Senin yapabileceğin max iki şey var. Kablo ve rj11 konnektör değişimi, düzelmez ise modem değişimi. Yine düzelmez ise senin yapabileceğin hiçbirşey kalmıyor başka çünkü. Operatör tarafında kalıyor diğer durumlar. DSL tarafa da yatırım olmadığı için, sıkıntılar döngüye giriyor.@777608 Teknik terimler ve sorunun bu kadar çok sebepten kaynaklanabileceğini görünce bayağı kafam karıştı, acaba olduğu gibi bıraksam mı diye de düşünmedim değil
Sanırım bu sorun bizi aşıyor. Arıza kaydı açmak gerekir diye düşünüyorum ama bağlantı sürekli aynı zaman aralığında kopmuyor. Yeri geliyor yarım saatte bir gidiyor, yeri geliyor saatlerce gitmiyor. Ekiplerin de bu süre boyunca modemin başında bekleyeceğini sanmıyorum.
Dediğiniz gibi DSL altyapı oldukça karmaşık. Umarım bu ilçeye Superonline dışında Türk Telekom veya TurkNet de kendi fiber altyapılarını getirip bizi bu DSL illetinden kurtarırlar.
Ben açıkçası araya herhangi bir priz girmeden eksiz doğrudan tek bir kablo çekilmesinden yanayım.Dairelere giden kablolar sıva altı olduğu için ek durumlarını bilemiyorum. Salonun duvarında RJ11 priz var. Eksiz, sağlam bir kablonun bir ucunu duvardaki bu prize taktılar, diğer ucu ise modemin DSL bağlantısına bağlı.
Yani hocam ama zayıflama bakarsam eğer o dolaba bağlı olduğunu söyleyebilirim. Bana kalırsa evdeki hattı kontrol ettirmekte yarar var gibi.Binanın DSL kutusu sıva üstü gri kutulardan değil. Duvarın içine gömülü metal kapaklı bir kutu. Üzerinde herhangi bir kod yer almıyor, Türk Telekom müşteri temsilciniz yazan bir reklam etiketi yapıştırmışlar sadece. Muhtemelen kod önceden yer alıyor olabilir ama bu kapak sonradan boyanmış.
Kutu biraz yüksekte olmasa içini açıp bakmayı isterdim. Kendi binamda da bu tip duvara gömülü kutu yer alıyor ve ulaşılabilir bir yükseklikte. Ama yakınımın binasındaki bu kutu biraz yükseğe yerleştirilmiş maalesef.
Yani bendeki P2812 modemin bu kadar geç bağlanması tamamen bundan mıymış?DSLAM'da sıkıntı olsaydı, DSL bağlantısı gider, tam 3DK sonra gelirdi. ZTE/KAR Sahadaki DSLAM'larda bazı durumlarda reset atıldığında 3DK içinde geliyor. HUA sahada 4DK, Nokia Sahada 5DK. (Buda benden bilgi)
Maalesef burası apartman. Bina zamanında yapılırken muhtemelen ev telefonu için bu prizleri sıva altı şekilde yapmışlar.Ben açıkçası araya herhangi bir priz girmeden eksiz doğrudan tek bir kablo çekilmesinden yanayım.
Modem arayüzünden o hız değerlerini hangi sekmeden ulaşıyorsunuz bende çıkmıyor o ekran.Maalesef burası apartman. Bina zamanında yapılırken muhtemelen ev telefonu için bu prizleri sıva altı şekilde yapmışlar.
Binanın içerisinden sonradan sıva üstü kablo çekmeye de izin verileceğini sanmıyorum. Ev kat olarak yüksekte, kutu ise bina girişinde. Yani kutuya uzak sayılır.
Binanın çoğu Turkcell fiberi kullandığı için bu kabloları kullanmıyorlar.
Ben interneti 50mbps'ten 100mbps'e çıkarınca aynı sorunla karşılaşmaya başladım. Acaba bende aynı sorundan mı kaynaklı ?Hat zayıflaması çok düşük, bağlantı stabil olmaz. 50 kullanın.
Her modemde aynı olmayabilir. Bu modemde giriş yaptıktan sonra "Ana Sayfa" bölümündeki "DSL Bilgi" kısmından ulaşılabiliyor.Modem arayüzünden o hız değerlerini hangi sekmeden ulaşıyorsunuz? Bende çıkmıyor o ekran.
Kimsenin ruhununun duyacağını sanmam. Sıva altı diye öyle olmak zorunda değil. Kutudan direkt eve merdiven arasından ya da dış ortamdan duvara sabitli olacak şekilde de çektirebilirsiniz. Ha yöneticiniz fark edecek kişiyse bilemem artık.Maalesef burası apartman. Bina zamanında yapılırken muhtemelen ev telefonu için bu prizleri sıva altı şekilde yapmışlar.
Binanın içerisinden sonradan sıva üstü kablo çekmeye de izin verileceğini sanmıyorum. Ev kat olarak yüksekte, kutu ise bina girişinde. Yani kutuya uzak sayılır.
Binanın çoğu Turkcell fiberi kullandığı için bu kabloları kullanmıyorlar.