ev kat olarak yüksekte, kutu ise bina girişinde. Yani kutuya uzak sayılır.

Binanın çoğu Turkcell fiberi kullandığı için bu kabloları kullanmıyorlar.

Modem arayüzünden o hız değerlerini hangi sekmeden ulaşıyorsunuz bende çıkmıyor o ekran.

Hat zayıflaması çok düşük, bağlantı stabil olmaz. 50 kullanın.
Ben interneti 50mbps'ten 100mbps'e çıkarınca aynı sorunla karşılaşmaya başladım. Acaba bende aynı sorundan mı kaynaklı ?

Modem arayüzünden o hız değerlerini hangi sekmeden ulaşıyorsunuz? Bende çıkmıyor o ekran.
Her modemde aynı olmayabilir. Bu modemde giriş yaptıktan sonra "Ana Sayfa" bölümündeki "DSL Bilgi" kısmından ulaşılabiliyor.

Kimsenin ruhununun duyacağını sanmam. Sıva altı diye öyle olmak zorunda değil. Kutudan direkt eve merdiven arasından ya da dış ortamdan duvara sabitli olacak şekilde de çektirebilirsiniz. Ha yöneticiniz fark edecek kişiyse bilemem artık.

@EkmekArasiHDD Sen Alcatel/Nokia sahadaydın dimi, sendeki modem T.T'nin FW/PK2 versiyon mu? (V2, Arkadasında V2 yazar, hiç birşey yazmıyorsa Standart v1) yoksa kendin mi aldın? O modem de eski, onun da etkisi var geç DSL gelmesinin.

@pedroz_1999 Sen direkt kablo çekmeye çalış çekebiliyorsan. ucuna rj11 konnektör çak düzelmez ise yeni modem ile dene, düzelmezse sorun en yukarı da yazdığım sebeplerdendir. Benim işim bu Local ve prensibal sahalarda düzeni ayarlamakla geçti zamanında. Allahtan Sonra tamamen Santral tarafına geçtim, cihazların datasheet'lerine bakarak, NOC'a bilgi veriyorduk, ne zamanlardı. DSL'den nefret ediyorum bu yüzden

Bir de beni profiline etiketlemişsin ama profiline girdiğimde profil fotoğrafın/hakkında kısmı var, profil mesajı bölümüne giremiyorum, yani mesaj görünmüyor, etiketlediğin durumu buraya yazabilir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…