VDSL ISS önerisi

@Dejuf Hocam gerçekten çok iyi anlatmışsınız ama şöyle bir şey de var Türkiye altyapısı leş bildiğiniz gibi. Geçenlerde Netspeed'den Comnet'e geçiş yaptım ve pingim çok arttı. İkisi de Türk Telekom altyapısı olmasına rağmen. Geri Netspeed'e geçiş yaptım ama Türk Telekom'dan diyelim ki taahhütlü abonelik aldım bilmiyorum ki evime gelecek interneti. Yine Comnet faciası yaşarsam diye düşünüyor insan.

Türk Telekom kullanıyorum. Altyapım kötü. Bazen santraldeki arkadaş paketim 50 olmasına rağmen 58 falan verip internetimi kopma seviyesine getiriyor ama onun dışında gayet güzel. Bu yıl sonu civarına kadar (sanırım 11. aydı) taahhüdüm var. 135 lira ödüyorum güzel güzel.

Bu şekilde tavsiye istemenin saçma olduğunu düşünüyorum. Başka yerde başka firma güzel. 2 yan binada Türk Telekom fiber var, onlara daha da güzel. Ben isteyince bana yok. TurkNet'e sorsak ADSL var.

Tabii bir de ping hususu var dediğiniz gibi. Ben oyun oynamadığımdan dolayı ping değerinin benim için bir önemi yok ama pingi önemseyenler de var elbet. İşte bu durumda ne yapılır bilemiyorum. Sanırım Turknetin kendisine ait peering noktaları varmış o yüzden ping daha düşük oluyormuş Turknette. (Kullanmadığım için tam bilmiyorum, forumlardan okuduğum kadarıyla işte.)
TT'nin de ping değerinin iyi olduğunu okumuştum. Ama dediğim gibi hocam bu ping hususunda detaylı bilgiye sahip olmadığım için net bir şey söyleyemiyorum. Benim için ping 10 olsa da aynı 50 olsa da aynı.

Dediğiniz gibi firmaya abone olmadan ne olur tam kestiremiyor insan. Bu durumda paraya kıyıp altyapı sahibine abone olmak en iyi seçenek gibi duruyor.

Buradan sizin nezdinizde bütün arkadaşlar için tekrar ediyorum: Ben TT firmasını veya x firmasını veya y firmasını tavsiye etmiyorum. Bir arkadaş TT'den çok memnundur ama diğer arkadaş TT kullanır da hayatından bezmiştir. Bu biraz da şans ve lokasyon işi. Ülkemizin batı kesimine uzakta bulunan bir vatandaş elbette İstanbul'daki vatandaştan daha yüksek ping alacaktır.

Evet hocam haklısınız. TT'yi sadece örnek olarak kullandım bu dediğiniz olay her ISS için geçerli. Her ISS her bölge de farklı çalışıyor. Gerçi ben 3 farklı lokasyon da Netspeed kullandım hiç üzmediler.

Şu an da taahahhütlü bir internete geçmek istesem çok sıkıntı olabilir.

Mesela ben bundan önce ki evimizde de Netspeed kullanıyordum ve binamızda Superonline fiber vardı. Bende Superonline fiberi olduğu için geçmek istedim sonuçta Fiber'de pingler çok daha iyi (o zamanlar çok fazla oyun oynuyordum) Superonline'da tabii ki tahahhütsüz bir internet paketi yok. Mecburen 24 aylık taahhahhüt aldım ve önceden Türk Telekom VDSL2 altyapısı ile 45ms aldığım oyunda Superonline Fiber'de 75-80'e çıktı. Taahahhüt olduğu için de gerçekten çok üzülmüştüm. Neyse ki ev değiştirdik ve geçtiğimiz bina da Superonline altyapısı yoktu onlar direkt iptal etti.

Netspeed kullanıcısı olarak demin müşteri hizmetleri ile görüştüm, gerçekten ilgileniyorlar. Ping sorunu vardı testlerde, çözülmüş gözüküyor bozulmazsa. TürkNet kullanmayı hiç düşünmedim, düşüneceğimi de sanmıyorum. Oyunlarda henüz test etmedim, inşallah sorun olmaz.

Kesinlikle katılıyorum Netspeed'in müşteri hizmetleri çok iyi.comnet'in ki 1 kere yüzüme kapattı Mesela Netspeed ile işim bittiğine hep soruyorlar başka bir isteğiniz vs ama Comnet bay bay diyordu ve kapatıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…