VDSL İnternette DSL Işığı Tepki Vermiyor

Glion7

Femtopat
Merhabalar,
Öncelikle öğrenci olarak kiradayım uzun süredir ev boşmuş. İnternet altyapısı yoktu başvurdum port ile ilgili 1 aya bağlandı. VDSL olarak internet hizmeti alacağım ancak 3'lü telefon prizi bağlantısıyla modeme bağladığımda DSL ışığında herhangi bir tepki vermiyor. Kablo bağlantısı görseldeki gibidir. İnternetin bağlanması için ne yapmalıyım? Kablo renk ve bağlamında herhangi bir sıkıntı var mı? Bilenler cevaplayabilirse sevinirim. Eğer çözümü ben bulamazsam mecbur elektrikçi çağıracağım.

355F603C-5E50-40E3-AA97-29C4AA101C8B.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,
Öncelikle öğrenci olarak kiradayım uzun süredir ev boşmuş. İnternet altyapısı yoktu başvurdum port ile ilgili 1 aya bağlandı. VDSL olarak internet hizmeti alacağım ancak 3'lü telefon prizi bağlantısıyla modeme bağladığımda DSL ışığında herhangi bir tepki vermiyor. Kablo bağlantısı görseldeki gibidir. İnternetin bağlanması için ne yapmalıyım? Kablo renk ve bağlamında herhangi bir sıkıntı var mı? Bilenler cevaplayabilirse sevinirim. Eğer çözümü ben bulamazsam mecbur elektrikçi çağıracağım.

Eki Görüntüle 1252207

Modeme taktığınız telefon soketinin pin tarafının resmini ekler misiniz?

5x2x0.5 HBH tel kablosu yerine cat6 kablo | Sayfa 2 | Kontrol Kalemi Forumları

Dairenizdeki kablolar görevseldeki gibi sonlandırılmış mı? (Daha doğrusu doğru yuvaya montajı yapılmış mı?)
Bir de eski binalar da, bu kablo hatlarına zara veriyorlar. Yani kablo hattında sorun olabilir.

Prizi değiştirmeniz lazım veya elinizde rj11 çakılı jak varsa bir ucunu kesip ekleyebilirsin. Test etmen için multimetre gerekli cihazın yoksa sıkıntı.

Dosya Ekleri

• 11301469257778.jpg
    11301469257778.jpg
    8,7 KB · Görüntüleme: 87

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı