Merhaba şu an binamda VDSL altyapısı mevcut. Kullandığım modem ise Huawei HG-658 V2 hızımı az bir kayıp ile veriyor fakat Wi-Fi 4 ve oyunlarda gecikme oluyor. Kaliteli bir router ile Wi-Fi sorununu ve ping problemini QoS ayarıyla çözmek istiyorum. (QoS ayarı modemimde yok). Mesh sistemi gibi bir sisteme şu an için bütçe ayırmak istemiyorum, zaten 100Mbps ve üzeri bir hız kullanmıyorum. Kaliteli Wi-Fi 6 bir router alıp ileride fiber gelirse kullanmayı düşünüyorum.
Merhaba şu an binamda VDSL altyapısı mevcut. Kullandığım modem ise Huawei HG-658 V2 hızımı az bir kayıp ile veriyor fakat Wi-Fi 4 ve oyunlarda gecikme oluyor. Kaliteli bir router ile Wi-Fi sorununu ve ping problemini QoS ayarıyla çözmek istiyorum. (QoS ayarı modemimde yok). Mesh sistemi gibi bir sisteme şu an için bütçe ayırmak istemiyorum, zaten 100Mbps ve üzeri bir hız kullanmıyorum. Kaliteli Wi-Fi 6 bir router alıp ileride fiber gelirse kullanmayı düşünüyorum.
Hocam ben telefonla da bağlantı kurmak istiyorum şuan kullandığım modem yan odaya bile arada hızı düşük veriyor. Kabloyla kullanabileceğim harici dağıtıcı düşünmüştüm.
@Wloxziq Xioami ax3000T modeli nasıl hocam openwrt desteği de varmış
Hocam ben telefonla da bağlantı kurmak istiyorum şu an kullandığım modem yan odaya bile arada hızı düşük veriyor. Kabloyla kullanabileceğim harici dağıtıcı düşünmüştüm.
@Wloxziq Xiaomi AX3000t modeli nasıl hocam OpenWrt desteği de varmış.
Güzel bir seçim RAM vesaire daha yüksek islemcisi biraz daha güçlü uzun vadede daha stabil olabilir.
Not: Yüksek hiz kisa mesafede daha iyi ancak engeller konusunda sinyal pek iyi sayılmaz dezavantaj olarak. Ayrica bazi kullanicilar sinyalde zayiflik veya kopma sikayeti yapmış goz önünde bulundurum derim.