VDSL ISS önerisi

349066

Hectopat
Hangisini seçmeliyim?

Millenicom.
* Taahhütsüz 35 Mbps'ye 3 upload kadar VDSL/Fiber (limitsiz) 84,90₺

Türk Telekom.
* 24 ay taahhütlü 35 download 3 upload (Limitsiz 20 GB uploadtan sonra 2 upload.) 117, 90₺

TürkNet.
* Taahhütsüz 35 dowload 3 upload 85₺

Vodafone.
* 24 download 3 upload (ilk 6 ay 44, 90 ₺) 94, 90₺ taahhütlü 24 ay.
* 35 download 3, 4 upload (ilk 6 ay 47, 90 ₺) 99, 90₺ taahhütlü 24 ay.
* Modem veriyor, aylık 7 lira ücreti (Aylara bölüyor ücreti yoksa tam modem parası alıyor.).

Turkcell.
* 35 download 4 upload 129,90₺ taahhütlü 24 ay.
* 24 download 4 upload 110₺ taahhütlü 24 ay.

D-Smart.
* 24 dowload 3 upload 94,90₺ taahhütlü 24 ay.

NetSpeed.
* Taahhütsüz 35 download 3 upload 76₺

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangisini seçmeliyim?

Millenicom.
* Taahhütsüz 35 Mbps'ye 3 upload kadar VDSL/Fiber (limitsiz) 84,90₺

Türk Telekom.
* 24 ay taahhütlü 35 download 3 upload (Limitsiz 20 GB uploadtan sonra 2 upload.) 117, 90₺

TürkNet.

Vodafone.
* Modem veriyor, aylık 7 lira ücreti (Aylara bölüyor ücreti yoksa tam modem parası alıyor.).

Turkcell.
* 35 download 4 upload 129,90₺ taahhütlü 24 ay.

D-Smart.
* 24 dowload 3 upload 94,90₺ taahhütlü 24 ay.

NetSpeed.
Upload hızları 3 değil 5.99 oldu. NetSpeed veya Millenicom .

1. Millenicom hakkında pek fazla şikâyet duymadım. Ama yine de kullananları dinlemekte yarar var.
  2. Türk Telekom'un hiçbir zaman vaat ettiği hızları verdiğini görmedim. Paket fiyatı da son derece pahalı.
  3. TürkNet sorun yaşamazsanız güzel bir teklif sunuyor ancak dediğim gibi, sorun yaşamazsanız. Sorun yaşadınız mı, yandınız. Çünkü muhatap birisini bulmak zor. YAPA veya GigaFiber kapsamında değilseniz pek önermem.
  4. Biz VodafoneNet kullanıyoruz. Ping değeri biraz fazla, fiberde olmamıza rağmen hız testlerinde 35 ms civarında alıyoruz, onun dışında memnunuz. Ayrıca Vodafone'dan aldığınız modem, taahhüt sonunda sizde kalıyor. Diğer operatörleri bilmiyorum.
  5. Superonline'nin hizmet kalitesi iyi deniyor ancak hem pahalı hem de dolandırıcı bir firma. ADSL interneti fahiş bedellere satan, daha düşük hızlı Superbox'u "4G, daha hızlı" diye kandırarak satmaya çalışan, bizi de "Altyapınız olmadığından cayma bedeli ödemeyeceksiniz" deyip cayma bedeli kesen aşağılık bir firma.
  6. D-Smart mı? Pek bulaşmayın derim.
  7. NetSpeed hakkında "Packet Loss" sorunları yaşayanları duydum ama araştırılabilir.

Son düzenleme:
Hangisini seçmeliyim?

Millenicom.
* Taahhütsüz 35 Mbps'ye 3 upload kadar VDSL/Fiber (limitsiz) 84, 90₺

Türk Telekom.
* 24 ay taahhütlü 35 download 3 upload (limitsiz 20 GB uploadtan sonra 2 upload.) 117, 90₺

TürkNet.

Vodafone.
* Modem veriyor, aylık 7 lira ücreti (aylara bölüyor ücreti yoksa tam modem parası alıyor.).

Turkcell.
* 35 download 4 upload 129, 90₺ taahhütlü 24 ay.

D-Smart.
* 24 dowload 3 upload 94, 90₺ taahhütlü 24 ay.

NetSpeed.

1-Millenicom'a giren çıkamıyor. Risk alma derim.
2-Altyapı kiminse onu kullanman en sağlıklısı olur çünkü altyapı kiminse o firmaya arıza kaydı gider bağlı olduğun firma gelip bakmaz.
3-Türk Telekom'un başka ve daha iyi paketleri var ona da bakabilirsin. Kat kat hız kampanyası buna dahil.
4-Vodafone evde internet konusunda pek iyi değil ancak fiberi gayet iyi.
5-Imkanın varsa Telekom veya TürkNet kullan başka firmalara bulaşma bence.
Hangisini seçmeliyim?

Millenicom.
* Taahhütsüz 35 Mbps'ye 3 upload kadar VDSL/Fiber (limitsiz) 84, 90₺

Türk Telekom.
* 24 ay taahhütlü 35 download 3 upload (limitsiz 20 GB uploadtan sonra 2 upload.) 117, 90₺

TürkNet.

Vodafone.
* Modem veriyor, aylık 7 lira ücreti (aylara bölüyor ücreti yoksa tam modem parası alıyor.).

Turkcell.
* 35 download 4 upload 129, 90₺ taahhütlü 24 ay.

D-Smart.
* 24 dowload 3 upload 94, 90₺ taahhütlü 24 ay.

NetSpeed.

Ben Türk Telekom VDSL2 kullanıyorum 50Mbps paketten 47Mbps download 7.8Mbps upload 6ping alıyorum gayet de memnunum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200905-010042.png
    Screenshot_20200905-010042.png
    409,7 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_20200905-010042.png
    Screenshot_20200905-010042.png
    409,7 KB · Görüntüleme: 71
Upload hızları 3 değil 5.99 oldu. NetSpeed veya Millenicom.

Şu anlık 6 oldu normalde tarifeler 3 Mbps hepsini bizzat arayıp sordum :)

1. Millenicom hakkında pek fazla şikâyet duymadım. Ama yine de kullananları dinlemekte yarar var.
  2. Türk Telekom'un hiçbir zaman vaat ettiği hızları verdiğini görmedim. Paket fiyatı da son derece pahalı.
  3. TürkNet sorun yaşamazsanız güzel bir teklif sunuyor ancak dediğim gibi, sorun yaşamazsanız. Sorun yaşadınız mı, yandınız. Çünkü muhatap birisini bulmak zor. Yapa veya gigafiber kapsamında değilseniz pek önermem.
  4. Biz Vodafone net kullanıyoruz. Ping değeri biraz fazla, fiberde olmamıza rağmen hız testlerinde 35 ms civarında alıyoruz, onun dışında memnunuz. Ayrıca Vodafone'dan aldığınız modem, taahhüt sonunda sizde kalıyor. Diğer operatörleri bilmiyorum.
  5. Superonline'nin hizmet kalitesi iyi deniyor ancak hem pahalı hem de dolandırıcı bir firma. ADSL interneti fahiş bedellere satan, daha düşük hızlı Superbox'u "4G, daha hızlı" diye kandırarak satmaya çalışan, bizi de "altyapınız olmadığından cayma bedeli ödemeyeceksiniz" deyip cayma bedeli kesen aşağılık bir firma.
  6. D-Smart mı? Pek bulaşmayın derim.
  7. NetSpeed hakkında "packet loss" sorunları yaşayanları duydum ama araştırılabilir.

Ben de Millenicom'u düşünüyorum çünkü bizim komşu TürkNet'e geçiş yapacaktı 2 ay ağı bağlamayıp beklettiler, en son yine TT'ye geçti. Türk Telekom bir daha asla tövbe, 16Mbps diye sözleşme yaptık gel gör aldığımız download 5 Mbps'yi geçmiyor. Bu arada iş tesisisatı tamamen yeni, bina hat kablosunu yeniden çektirdim 3 tane modemle denedim, aradaki bağlantı kablolarına kadar her şey yeni kablosuz ağdaki cihazları engelleyip ethernet kablosuyla tek PC'den hız testi yapmama rağmen 5 Mbps alıyorum. Türk Telekom'u 75 kere arayıp şaka değil gerçekten 75 kere aradım, arıza kaydı oluşturdum ama nafile umurlarında değil. 2 aydır 5 Mbps'li internet kullanıyorum Vodafone'un ping olayı biraz sıkıntı bir de tarifesini pek beğenmedim taahhüt var :) Turkcell ise TT'den daha tehlikeli gibi verdiği hıza bak bir de fiyata bak :D galiba en iyi tercih ilk Millenicom'u denemekle olacak. Bu kadar detaylı ve güzel şekilde anlattığınız ve bizi aydınlattığınız için çok teşekkürler :)

1-Millenicom'a giren çıkamıyor. Risk alma derim.
2-Altyapı kiminse onu kullanman en sağlıklısı olur çünkü altyapı kiminse o firmaya arıza kaydı gider bağlı olduğun firma gelip bakmaz.
3-Türk Telekom'un başka ve daha iyi paketleri var ona da bakabilirsin. Kat kat hız kampanyası buna dahil.
4-Vodafone evde internet konusunda pek iyi değil ancak fiberi gayet iyi.
5-ımkanın varsa Telekom veya TürkNet kullan başka firmalara bulaşma bence.

Ben Türk Telekom VDSL2 kullanıyorum 50Mbps paketten 47Mbps download 7.8Mbps upload 6ping alıyorum gayet de memnunum.

Nasıl Millenicom'da giren çıkamıyor taahhütsüz değil mi? Benim bilidğim taahhütsüz de istediğin zaman çıkarsın ve bir sıkıntı oluşmaz.
Maalesef çoğu yerde TT altyapısı var, bir önceki cevabımdan altyapı kiminse ondan kullana güzel bir açıklama olmuştur, delirttiler beni onlarla artık uğraşmak istemiyorum :)
bu fiyatları direkt müşteri hizmetlerini arayıp sorguladım Türk Telekom'da en uygun fiyatlar böyle ve bir de o hızı vermemeleri ile meşhurlar. Daha önce dediğim gibi 16'lık pakette 5 Mbps alıyorum.
TürkNet'te hattı bağlama da çok beklettiğinden ve diğer arkadaşın da dediği gibi sorun olunca muhatap bulamama sorunu var, bence Millenicom işimi görecektir, ilk bir onu deneyeyim memnum kalmazsam çıkarım zaten.

Daha önce kullandınız mı, kullandıysanız müşteri hizmetleri nasıl?

Başta taahhütsüzleri deneyin memnun kalmaz iseniz rahatlık ile değiştirebilirsiniz.

Ben de öyle düşünüyorum. :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı